Τα οφέλη της γυμναστικής για τη φυσική μας κατάσταση είναι γνωστά.Ξέρετε όμως ότι η σωματική άσκηση ωφελεί και το δέρμα μας;

Με τη συστηματική άσκηση το δέρμα ωφελείται με πέντε τρόπους:

- Η γυμναστική προκαλεί αύξηση ιδρώτα. Η εφίδρωση βοηθά στην απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό μας, ελευθερώνονται οι πόροι από υπερβάλλον σμήγμα,ρύπους και προλαμβάνεται η εμφάνιση ακμής. Για οριστική απομάκρυνση των τοξινών και των βακτηριδίων από το δέρμα απαιτείται βέβαια ένα καλό ντους μετά από την άσκηση.

- Η γυμναστική τονώνει τους μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και έτσι συμβάλει στην καλύτερη υγεία και όψη του. Οι γυμνασμένοι μύες προσφέρουν στήριξη στους ιστούς του δέρματος, κάνοντας το να φαίνεται πιο λείο και ελαστικό. Επιπλέον συμβάλουν στη βελτίωση της εικόνας της κυτταρίτιδας.

- Κατά τη διάρκεια της άσκησης αυξάνεται η ροή του αίματος άρα και του οξυγόνου στο δέρμα. Έτσι τα δερματικά κύτταρα παράλληλα με την καλύτερη οξυγόνωση δέχονται και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

- Η γυμναστική βοηθά στον έλεγχο του άγχους. Είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα φυσικά αγχολυτικά και η ευεργετική αυτή της ιδιότητα έχει αντίκτυπο και στην επιδερμίδα μας. Το άγχος επιδρά αρνητικά στην υγεία του δέρματος και ευθύνεται για την επιδείνωση σε παθήσεις όπως η ακμή και η ψωρίαση.

- Η φυσική άσκηση κάνει το δέρμα μας λαμπερό! Κατά τη διάρκεια της,το δέρμα εκκρίνει περισσότερα φυσικά έλαια που δίνουν αυτή την εικόνα. Η διαδικασία αυτή, τέλος, βοηθά στη φυσική ενυδάτωση του,ενισχύοντας το φυσιολογικό του μανδύα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ"

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ