Κάποιες τροφές εκτός από τα κιλά που μας προσθέτουν, είναι δυνατόν να επιταχύνουν τη γήρανση και να “χαλάσουν” την ομορφιά μας.

Το μαύρο τσάι και το λευκό κρασί μπορεί να δημιουργήσουν αντίστοιχα προβλήματα αφού οι τανίνες του τσαγιού δημιουργούν λεκέδες στα δόντια, ενώ τα οξέα του κρασιού βλάπτουν το σμάλτο θαμπώνοντας έτσι ένα αστραφτερό χαμόγελο.

Τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι προκαλούν κατακράτηση υγρών στο σώμα και αυτό εκδηλώνεται συνήθως με πρησμένα μάτια και πόδια.

Τα πικάντικα φαγητά όσο γευστικά και αν είναι έχουν την ιδιότητα να διογκώνουν τα αγγεία του δέρματος με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο.

Ταυτόχρονα κάποιες καθημερινές συνήθειες σαμποτάρουν την εσωτερική και την εξωτερική μας ομορφιά. Η πρώτη κακή συνήθεια είναι η αποφυγή της αφαίρεσης των προιόντων του μακιγιάζ από το πρόσωπο. Όταν κοιμόμαστε με makeup το δέρμα δεν αναπνέει σωστά και πιθανότατα το επόμενο πρωί μας βρίσκει με πρόσωπο ερεθισμένο, θαμπό, κουρασμένο και με καινούργια  σημάδια ακμής.

Η δεύτερη κακή συνήθεια αφορά την έλλειψη ύπνου όπου σαν αποτέλεσμα αυτού εμφανίζεται το επόμενο πρωί ένα πρόσωπο αφυδατωμένο με μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία; Ο ήλιος είναι γνωστό ότι συντελεί στην πρόωρη γήρανση. Οι πολλές ώρες ηλιοθεραπείας ή ακόμα και η έκθεση στο χειμωνιάτικο ήλιο χωρίς αντηλιακό είναι η κύρια αιτία ενός φωτογηρασμένου δέρματος με χαλάρωση.

Κακή διατροφή: Μέσα από τις τροφές είναι γνωστό ότι ο οργανισμός παίρνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις λειτουργίες του. Έλλειψη αυτών των στοιχείων σημαίνει εμφάνιση επιπτώσεων πρώτα απ΄όλα πάνω στο δέρμα. Η καλή διατροφή πρέπει λοιπόν να είναι σύμμαχος στην προσπάθεια όχι μόνο για να φαινόμαστε αλλά και να είμαστε καλά.

Κάπνισμα: Επιβαρύνει την υγεία αλλά και την ομορφιά μας. Κιτρινίζει τα δόντια, γερνάει το δέρμα, του προσδίδει γκριζοκίτρινη όψη καιμειώνει τις βασικές αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης εκτός των άλλων μεγαλύτερων προβλημάτων που δημιουργεί στον οργανισμό μας.

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ