Στη σύγχρονη κοσμετολογία η αντηλιακή προστασία κατέχει σημαντική θέση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στη συνειδητοποίηση ότι η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελεί για τον οργανισμό και ειδικότερα για το δέρμα έναν επιθετικό παράγοντα, υπεύθυνο για πολλές βλάβες οξείες ή χρόνιες, καλοήθεις ή κακοήθεις.

Σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι οι ηλιακές ακτίνες είναι απαραίτητες για την ίδια τη ζωή και ότι το ορατό φως είναι αναγκαίο για τη ψυχική μας ισορροπία όπως ακριβώς και οι υπεριώδεις ακτίνες είναι αναγκαίες για τη σύνθεση της βιταμίνης D, απαραίτητη μεταξύ άλλων για τη σταθεροποίηση του ασβεστίου στα οστά. Γι’ αυτό αντί να μιλάμε για τους κινδύνους του ήλιου, είναι καλύτερο να μιλάμε για τους κινδύνους της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και της απουσίας χρήσης σωστής εξωτερικής φωτοπροστασίας.

Τα αντηλιακά προιόντα έχουν ως σκοπό, όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, την προστασία του, απορροφώντας, διαχέοντας ή ανακλώντας την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα κύρια δραστικά συστατικά τους είναι τα φίλτρα όπου μαζί με αντιοξειδωτικούς, αντι-ερεθιστικούς, καταπραυντικούς και μαλακτικούς παράγοντες συμπληρώνουν τη σύνθεση τους και απευθύνονται με εξειδίκευση σε κάθε τύπο δέρματος.

Ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF με τον οποίο μετράμε την ικανότητα προστασίας από τη UVB, παραμένει το αναγνωρισμένο κριτήριο αποτελεσματικότητας των αντηλιακών. Με δεδομένο ότι ένα αντηλιακό δεν μπλοκάρει όλες τις UV, η ποσότητα της κρέμας που εφαρμόζεται δεν είναι αρκετή ή η συχνότητα εφαρμογής ενδεχομένως δεν είναι σωστή, επιβάλλεται η αναλυτική ενημέρωση των καταναλωτών.

Τα αντηλιακά είναι προιόντα με φαρμακευτικές ενδείξεις και παρ’ όλο που ανήκουν στα καλλυντικά, πρέπει να είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικά και ασφαλή αφού ο στόχος τους δεν είναι μόνο η προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα αλλά και η πρόληψη από τις φωτοδερματίτιδες, τις φωτο-ευαισθησίες τη φωτογήρανση και τους δερματικούς καρκίνους. Ένα καλό αντηλιακό πρέπει να συνδυάζει τις ακόλουθες ιδιότητες εκτός από την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, (ελάχιστος δυνατός αριθμός χημικών φίλτρων, όχι parabens και αλκοόλη που αφυδατώνει το δέρμα στον ήλιο) και την καλλυντική αποδοχή, δηλαδή ανθεκτικότητα στο νερό και τον ιδρώτα και καλές καλλυντικές ιδιότητες (υφή,οσμή), έτσι ώστε οι χρήστες να ακολουθούν ευχάριστα τον τρόπο χρήσης τους.

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ