ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/5927

Κοινωνία Δευ 4 Ιουλ 2016

Μια πανδαισία μουσικής, εικόνας και χρωμάτων ήταν η χθεσινή βραδιά έναρξης του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών 2016, προϊδεάζοντας μας για το τι θα ακολυθήσει το επόμενο τριήμερο στην Κω (9 Φιλαρμονικές από 4 χώρες: Τσεχία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, 500μουσικοί και οι συνοδοί τους)

Αρχικά με παρέλαση των 8 Φιλαρμονικών(η 9η της Κύπρου ταξιδεύει) σε διάφορους δρόμους της Κω, άλλες ήρθαν από την παραλιακή και άλλες από την Ιπποκράτους (ανάλογα με τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν) προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στους κεντρικούς δρόμους του νησιού σε ντόπιους και επισκέπτες.

Αμέσως μετά την πρώτη παρέλαση τους μπροστά από τους επισήμους και τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πλατεία Ελευθερίας και τα γύρω καφέ έγινε η επίσημη παρουσίαση κάθε ορχήστρας ξεχωριστά από τους κεντρικούς παρουσιαστές της βραδιάς: Κατερίνα Πουλιού και Αλέξη Παντελίδη με παράλληλες προβολές βίντεο από την κάθε ορχήστρα ξεχωριστά.

Στη συνέχεια κλήθηκε στο βήμα ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης (ο οποίος πήρε μαζί του τον Πρόεδρο Θ. Μουζουράκη και την Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή) για να τους ευχαριστήσει ιδιαίτερα, όπως επίσης τον μαέστρο Θ. Πουλιού, τους εθελοντές, όλους τους φιλοξενούμενους, τους συντελεστές και όσους παρευρέθηκαν στην αποψινή βραδιά για την υλοποίηση του στόχου που έθεσε όπως τόνισε παραμονή Πρωτοχρονιάς και υλοποιείται αυτές τις μέρες."Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η βραδιά αυτή, που προσωπικα και θέλω και όλους εσάς να σας γεμίζει αισιοδοξία για αυτά τα οποία θα ακολουθήσουν τα υπολοιπα χρόνια στο νησί..." κατέληξε ο Γ. Κυρίτσης κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ με ένα φιλί στον κ. Μουζουράκη και την κ. Χατζηχριστοφή

Εκείνη την ώρα ο ουρανός πάνω από τη Δημοτική αγορά Κω γέμισε με βεγγαλικά και το κλείσιμο ήταν εξίσου εντυπωσιακό με τις ορχήστρες να περνάνε μία μία με τις μουσικές τους μπροστά από τον κόσμο και τους επισήμους.

Ενώ την παράσταση έκλεψαν -όπως ήταν αναμενόμενο- οι μαζορέτες από την Τσεχία και την Φιλαρμονική της Κορίνθου, με τα εντυπωσιακά χορευτικά τους...

το 4 ο Διεθνές Φεστιβάλ θα απλωθεί σε όλο το νησί με τις προγραμματισμένες παρελάσεις και συναυλίες το επόμενο τριήμερο... Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από άλλα μέρη της Ελλάδας συνοδεύοντας τις Φιλαρμονικές τους ορχήστρες,γνωστοί Αρχιμουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο εκπρόσωπος τους Σεβασμιωτάτου π. Νικήτας (μιας και ο Σεβασμιώτατος ήταν στον εσπερινό των Εν Δω/σω Αγίων στο Μονάγρι),ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ν. Μυλωνάς, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων και πολύς κόσμος, (ενώ όπως επεσήμαναν συνάδελφοι δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας). Την εκδήλώση κάλυψαν επίσης δημοσιογράφοι του ΑΠΕ -ΜΠΕ και τους Έθνους.

* Να σημειωθεί ότι λόγω προσωπικού κωλύματος δεν παρευρέθηκε εκτάκτως απόψε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ηρακλειδών Ν. Γκαναβούρας τον οποίο αντικατέστησε το μέλος της ορχήστρας Κ. Παπακώστας.

 

πηγή: http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=422275

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

ΚΩΣ 3-4-5-6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

Η Κως καθ' όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα πλημμυρίσει από Μουσική ,καθώς οι Φιλαρμονικές καθημερινά θα παρελάζουν στους δρόμους της πόλης σηματοδοτώντας την εκδήλωση της κάθε ημέρας και τη συναυλία που θα δίνεται  στο χώρο του Κάστρου.

 

1η ημέρα - Κυριακή 3/7    Έναρξη Ιπποκρατείων -  Έναρξη του Φεστιβάλ

20.30 : Στην Πλατεία Ελευθερίας θα γίνει η τελετή έναρξης όπου θα γίνει η παρουσίαση όλων των Φιλαρμονικών.

 

2η ημέρα - Δευτέρα 4/7

Στις 11.00:  Θα παρελάσουν οι φιλαρμονικές του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  και  ΔΗΜΟΥ ΚΩ.

Στις 20.00: Θα παρελάσουν οι φιλαρμονικές   ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,  ΚΑΛΥΘΙΩΝ   ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ OSTRAVA ΤΣΕΧΙΑΣ   και η Φιλαρμονική του Δήμου ΑΓΡΙΝΙΟΥ  θα δώσει συναυλία  στην ΚΑΡΔΑΜΕΝΑ .

Στις 21.00: Οι φιλαρμονικές 1η από τον ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, 2η  KRAMMER ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ , 3η  ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ και  4η  ΔΗΜ.ΕΝΟΤ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΚΩ   θα δώσουν συναυλία στο χώρο του Μεσαιωνικού  κάστρου. 

 

3η ημέρα - Τρίτη 5/7

Στις 11.00: Θα παρελάσουν οι Φιλαρμονικές  ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ και  ΔΗΜ.ΕΝΟΤ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΚΩ.

Στις 20.00: Θα παρελάσουν οι Φιλαρμονικές του  ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  ,  ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και ΔΗΜΟΥ ΚΩ

και η Φιλαρμονική KRAMMER ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ θα δώσει συναυλία  στην Κέφαλο.

Στις 21:00 : Οι Φιλαρμονικές  1η   ΚΑΛΥΘΙΩΝ   ΡΟΔΟΥ,2η  OSTRAVA ΤΣΕΧΙΑΣ και 3η  ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  θα δώσουν συναυλία στο χώρο του Μεσαιωνικού  κάστρου.

 

4η ημέρα - Τετάρτη 6/7 Λήξη του Φεστιβάλ

Στις 11.00: Θα παρελάσουν οι Φιλαρμονικές του, ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ,  ΚΑΛΥΘΙΩΝ   ΡΟΔΟΥ και της OSTRAVA ΤΣΕΧΙΑΣ .                                         

Στις 20.00 : Θα παρελάσουν οι Φιλαρμονικές του  ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΔΗΜ.ΕΝΟΤ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΚΩ   και ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

Στις 21.00 : Οι Φιλαρμονικές 1η ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ , 2η  ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και 3η ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ με τον σύλλογο  ΧΟΡΟΚΩΣ  θα δώσουν συναυλία στο χώρο του Μεσαιωνικού  κάστρου.

 Αφού τελειώσει η συναυλία θα δοθούν αναμνηστικά στους  Αρχιμουσικούς και διπλώματα στους Μουσικούς.    

       

5η ημέρα – Πέμπτη  7/7.

Στις 19.00 : Θα  παρελάσει  η Φιλαρμονική  ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ στη  ΔΗΜ.ΕΝ,ΔΙΚΑΙΟΥ

(ΠΥΛΙ -ΖΙΑ-ΜΑΡΜΑΡΙ -ΤΙΓΚΑΚΙ)

 

6η ημέρα – Παρασκευή   8/7.

Στις 19.00 : Θα  παρελάσει  η Φιλαρμονική  ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  στη  ΔΗΜ.ΕΝ,ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

 (ΚΕΦΑΛΟ-ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ-ΚΑΡΔΑΜΕΝΑ-ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ )

 

 

PROGRAM OF THE  4th INTERNATIONAL WIND BAND FESTIVAL ON                   

KOS ISLAND  JULY  3rd -6th  2016

 

During the four –day festival , the island of Kos will be flooded with music , as all Philharmonic Orchestras will be marching  every day in the city streets ,thus signaling each day's festivity as well as the concert which will take place in the Medieval Castle.

Day one - Sunday July 3rd  -Opening of the Festival & summer multicultural events 2016

20.30:  Opening ceremony at Eleftherias Square where there will be an introduction of all bands.

Day 2-Monday July 4th

11.00:  Wind bands of Municipality of Corinth Greece, Agrinio -Greece and  Municipality-Kos Greece will be marching.

20.00:  Wind bands of Kalithea Rhodes ,Tamasou Cyprus, and Ostrava Czech will be marching and wind band of Agrinio -Greece  will give their concert in Kardamena .                                                                               

21.00: Wind bands 1.Karpenisiou Greece, 2. Krammer Hungary, 3. Elassona Greece and 4. Herakleidon Municipality-Kos Greece, will give their concert to the Medieval Castle.

 

{gallery}5927{/gallery}
Zogas_dimitris