Μήπως θυμάσαι τι έφαγες σήμερα για πρωινό; Αν η απάντηση είναι “ναι” έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσεις υπό έλεγχο το βάρος σου για σήμερα.

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι άνθρωποι που πριν ξεκινήσουν να τρώνε ένα γεύμα ανακαλούν στη μνήμη τους ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που έφαγαν πριν απ΄αυτό, έχουν την τάση να καταναλώνουν στη συνέχεια μικρότερες ποσότητες φαγητού.

Μετά από αυτή την έρευνα οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, φέρνοντας στο μυαλό μας το τελευταίο πράγμα που φάγαμε, βοηθάμε το σώμα μας να αναγνωρίσει καλύτερα τα σημάδια της πείνας και να ανταποκριθεί πιο άμεσα στα σημάδια του κορεσμού.

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι το αίσθημα της πείνας σχετίζεται μόνο με τις ορμόνες και τη βιολογία του οργανισμού μας,στην πραγματικότητα αυτό που ρυθμίζει τα πάντα είναι το μυαλό. Κατά την εξέλιξη των ειδών,η μνήμη έχει συνδεθεί στενά με την τροφή και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης.

Υπάρχουν κάποιες ιδέες λοιπόν που βοηθούν το μυαλό να επιβληθεί στη θέληση να φάμε κι άλλο ή να φάμε κάτι που θα σαμποτάρει την προσπάθεια διατήρησης του φυσιολογικού μας βάρους ή τη μείωση του υπερβάλλοντος.

- Αν δεν το βλέπεις δεν το επιθυμείς

  Αν μάθεις να φυλάς τις “αμαρτωλές” τροφές κάπου που να μην τις βλέπεις,έχεις λιγότερες πιθανότητες να νιώσεις ότι δεν μπορείς να αντισταθείς σ΄αυτές.

- Περιόρισε τις επιλογές σου

Κάποιες φορές ενώ γνωρίζεις τι δεν πρέπει να φας, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι θέλεις να το φας. Ένα εύκολο tip είναι να έχεις διαθέσιμο μόνο ένα από τα αγαπημένα σου. Όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές γεύσεις συχνά θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες. Αντίθετα, αν τρώς μια μόνο τροφή,σταδιακά συνηθίζεις τη γεύση της και την αναζητάς πιο έντονα.

- Φρόντισε να απολαμβάνεις το γεύμα σου

Όταν τρως φρόντισε να φτιάξεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε το γεύμα σου να το θυμάσαι σαν ευχάριστη εμπειρία και όχι με τύψεις.

- Διάλεξε τι αναμνήσεις θα κρατάς

Αντί να σκέφτεσαι πόσο ωραία είναι η αίσθηση μιας βάφλας με παγωτό σοκολάτα που λιώνει στο στόμα, είναι προτιμότερο να θυμηθείς πόσο άσχημα ένιωθες την τελευταία φορά που την έφαγες ΟΛΗ με τόση βουλημία και χρειάστηκαν ώρες μέχρι να την χωνέψεις!!!!

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ