Σχεδόν ένα χρόνο πριν…..

 

Γίνετε όλο και πιο επείγον να κατανοήσουμε, ότι κάτι πρέπει ν’ αλλάξει στις συμπεριφορές μας σε ότι αφορά τα γεγονότα που εξελίσσονται καθημερινά στην χώρα μας. Εκεί που προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την ζωή μας με τα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, «τσούπ» ξανά και πάλι ξανά μας αραδιάζουν όλους εκείνους τους οικονομικούς όρους για την αναδιάρθρωση, επιμήκυνση  και άλλα, σε ότι αφορά τον δανεισμό μας. Και τώρα ζητάν επειγόντως και με συνοπτικές διαδικασίες να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι κρατικές επιχειρήσεις. Εκεί δηλαδή που μπαίνουμε σε άλλο ρυθμό με τα νέα οικονομικά μέτρα, προσπαθώντας να προγραμματίσουμε την ζωή μας, μάταιη η προσπάθεια εφόσον κυρίαρχος στόχος είναι η αποθάρρυνση από το να κοιμηθούμε και λίγο ήρεμοι. ‘Όχι βέβαια! Δεν το δικαιούμαστε για όσο χρονικό διάστημα οι «διαχειριστές» τις χώρας μας θα προσπαθούν να μας «βγάλουν» από το αδιέξοδο που μας έφερε η ίδια η «διαχείριση» τους τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με ένα κείμενο που δεν γνωρίζω ποιος ή ποια είναι συγγραφέας του από Πηγή: Politis-gr blog .Το μοιράζομαι μαζί σας:

 “ ‘Oταν το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller (Μάρτιν Νίμελερ), έγραφε ένα ποίημα, όπου περιέγραφε τις συνέπειες της «απάθειας» του για τα όσα διαδραματίζονταν στην Ναζιστική Γερμανία, αμφιβάλω εάν καταλάβαινε ότι στην ουσία περιέγραφε «Το σύνδρομο του Θεατή» και τη διαχρονικά γενικευμένη απόδοσή του σε όλες τις μορφές του κοινωνικού και πολιτικού βίου. Περιέγραφε βιωματικά ο Martin Niemoller:
"Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα. Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για κανέναν.
Σήμερα, παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί, για όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας: Πρώτα ήρθαν για τους stagers κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν stager. ‘Επειτα ήρθαν για τους συνταξιούχους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνταξιούχος. Κατόπιν ήρθαν για τους δημοσίους υπαλλήλους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος. Στη συνέχεια ήρθαν για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάλι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος. Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε πια, δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει. Αλλά το ίδιο παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί, από τον κάθε Ευρωπαίο: Πρώτα ήρθαν για την Ελλάδα και εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Έλληνας. Έπειτα ήρθαν για την Ιρλανδία κι εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Ιρλανδός. Μετά ήρθαν για την Πορτογαλία κι εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Πορτογάλος. Στη συνέχεια ήρθαν για την Ισπανία και την Ιταλία και πάλι δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν ούτε Ισπανός, ούτε Ιταλός. Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε πια, δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει".

Αξιολογείστε  πόσες μορφές της ατομικότητάς σας και του κοινωνικοπολιτικού σας βίου αγγίζουν!!!

 

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ