Η Άποψή μας Κυρ 19 Απρ 2015

Όπως κι αν «διαβάσουμε» την ιστορία του ΔΗΡΑΣΚ, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα: Όπου υπάρχουν πολιτικοί διαχειριστές» ή για να το εκφράσουμε διαφορετικά, όπου πολιτικός βάζει το δαχτυλάκι του, η καταστροφή θεωρείται αναπόφευκτη.

Τα δημοτικά ΜΜΕ, ήταν ΠΑΝΤΑ στο στόχαστρο πολλών. Όχι γιατί «υπηρετούσαν»  τις εκάστοτε τοπικές εξουσίες, αλλά επειδή ήταν «δημοτικά». Σαφέστατα και έχουν γίνει «στραβές». Άλλωστε, αρκετοί δημοσιογράφοι πέρασαν το κατώφλι του, οπότε γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Ωστόσο, «στραβές» υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Αλλά είπαμε. Πρόκειται για δημοτικά ΜΜΕ…

Δεν θα σχολιάσουμε τα υπέρ και τα κατά της πολύχρονης λειτουργίας του. Αφενός δεν είναι της ώρας, αφετέρου – κατά την άποψή μας – θεωρούμε ότι, σημασία έχει η προσφορά. Και η προσφορά του ΔΗΡΑΣΚ όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Η δε σύμπνοια – για πρώτη φορά - ΟΛΩΝ των εργαζόμενων (το γεγονός ότι, μία συνάδελφος διαφοροποιήθηκε, είναι απολύτως σεβαστό, κατανοητό και δεν επιδέχεται αρνητικού σχολιασμού), ομολογούμε μας εξέπληξε ευχάριστα. Μακάρι να το είχαν κάνει νωρίτερα…

 

Στην ουσία τώρα.

Την απόφαση του δημάρχου Γ. Κυρίτση να τον κλείσει (δεν χωράει απολύτως καμία αμφιβολία ότι, αυτός ήταν και είναι ο στόχος του), οφείλαμε ΟΛΟΙ να την γνωρίζουμε πολύ πριν τις τελευταίες εκλογές. Το είχε αναφέρει (έστω και ρητορικά)  ότι δεν θα συνεχίσει την χρηματοδότησή του με το ετήσιο ποσό που δινόταν επί χρόνια. Να υπενθυμίσουμε δε, ότι, ΔΕΝ ήταν ο μόνος που εκστόμιζε αυτή την «απειλή»… Όμως, είναι ο μόνος που το κάνει πράξη.

Η μείωση των εξόδων του και η αύξηση των εσόδων, ήταν (ντε και καλά) στόχος ΟΛΩΝ των διοικήσεών του. Όπως επίσης στόχος τους ήταν η αναβάθμισή του… Δηλώσεις επί δηλώσεων για αντικατάσταση χαλασμένων μηχανημάτων, για αγορά νέων, για, για, για… Το αποτέλεσμα – και αυτό είναι που μετράει – ποιο είναι; Ο ΔΗΡΑΣΚ επί χρόνια καρκινοβατεί. Λειτουργεί κάτω από ένα καθεστώς συνεχούς «απειλής» και άμετρης κριτικής. Το «λειτουργεί» βέβαια, είναι σχήμα λόγου διότι, οι τεχνικοί του προκειμένου να τα βγάλουν πέρα, έχουν επενδυθεί τον μανδύα του Κύρου Γρανάζη (τον θυμάστε;;;). Όσο για τα παχιά λόγια των εκάστοτε διοικήσεων, αποδείχτηκαν κενά λόγου, κοινώς  σαχλαμάρες.

Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται. Κάποιοι άλλοι να κλείνουν το στόμα τους. Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν. Τελεία και παύλα.

ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκαν αληθινά για τους εργαζόμενους. Το να κλείνουν επί χρόνια τα μάτια στο πρόβλημα, είναι το ίδιο αισχρό (αν όχι χειρότερο) από το κλείσιμό του.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ τους τεράστιες, όπως όμως και των συναδέλφων εργαζόμενων που δεν ξεσηκώθηκαν πριν χρόνια. Αυτό είναι το μοναδικό «λάθος» που τους καταλογίζουμε.

 

Και τώρα τί;;;

Δεν είμαστε σε θέση να προτείνουμε λύσεις. Δεν γνωρίζουμε το αντικείμενο. Δεν είμαστε ειδικοί. Περιμένουμε να ακούσουμε τις αποφάσεις των συναδέλφων μας, τους οποίους ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Ευχόμαστε το ίδιο να πράξουν και οι συνδημότες μας και οι Σύλλογοι και όσοι «ωφελήθηκαν» από το «βήμα» που τους δινόταν επί χρόνια για να προβάλλουν ιδέες, απόψεις και δράσεις. Και είναι πολλοί αυτοί… Εδώ είμαστε για να το διαπιστώσουμε.

 

Υ.Γ.: Για την «καρατόμηση» του Διευθυντή, ένα έχουμε να σχολιάσουμε. Κατά την άποψή μας, εξωθήθηκε στην αντίδραση. Εκτός αυτού, εκτιμάμε πως η «απαλλαγή από τα καθήκοντά του» του ήταν προαποφασισμένη.  Δυστυχώς, ρόλο «διαμεσολαβητή» στη «διαφορά» μεταξύ Κυρίτση – Τσατσαρώνη, αντί του διαλόγου επιλέχθηκε η επίθεση.

 

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ