- Τι είναι η αποτρίχωση με laser ή IPL;

Και οι δύο είναι μέθοδοι μόνιμης αποτρίχωσης. Τόσο το laser όσο και το IPL, παράγουν φως που απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα την επιλεκτική εστίαση ενέργειας στο θύλακα της τρίχας και την καταστροφή της,χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα.

 

 - Ποια διαφορά υπάρχει μεταξύ των συσκευών laser και IPL;

Το IPL σε ένα ευρύ φάσμα φωτός,είναι πολυχρωματικό και βρίσκεται στο ορατό φάσμα φωτός.Το laser βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος και η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι μονοχρωματική.

 Στο IPL το φως είναι διάχυτο και έντονο,ενώ στο laser είναι εστιασμένο και επεμβατικό.Αυτός είναι και ο λόγος που η φωτοθερμόλυση με IPL είναι δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης.

 

 - Η φωτοαποτρίχωση είναι επικίνδυνη για την υγεία;

Σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνη δεδομένου ότι όλα τα μηχανήματα φωτός δρουν στο επίπεδο του δέρματος και έτσι δεν επηρεάζουν εσωτερικά όργανα.Όπου έχουν αναφερθεί εγκαύματα αυτά οφείλονται σε λανθασμένο χειρισμό από άτομα χωρίς γνώση και εξειδίκευση και όχι στη μέθοδο αυτή.

 

 - Ενδείκνυνται για κάθε τύπο τρίχας;

Τα συστήματα laser και IPL αντιμετωπίζουν όλους τους χρωματικούς τύπους τρίχας εκτός από τις ξανθές και τις λευκές.

 

 - Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες,με σημαντικότερους την περιοχή,το φύλο και την ορμονική κατάσταση του ατόμου.Παρ΄όλα αυτά στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι απαιτούνται περίπου οκτώ με δέκα συνεδρίες.

 

 - Πόσος χρόνος μεσολαβεί μεταξύ των συνεδριών;

Το διάστημα αυτό για τις πρώτες θεραπείες είναι περίπου 5 βδομάδες και στην πορεία ο χρόνος αυτός επιμηκύνεται.

 

 - Τι πρέπει να προσέχει κανείς κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος φωτοαποτρίχωσης;

Την ηλιακή ακτινοβολία.Απαιτείται πάντα αντιηλιακή προστασία και τον τρόπο αποτρίχωσης στα μεσοδιαστήματα όπου τότε απαγορεύεται η ενδιάμεση αποτρίχωση με κερί ή άλλο τρόπο που ξεριζώνει την τρίχα.Επιτρέπεται μόνο η αποτρίχωση με ξυράφι ή κόψιμο με ψαλίδι.

 

 - Αξίζει τον κόπο;

Βεβαίως,λόγω του μόνιμου αποτελέσματος αλλά και γιατί αφήνει την επιδερμίδα καθαρή,λεία,βελούδινη,απαλλαγμένη από ερεθισμούς και σπυράκια.

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ