Αθλητικά Τετ 4 Φεβ 2015

Ο Γ.Σ Εύδαμος σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, 6.00μ.μ.

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ και τους συγγραφείς – αθλητές Νίκο Μιχαλόπουλο και Άννα Βερούλη διοργανώνουν συζήτηση με θέμα: «Αξίες της ζωής μέσα από τον αθλητισμό – Η δύναμη του ονείρου στη ζωή μας».
Την εκδήλωση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Σάντυ Λαδικού και  Ε. Σταθοπούλου 

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Λίγα λόγια για τον Νίκο Μιχαλόπουλο:

mixalopoulos nikos

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία οκτώ χρόνια διδάσκει σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, όπως αυτά για τσιγγανόπαιδες και παλιννοστούντες.

Το μεγάλο πάθος της ζωής του από τα παιδικά του χρόνια είναι ο αθλητισμός.

Για πολλά χρόνια υπήρξε πρωταθλητής στον ακοντισμό με Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων το 1987, σήμερα είναι πρωταθλητής στη σκοποβολή, στο ολυμπιακό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολίου ανδρών, ενώ από το 2010 αγωνίζεται και πάλι στον ακοντισμό, στην κατηγορία των Μasters, με εμφανίσεις και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (Χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου 2012, στη Σμύρνη της Τουρκίας και finalist στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας).

Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Άγκυρα επτά παιδικά βιβλία του, τα έξι από τα οποία συνυπογράφει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού και σύζυγό του, Άννα Βερούλη, και τα οποία μέχρι σήμερα έχουν αγγίξει τα 100.000 αντίτυπα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Από τη σειρά «ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ» κυκλοφορούν «Το όνειρο της Άννας», «Η περιπέτεια του Νικόλα» και «Οι νεράιδες της οικογένειας Φέγγο ντε λα Στέκο», αγγίζοντας αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό με το μήνυμα «Είμαστε πρωταθλητές της ζωής μας».

Το βιβλίο τους «Ο Αη-Βασίλης φέτος είναι πράσινος», ένα οικολογικό παραμύθι, έφτασε στα 35.000 αντίτυπα στους δύο μόλις πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του και βραβεύτηκε με το κρατικό βραβείο «Οικόπολις» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ECOCITY, ενώ το πρώτο τους παιδικό βιβλίο για το καυτό θέμα της παιδικής παχυσαρκίας, «Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο», έγινε θεατρική παράσταση και σήμερα βρίσκεται στη 14η του έκδοση.

«Το δρομάκι που ήθελε να γίνει λεωφόρος» είναι το πρώτο αλληγορικό παραμύθι του συγγραφέα, που προσέγγισε το θέμα της ματαιοδοξίας και των σύγχρονων προτύπων, ενώ το τελευταίο και πρώτο εφηβικό βιβλίο του «Μαραθώνιος Ονείρων» είναι το πρώτο, που μεταφράζεται στα αγγλικά και αποτέλεσε το επίσημο βιβλίο της επετειακής διοργάνωσης των 2.500 χρόνων του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε το 2010 στη χώρα μας.

Οι διαδραστικές παρουσιάσεις των βιβλίων του Νίκου Μιχαλόπουλου σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 250, ενώ έχει πραγματοποιήσει με την έγκριση του εκεί υπουργείου Παιδείας πέντε μεγάλες περιοδείες στην Κύπρο, όπου όλα του τα βιβλία σήμερα βρίσκονται στο top ten των ευπώλητων παιδικών βιβλίων.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ο Νίκος Μιχαλόπουλος, μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές, και μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο στα 6000μ., μέλος μιας ομάδας αθλητών ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών απ' όλο τον κόσμο και με αρχηγό τη θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης MATHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναϊρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών.

Τις σχολικές περιόδους 2011-2012 και 2012-2013 ο Νίκος Μιχαλόπουλος με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και του εν ενεργεία πρωταθλητή, πραγματοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, απεσταλμένος του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης.

 

Λίγα λόγια για την Α.Βερούλη:

verouli anna

Η Άννα Βερούλη γεννήθηκε στην Καβάλα και κατοικεί στο Ηράκλειο Αττικής. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από 14 ετών. Σε μικρό χρονικό διάστημα και με σκληρή δουλειά, έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδας, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης, Πρωταθλήτρια Ευρώπης, χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς στην Αθήνα το 1982 και κόσμου, χάλκινο μετάλλιο στο Ελσίνκι το 1983.
Σταμάτησε το 1993 έχοντας στην κατοχή της 118 χρυσά μετάλλια και ήταν στις 5 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης αθλητριών όλων των ετών.
Από το 1990 ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική, ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής με την ιδιότητα της αντιδημάρχου και υπεύθυνη κυρίως για τα "αθλητικά δρώμενα" του δήμου.

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

(2013) 5 σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο, Άγκυρα
(2010) Dreams' Marathon, Άγκυρα
(2010) Μαραθώνιος ονείρων, Άγκυρα
(2010) Οι νεράιδες της οικογένειας Φέγγο Ντε Λα Στέκο, Άγκυρα
(2008) Ο Αη-Βασίλης φέτος είναι πράσινος, Άγκυρα
(2008) Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο, Άγκυρα
(2006) Η περιπέτεια του Νικόλα, Άγκυρα
(2006) Το όνειρο της Άννας, Άγκυρα

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ