ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/3275

Κοινωνία Πεμ 14 Μαϊ 2015

«Να φύγουν οι μετανάστες από το «Κάπτεν Ηλίας» γιατί δημιουργούν προβλήματα»

 

Με επιστολή – διαμαρτυρία τους, προς την αναπληρώτρια υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Τ. Χριστοδουλουπούλου, την αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού Ε. Κουντουρά, τον βουλευτή Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερό, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο, το Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση, τον Έπαρχο Κω Γ. Χαλκιδιό και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες Κω και Δωδεκανήσου, 113 κάτοικοι στην περιοχή της Λάμπης ζητούν την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από το ξενοδοχείο «Κάπτεν Ηλίας», «σε μη κατοικημένη και μη τουριστική περιοχή που να πληροί τους κανόνες υγιεινής και να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι παντού πριν ελεγχθούν από ιατρούς και τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα από την Αστυνομία προκειμένου να αναχωρήσουν από την Κω» όπως γράφουν, επικαλούμενοι κυρίως λόγους δημόσιας υγείας.  

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στο ξενοδοχείο το οποίο τους φιλοξενεί, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να δημιουργούν όγκους σκουπιδιών και να αφοδεύουν ακόμα και μέσα στις αυλές τους. Επιπλέον, θέτουν και θέμα ασφάλειας των οικογενειών τους γιατί όπως σημειώνουν, κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο σε όλη την περιοχή, τα σούπερ μάρκετ και τις παραλίες, μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών και κόβουν φρούτα, αλλά και «αρκετοί από αυτούς πειράζουν, κοροϊδεύουν, κοιτούν περίεργα ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα κορίτσια». Καταλήγουν σημειώνοντας: «Όποιοι απερίσκεπτα και βιαστικά αποφάσισαν να τους μεταφέρουν στην περιοχή μας, δεν κατοικούν εδώ, ούτε καν περνούν από την περιοχή καθημερινά, να δουν τι συμβαίνει», τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον έπαρχο.

Πιο συγκεριμένα, η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε και είδαμε άμεσα να μεταφέρονται περίπου στα μέσα Απριλίου, στο εγκαταλελειμμένο και κατασχεμένο ξενοδοχείο στην περιοχή Λάμπη στην Κω οι μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά στην Κω.

Πρώτα από όλα μέσα από την επιστολή μας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές και όλοι έχουν δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται με τον τρόπο που έγινε διότι τίθεται έτσι σε κίνδυνο η υγεία και ηρεμία των κατοίκων της περιοχής.

Πρώτα από όλα δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στο συγκεκριμένο χώρο διότι υπάρχουν μόνο έξι τουαλέτες για να εξυπηρετήσουν όλο αυτόν τον κόσμο.  Δεν υπάρχει ζεστό νερό και δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Ακόμη επειδή τα δωμάτια δεν επαρκούν, έχουν στηθεί σκηνές στο χωράφι περιμετρικά του ξενοδοχείου και στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

Καθημερινά εάν περνούσατε από εκεί θα βλέπατε ότι οι άνθρωποι αφοδεύουν στο δρόμο, στα διπλανά χωράφια, πλένονται σε μια βρύση στην αυλή του ξενοδοχείου μέσα στα χώματα και στα χόρτα και έχει δημιουργηθεί ένας μικρός βάλτος, εστία μικροβίων.

Επίσης, ενώ ο Δήμος έχει φροντίσει και περνάει η υπηρεσία καθαριότητας τρεις φορές κάθε μέρα, οι ίδιοι δεν φροντίζουν καθόλου το χώρο τους και πετούν συνέχεια σκουπίδια στο δρόμο, από χαρτιά τουαλέτας, μέχρι κεσεδάκια φαγητού. Προφανώς δεν καθαρίζουν οι ίδιοι το χώρο τους διότι θεωρούν τους εαυτούς τους περαστικούς και δεύτερον δεν τους έχουν δοθεί ίσως οδηγίες.

Ενώ σαν χώρος φύλαξης θα έπρεπε να είναι κλειστός, είναι ελεύθεροι να γυρνούν παντού σε όλη την Κω αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή της Λάμπης. Μπαίνουν σε αυλές σπιτιών, ενοχλούν τουρίστριες στο δρόμο, πηγαίνουν στις παραλίες και κάνουν μπάνιο με τα εσώρουχα ακόμη και πλένονται σε κεντρικές παραλίες με σαμπουάν.

Η περιοχή είναι τουριστική και έχει πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα. Επίσης η περιοχή είναι κατοικημένη και έχει πολλά σπίτια και πολλά σχολεία όλων των ηλικιών.

Παρακαλούμε πρώτα από όλα το υγειονομία να ελέγξει τις εγκαταστάσεις διαμονής τους.

Σίγουρα δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και σίγουρα την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής αλλά και ευρύτερα της πόλης αφού τριγυρνούν παντού, σε σούπερ μάρκετ, στις παιδικές χαρές, παραλίες κλπ.

Έχουν ελεγχθεί όλοι από ιατρούς και έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις;

Καθημερινά σημειώνονται καυγάδες, φασαρίες και ξυλοδαρμοί μέσα και έξω στο χώρο διαμονής τους. Οι κάτοικοι της περιοχής πλέον δεν αισθανόμαστε ασφάλεια, αφού επιστρέφοντας από τη δουλειά μας αρκετοί τους έχουμε βρει μέσα στις αυλές μας, να κάθονται, άλλοι να μαζεύουν φρούτα και λαχανικά από τις αυλές μας και άλλοι να αφοδεύουν στις αυλές μας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε όπως πριν, αφού ακόμη και στο δρόμο αρκετοί από αυτούς πειράζουν, κοροϊδεύουν, κοιτούν περίεργα ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Έχει τύχει να επιταχύνουν το βήμα τους πίσω από πεζούς κατοίκους προκειμένου να τους εκφοβίσουν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας να παίξουν στις αυλές μας, αφού εισβάλουν σε αυτές με θράσος.

Για όλους αυτούς τους λόγους και πριν σημειωθούν εκτροπές και θλιβερές καταστάσεις που δεν θέλουμε καν να φανταστούμε, παρακαλούμε να μεταφερθούν άμεσα, σε μη κατοικημένη και μη τουριστική περιοχή που να πληροί τους κανόνες υγιεινής και να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι παντού πριν ελεγχθούν από ιατρούς και τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα από την Αστυνομία προκειμένου να αναχωρήσουν από την Κω.

Όποιοι απερίσκεπτα και βιαστικά αποφάσισαν να τους μεταφέρουν στην περιοχή μας, δεν κατοικούν εδώ, ούτε καν περνούν από την περιοχή καθημερινά, να δουν τι συμβαίνει.

Ακλουθούν οι υπογραφές των κατοίκων».

 

{gallery}3275{/gallery}
Zogas_dimitris