×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/6109

Κοινωνία Τρι 10 Ιαν 2017

Με αρκετό κόσμο, παρά το τσουχτερό κρύο ,που αποτελεί ίσως ανασταλτικό παράγοντα να βγει κάποιος από το σπίτι, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εκδήλωση για την βασιλόπιτα της Αγαθοεργού αδελφότητας «ο Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος», στο ξεν. Κοντινένταλ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Αγαθοεργού Αδελφότητος κ. Αλεξάνδρα Διακαναστάση, πλαισιωμένη από τα δραστήρια μέλη της Αδελφότητος.

Την βασιλόπιτα (βασιλοπιτάκια κατά το έθιμο του Αγίου Βασιλείου) ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, πλαισιωμένος από τους παριστάμενους πατέρες, την Πρόεδρο και τα μέλη της αδελφότητος, τον Δήμαρχο Γ. Κυρίτση, την επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα και τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο Σ. Σεργεντάνη. Ενώ παρόντες ήταν ακόμη: Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Θ. Μουζουράκης, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κω Β. Χαδούλης, ο Δημ. σύμβουλος Σ. Μαρκόγλου και τα στελέχη της παράταξης «Όραμα» Απ. Κυριάκου και Σ. Κανταρζή.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πως απέκτησε τη συγκεκριμένη βέσπα (εκτός από το αυτοκίνητο και το ποδήλατο που επίσης έχει στην Ιερά Μητρόπολη), την οποία του προσέφερε ως αντίκα ο αδελφός του οδηγού του, Θανάσης Στάμος. Στην συνέχεια του την επισκεύασε ο καλός του φίλος Λεωνίδας Κουρούδης και βλέποντας ότι «μπορούμε να αρκεστούμε όλοι σε λιγότερα από αυτά που έχουμε», του ήρθε η ιδέα να δοθεί σε κλήρωση από την Αγαθοεργό ώστε να δοθούν τα έσοδα από τους λαχνούς για τον σκοπό που πρέπει.

Την κλήρωση έκανε ο δήμαρχος Κω και στην αρχή ο πρώτος λαχνός έπεσε στην ενορία Αγίας Παρασκευής Κω, οπότε από κοινού ο Σεβασμιώτατος αλλά και ο Πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος που είναι ο Προϊστάμενός της, συμφώνησαν να γίνει νέα κλήρωση. Οπότε ο επόμενος λαχνός που τράβηξε ο δήμαρχος Κω (ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε ο τυχερός που θα βρεθεί τουλάχιστον «να ξέρει από βέσπα») ανήκε στον παρόντα δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Μαρκόγλου (ο οποίος  ασφαλώς γνωρίζει από βέσπα μιας και κινείται με δίκυκλο στην πόλη της Κω).

Ο Σεβασμιώτατος εκτός από τα κλειδιά του παρέδωσε συμβολικά και το κράνος του.

Τις δράσεις τις Φιλοπτώχου χαιρέτησαν επίσης με σύντομες ομιλίες τους, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα και ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης (τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε γιατί του επέδωσε προχτές την προαγωγή του ως εφέδρου αξιωματικού στον τιμητικό βαθμό του ταγματάρχη).

Τυχερή της βραδιάς η οποία βρήκε το φλουρί ήταν η μικρή Καλλιόπη Γκουντελίτσα (φωτό) στην οποία ο Σεβασμιώτατος χάρισε τον συλλεκτικό τόμο της Ιεράς Μητροπόλεως κι ένα φυλαχτό.

 

Ρεπ. Ξανθίππη Αγρέλλη – Γ. Κιάρης

πηγή: www.aegeanews.gr

 

{gallery}6109{/gallery}
Zogas_dimitris