Stathmosnet - Σταθμός στην Ενημέρωση

Ιατρικό Κέντρο και ιδιωτικό ασθενοφόρο στην Κω;

E-mail Εκτύπωση PDF

asthenoforo

Δηλώνει άγνοια ο Ιατρικός Σύλλογος Κω

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Σ», η εταιρία MEDEXPRESS AMBULANCE σε συνεργασία με την MONDIAL ASSISTANCE, δρομολογεί στην  Κω ιδιωτικό ασθενοφόρο με σκοπό, «την καλύτερη ιατρική εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού αλλά και των κατοίκων του» και όπως αναφέρεται, «ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο που τα μεταφορικά μέσα μειώνουν τη συχνότητα λειτουργίας τους».

 

Γίνεται λόγος για μόνιμη εγκατάσταση του ασθενοφόρου στο νησί μας, το οποίο, σε περίπτωση ανάγκης, μεταφέρει εγκαίρως στο νοσοκομείο τον πάσχοντα ή στο αεροδρόμιο για μία επείγουσα αερομεταφορά κλπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη πληροφορία του «Σ», η εταιρεία Kos Medicare Premium Health Service, ζητά γιατρούς άνευ ειδικότητας για εργασία στο ιατρικό  κέντρο στη Κω, με εκπληρωμένη την υπηρεσία υπαίθρου. Επίσης, ζητά οδηγούς, νοσηλευτές και υπαλλήλους υποδοχής.

 

Καμία γνώση ή ενημέρωση για τις δύο δραστηριότητες δεν έχει μέχρι στιγμής ο Ιατρικός Σύλλογος Κω, όπως δήλωσε στον «Σ» η πρόεδρός του η πρόεδρος του Μαρία Φρατζάκη, αφού δεν έχει έρθει κανείς σε επικοινωνία μαζί τους. 

Παρόλα αυτά τόνισε ότι, είναι μεγάλη η διαδικασία αδειοδότησης και για τα δύο, κομμάτι της οποίας είναι και η συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο.

Πιο συγκεκριμένα:  

Για το μεν ασθενοφόρο, «θα πρέπει να έχει όλες τις προδιαγραφές, την απαραίτητη άδεια, να δούμε που θα εδρεύει, ποιος θα το στελεχώσει κ.α. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει φέρνω ένα ασθενοφόρο και το κυκλοφορώ» μας είπε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι στιγμής άδειες για Ιατρεία, υποθέτω και ασθενοφόρα, έδινε η πρώην Νομαρχία και σήμερα, η  σημερινή Περιφέρεια. Με ενημέρωση που έχω, οι άδειες θα περάσουν εξ’ ολοκλήρου στους Ιατρικούς Συλλόγους και περιμένουμε τις ανάλογες αποφάσεις». 

Για το Ιατρικό Κέντρο “Kos Medicare” μας είπε πως δεν έχει γίνει καμία επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο και τόνισε ότι, στην Κω λειτουργεί μόνο μία Ιατρική Εταιρία και όχι κάποιο Κέντρο.

«Το θέμα είναι ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα  σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής γιατρών ή μη γιατρών για να δημιουργηθούν ιατρικές εταιρίες. Χρειάζονται αρκετά έγγραφα και για να ληφθεί αυτή η άδεια θα πρέπει να γίνουν κάποια βήματα» μας εξηγεί ενώ κάνει και τον διαχωρισμό μεταξύ ιατρικής εταιρίας (σαν αυτή που λειτουργεί ήδη στο νησί) και ιατρικού κέντρου, με την πρώτη να είναι μία επιχείρηση ιατρών/μετόχων που ο καθένας έχει τα ιατρεία του, ενώ ένα κέντρο απαιτεί ξεχωριστά επιπλέον ιατρεία, όπως, μικροβιολογικό, ακτινολογικό, κτλ.

Αυτό που μας τόνισε η κα. Φρατζάκη είναι ότι, δεν μπορεί κάποιος Ιατρός να εργάζεται στην Κω χωρίς να είναι γραμμένος στην Ιατρικό Σύλλογο. Η εταιρία που ήδη δραστηριοποιείται στην Κω, η «Hippocrates Med Home», είναι γραμμένη στα μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου, αλλά για το Ιατρικό Κέντρο, δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο.

Όσον αφορά στο ασθενοφόρο, οι πληροφορίες του «Σ» λένε πως όλα τα ανεξάρτητα ασθενοφόρα είναι παράνομα αφού, με βάση το νόμο, ιδιωτικά ασθενοφόρα μπορούν να έχουν μόνο Ιδιωτικές Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα και Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, ενώ όλα πρέπει να έχουν διαπίστευση από το ΕΚΑΒ.

Ανεξάρτητο ασθενοφόρο που θα κάνει διακομιδές στο Νοσοκομείο της Κω ή στο αεροδρόμιο για επείγοντα περιστατικά, δεν φαίνεται να είναι εφικτό να λειτουργήσει.


Σχόλια   

 
# Guest 03-04-2012 16:32
Είναι κρίμα να γίνεστε κοινωνοί της άγνοιας...
Εξαιρώντας την περίπτωση πρόθεσης δόλου στην πληροφόρησή σας, σας ενημερώνω ότι ασθενοφόρα μπορεί να έχει κάθε ασφαλιστική εταιρία βοηθείας (Mondial, Interamerican κλπ...), ενώ είναι παράνομη κάθε διακομιδή ασθενούς με ασθενοφόρο κλινικής εκτός
Οι ευγενείς φιλοδοξίες κάθε επιχειρηματία που επενδύουν -βάζουν το χέρι στην τσέπης- και προβάλλουν την αναβάθμιση της ποιότητας παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών ασθενοφόρου (και όχι ευχάριστα λόγια του αέρα για την κατεστημένη νομενκλατούρα του νησιού) είναι καλοδεχούμενες, εκτός και να κάποιοι εξακολουθούν να αναπολούν τα πρωτοσέλιδα στο εξωτερικό με "μετεφορά ασθενών σε καφάσια"... γιατί τα φορτηγά του παρελθόντος μόνο για μεταφορές είναι, ενώ τα ασθενοφόρα είνια για διακομιδές... Έυχομαι καλορίζικο το νέο ασθενοφόρο και καλή δουλειά στους νέους συντοπίτες-διασ ώστες που θα το επανδρώσουν.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
# Guest 04-04-2012 09:24
Καλορίζικο λέμε σε ένα νόμιμο ασθενοφόρο , όχι σε κάθε έναν οποίος φέρνει παράνομο ασθενοφόρο , μην εντυπωσιαζόμαστ ε από ένα όχημα όταν πρόκειται για την υγειά του κόσμου!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
# πληρωμα ασθενοφορου 04-04-2012 14:48
ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ,ΑΔΕ ΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΚΑΒ,ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩ ΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ 2ΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.ΟΔΗΓΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ!!ΥΠ ΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
# Guest 13-08-2012 22:58
Mondial and medexpress are both companies that know in the medical and insurance industry for years! So basically what you are saying is that this ambulance is illegal but 5 months later it's still on the island, as a foreign company we have been in touch with the Athens EKAB and ministry which clarified that bothe Mondial and medexpress are fully legal! We as a company have used them several times in kos, Rhodes, santorini and other parts of Greece and have always had the best service. I believe that everyone should leave the politics aside and all help each other to keep this ambulance on the island, don't forget previous years when the hospital was dealing with so many ambulance cases and the waiting time due to such demands........ Do we really want to go back to that???? So act like professionals and leave the politics aside, it's not nice when patients are transferred in cars, taxis and on crates it's embarrassing.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Στήλες

Άποψη - Σταθμός στην Ενημέρωση
Άποψη - Σταθμός στην Ενημέρωση
Δρομολόγια - Άννα Αυγούλη
Δρομολόγια - Άννα Αυγούλη
Γάτες, με την Τάτη και την Κάτη
Γάτες, με την Τάτη και την Κάτη
Στήλη Άλατος - Ντίνος Γιαννάκος
Στήλη Άλατος - Ντίνος Γιαννάκος

Στήλες

Λογοκρισία αγάπη μου - Γιάννης Κιάρης
Λογοκρισία αγάπη μου - Γιάννης Κιάρης
Στάση... επικοινωνία - Διονυσία Τριπολίτου
Στάση... επικοινωνία - Διονυσία Τριπολίτου
Ευ-λόγον - Αμαλία Ανδρουλάκη, Γεωργία Γκιόκα
Ευ-λόγον - Αμαλία Ανδρουλάκη, Γεωργία Γκιόκα
Μιλώντας για ψυχική υγεία - Μαρία Φρατζή
Μιλώντας για ψυχική υγεία - Μαρία Φρατζή

Στήλες

Περί Διαίτης - Αναστασία Ορφανουδάκη
Περί Διαίτης - Αναστασία Ορφανουδάκη
Αισθητικής ζητήματα - Ψύρη Ζηνοβία
Αισθητικής ζητήματα - Ψύρη Ζηνοβία
Σταθμούληδες - Ελένη Διακοπαναγιώτη
Σταθμούληδες - Ελένη Διακοπαναγιώτη
Χρύσα Δρούγκα - Σωματική Άσκηση και Υγεία
Χρύσα Δρούγκα - Σωματική Άσκηση και Υγεία