Η Άποψή μας Σαβ 4 Απρ 2015

Είναι απίστευτο το πώς μπορεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να εγκλωβιστεί στα μικρά και ανούσια, χάνοντας τα σημαντικά!! Σε αυτό συνηγορεί η καταιγίδα «πληροφοριών» ή επί το… επαγγελματικότερο, η  πλύση εγκεφάλου με «ειδήσεις» αποπροσανατολιστικές και ως εκ τούτου, άκρως επικίνδυνες.

Η αναφορά μας έχει να κάνει με τα όσα μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα κεντρικά ΜΜΕ (τα περιφερειακά τις περισσότερες φορές κάνουν το σύνηθες, αναπαράγουν χωρίς κανενός είδους φιλτράρισμα…) που αφορούν σε απόψεις, θέσεις και επιθυμίες παραγόντων της αλλοδαπής για το «πρόβλημά» μας.

Σαφώς και είμαστε υπέρ της ελεύθερης άποψης, την οποία υποστηρίζουμε σθεναρά και προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού. Όμως, όταν αυτή η οποιαδήποτε άποψη γίνεται «ευαγγέλιο» αισχρής προπαγάνδας, τότε είμαστε απέναντι. Σηκώνουμε άμυνα.

Και για να μην μιλάμε γενικά και αόριστα, η αναφορά μας έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζουμε τις μύριες δηλώσεις των ευρωπαίων εταίρων μας και τις «απαντήσεις» των κυβερνητικών μας εκπροσώπων. Κατά την άποψή μας, οι μεν πρώτοι παίζουν το γνωστό «παιχνίδι» της γάτας με τον σκύλο, οι δε δεύτεροι το μιμούνται άτσαλα.

Με λίγα λόγια, εκεί που μας χρωστούσανε (άπαντες), μας ζητάνε και το βόδι!! Οι μεν εταίροι μας θέλουν ην κεφαλή μας επί πίνακι, οι δε «δικοί» μας, την αμέριστη υπομονή και συμπαράστασή μας.

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι, σαν λαός δεν αντιδράσαμε την εποχή των (ψεύτικων) παχιών αγελάδων. Είδαμε μόνο το τυρί και όχι τη φάκα. Πέσαμε στην παγίδα του νεοπλουτισμού, του πλαστικού χρήματος και της ψευτοευδαιμονίας. Αυτό οφείλουμε να το παραδεχτούμε, να το χωνέψουμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όμως, από αυτό το σημείο της αυτοκριτικής (θέλει κότσια η παραδοχή λάθους) μέχρι του αυτομαστιγώματος (θυματοποίηση, ενοχές, μαζοχισμός…), η απόσταση απέχει έτη φωτός. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε απειλές, υπαινιγμούς και ειρωνικά σχόλια από ΚΑΝΕΝΑΝ. Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε «συμβουλές» από αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη για την κατάπτωση της χώρας μας στα τάρταρα οι οποίοι, είτε έχουν πιάσει στασίδι σε κυβερνητικά πόστα, είτε κατοικοεδρεύουν σε άλλες πτέρυγες της βουλής.

Επιτέλους!!!

Έχουμε ανάστημα. Ας τους το δείξουμε. Και εν πάσει περιπτώσει, μπορεί να είχαμε τα μάτια ερμητικά κλειστά μπας και φάμε κανένα κοκαλάκι (κάποιοι φάγανε τον  αγλέορα…), αλλά «όλοι μαζί» δεν τα φάγαμε. Το λέγαμε, το λέμε και θα εξακολουθήσουμε να το λέμε.

Μας φοβερίζουν με την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη. Μας φοβερίζουν με την επάνοδο στη δραχμή. Συνεχώς με το δάχτυλο τεντωμένο… Συνάμα, προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν (το προσπαθούν με νύχια και με δόντια) χτυπώντας στο φιλότιμό μας ότι, καλά και σώνει χρωστάμε και οφείλουμε να ξεπληρώσουμε. Και εάν δεν το κάνουμε, θα δούμε την έξοδο…

Δηλαδή, αν το καλοσκεφτεί κανείς, όπως μας πλασάρουν την κατάσταση, είμαστε από χέρι χαμένοι, ό,τι κι αν επιλέξουμε!!! Λεφτά να ξεπληρώσουμε το χρέος δεν θα αποκτήσουμε στον αιώνα τον άπαντα. Άρα, και τα δισέγγονά μας θα ρημάξουνε στην ανέχεια. Αν δεν πληρώσουμε, θα μας διώξουν (πόσο μας διαολίζει αυτή η «ατάκα» δεν λέγεται…). Άρα, θα επιστρέψουμε στη δραχμή, που σημαίνει κάμποσα χρόνια (δεν ξέρουμε πόσα) θα υποφέρουμε.

Συμπέρασμα: Είτε έτσι, είτε αλλιώς, την έχουμε «βάψει».

Τι κάνουμε; Χμμμμ, δύσκολη απόφαση και κυρίως, πρέπει (εδώ το «πρέπει» επιβάλλεται) να την πάρουμε αν είναι δυνατόν, όλοι μαζί.

Πάντως, κατά την άποψή μας αυτό που «μετράει», είναι η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας. Είναι μία αξία που θα την (επανα)κατακτήσει ο καθένας μας ξεχωριστά και που δεν έχει να κάνει ούτε με ευρώ, ούτε με δραχμή, ούτε με καταθέσεις στις τράπεζες, ούτε με υλικά αγαθά και κυρίως ούτε με επίπλαστες ανασφάλειες. Εάν το καταφέρουμε, τότε οι απειλές, οι εκφοβισμοί και όλα τα υπόλοιπα, θα μοιάζουν «μικρά», ακίνδυνα και ανούσια. Αυτό, δηλαδή, που είναι.  

Υ.Γ.: Κατά την άποψή μας, τόσο αυτοί που μας φοβερίζουν όσο και όσοι χρησιμοποιούν αυτούς τους φόβους είτε γιατί τους «αγγίζουν» είτε γιατί παίζουν το ρόλο του «παπαγάλου», δεν διαθέτουν ίχνος αξιοπρέπειας. Είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, ανθρωπάκια. Οπότε, αμελητέα…

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ