ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/5229

Κοινωνία Πεμ 11 Φεβ 2016

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η συγκέντρωση στο Δημαρχείο κατά της δημιουργίας Hot Spot στο νησί της Κω.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης τόνισε ότι το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης είναι να αποσυρθεί η Κως από το τοπίο των hot spot. Να φύγουν τα ΜΑΤ από την Κω (για τα οποία τόνισε ότι είναι επίσης παιδιά του λαού και δεν πρέπει οι διαμαρτυρόμενοι να στρέφονται εναντίον τους τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά: "όταν μας χτυπάνε να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο..."

Ζήτησε ακόμη να απελευθερωθούν οι αρχαιολογικοί χώροι. Ενώ -όπως τόνισε- Δήμος μας κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα για τον τουρισμό και να ανατρέψει το κλίμα δυσπιστίας στην Ευρώπη. Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο δήμος Κω, επεσήμανε ότι χρειάζεται η έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης και ότι εκεί θα φανεί ποιος είναι Δημοκράτης και ποιος όχι…"Τέλος ζήτησε για άλλη μια φορά από τους Κώους πολίτες να συνεχίσουν να διαδηλώνουν ειρηνικά, λέγοντας χαρακτηριστικά να μείνουν να φάνε ξύλο αν ξανασηκώσουν χέρι τα ΜΑΤ”.

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής ο Μηνάς Χατζημιχαήλ τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η σημερινή συγκέντρωση δείχνει αν είμαστε 30 και ακροδεξιοί..." (με τον κόσμο να σχολιάζει αναλόγως βουλευτή και κυβερνητικούς παράγοντες).

Αναφέρθηκε ακόμη στην επίμαχη διάταξη που ψηφίστηκε την Παρασκευή, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, και η οποία δίνει το δικαίωμα στον διοικητή του Hot spot να παρετείνει την παραμονή των μεταναστών έως 25 μέρες εφόσον δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής εντός 48 ωρών. Και όταν κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης να κρατηθούν όλοι εδώ. Μίλησε για τον ρόλο των ΜΚΟ και πόσο καλά περνάνε στην Κω. Προσθέτοντας ότι τις προάλλες ένας άνδρας της Frontex που αναχωρούσε από Κω για Μυτιλήνη, έβαλε τα κλάματα μπροστά του μιας και όπως είπε, περνούσε καλά εδώ...

Ο Μ. Χατζημιχαήλ ανακοίνωσε ακόμη (έπειτα από ενημέρωση που είχε την ώρα που ήταν στο βήμα από τον αντιδήμαρχο, Μ. Χατζηκαλύμνιο) για την “απαγόρευση” της Περιφέρειας στο δημοψήφισμα (εννοώντας το ψήφισμα του Περιφ. συμβουλίου που δημοσιεύουμε ξεχωριστά).

Τέλος, ο Μανώλης Μπαλάσας, επίσης μέλος της συντονιστικής επιτροπής πολιτών αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο εγκλωβισμού και δημιουργίας "αποθήκης ψυχών" τη στιγμή που η Ευρώπη αποφασίζει κλείσιμο συνόρων, ζήτησε να αφεθούν ελεύθερα τα νεαρά παιδιά που συνελήφθησαν επειδή συμμετείχαν στη διαμαρτυρία των κατοίκων του νησιού κατά του Hot spot (απόψε τελικά αφέθηκαν ελεύθερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, χωρίς περιοριστικούς όρους). Τόνισε ότι ακούγεται στα μέσα ενημέρωσης πως 11 φορείς της Κω στηρίζουν την κατασκευή ΚΕΠΥ. Να ξέρουν ότι δεν είναι πλειοψηφία στα Διοικητικά συμβούλια τους και είναι υπό αίρεση στις εκλογές που θα γίνουν. Κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην ειρηνική πορεία συμπαράστασης που ακολούθησε έως την αστυνομία, ενώ έκανε αναφορά και στους τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα για τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στον Αγ. Γεώργιο στο Πυλί..

 

Ακολούθησε πορεία συμπαράστασης στους 5 νεαρούς κρατούμενους έξω από το ΑΤ Κω, όπου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν να αφεθούν ελεύθεροι.

Το βίντεο είναι του Μιχάλη Χατζηθέμελη.

Φωτογραφίες: Γ. Κιάρης – Μ. Χατζηθέμελης

Πηγή: www.aegeanews.gr

{gallery}5229{/gallery}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris