Στήλη Άλατος Σαβ 28 Φεβ 2015

Καλή Σαρακοστή σου λένε ακόμα, μετά από τόση ΣαμαροΒενιζελοδίαιτα! Να πάρει λίγο τα πάνω του το κοκαλάκι μας χρειαζόμαστε τώρα όχι κι άλλη ‘’σαρακοστή’’. Αποκρέωση, eurogroup, μέτρα, κορώνες από τα γνωστά κοκόρια εντός κι εκτός χώρας, συνθέτουν το νέο σκηνικό που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην πολιτική ζωή μας. Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει ότι το

ρόλο της τρόικα, τον έχουν εδώ και καιρό οι Έλληνες, που πηγαίνουν στα eurogroup και απαιτούν επιβολή νέων όρων από τους εμβρόντητους αφεντάδες. Δια γυμνού οφθαλμού δε, πολύ εύκολα αντιλαμβάνεσαι τον εκνευρισμό Σόιμπλε και της αυλής του, κάθε που τους περιτριγυρίζει χωρίς και ιδιαίτερη υπόληψη ο Βαρουφάκης. Ο πόλεμος –διότι περί αυτού πρόκειται- που κήρυξαν τα στιλιστικά φύλλα εφημερίδων και περιοδικών περί των ενδυματολογικών προτιμήσεων του Έλληνα υπ. Οικονομικών, έχει αρχίσει να ξεθωριάζει από την πλήρη αδιαφορία του, επί των σκόπιμων τακτικισμών -εντολών των αρχισυντακτών τους. Μνημόνιο δεν υπάρχει, τελεία και παύλα! Όσοι μηρυκάζουν το παρελθόν τους, όσοι αναπτύσσουν ρητορική προηγούμενων ετών, τους προσπέρασε ο χρόνος! Η Ελλάδα αναπτύσσει φωνή, διαθέτει τακτική και τη διακρίνει η υπομονή. Η επιμονή δεν απεμπολείται, απλά εντάσσεται στις τακτικές. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το στόχο που επιχειρούν οι ‘’έμπειροι’’ εταίροι μας, μέχρι σήμερα έχει μηδενικές αποδόσεις! Το οικονομικό μας επιτελείο (η Ελληνική τρόικα) τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά και αυτό γίνεται ορατό από τα συγκρατημένα χαμόγελα του Γερμανού γερόλυκου και τα σούρτα- φέρτα του Ολλανδού αυλικού γύρω από τον Βαρουφάκη. Η Ελλάδα στέκεται και αντιστέκεται! Με πρόγραμμα, με προτάσεις, με σαφή στήριξη στον πολίτη, την κοινωνία και όχι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Υπάρχουν γκρίνιες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ακούσαμε από τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ. Στελέχη ζητούν περισσότερη πίεση. Ναι, όλοι τη θέλουμε αλλά όταν πηγαίνεις να διευθετήσεις χρέη 320δισ. και υπογραμμένες υποθήκες που σου φόρτωσαν οι Ελληνάρες Σαμαράς και Βενιζέλος, οι ελιγμοί είναι επιβεβλημένοι, οι απαιτήσεις δεν απεμπολούνται.

 

κρίση VS  Καρναβαλιών

Λουφάξανε εξ αιτίας της κρίσης τα καρναβάλια της Κω φέτος. Ακόμα και στη φαντασία, τέτοια έλλειψη ιδεών στη θεματολογία, ακόμα και οι κλασικές σερπαντίνες και τα κομφετί εξαφανίστηκαν!!! Η καθιερωμένη εξόρμηση στις εξοχές φάνηκε από νωρίς το πρωί αδύνατη λόγω καιρικών συνθηκών, οι εκδηλώσεις μασκέ που είχαν πάντα την τιμητική τους ούτε καν που ακούστηκαν, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες μας στέρησαν ένα ακόμα έθιμο, το πέταγμα του χαρταετού. Όλα δύσκολα τελικά φέτος, αν και η πληθώρα καρναβαλίστικων εκδηλώσεων ανά κοινότητα, έδωσαν ένα κάποιο χρώμα και λίγη ζωντάνια στους κατοίκους τους που όλο και κάτι είχαν προετοιμάσει ως συμμετοχή ατομικά ή μέσα σε κάποια ομάδα. Μοιάζει να ισχύει και εδώ το κάθε πέρσι και καλύτερα δυστυχώς. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αγορά που παρά τη μεγάλη φαντασία (ποικιλία) που διέθετε, η κίνηση ήταν σημαντικά συγκρατημένη, με αγορές μικρών ποσών σε όσο το δυνατόν περισσότερα είδη. Οι τιμές κατέβηκαν μεν αλλά… άμα δεν υπάρχει χρήμα, όλα κοστίζουν!

 

οι μάσκες πρωταγωνιστές

Πήραν κι έδωσαν πάντως οι μάσκες των πολιτικών πρωταγωνιστών του eurogroup Ελλήνων & Γερμανών. Μέρκελ, Σόιμπλε, Τσίπρας, Βαρουφάκης, εναλλακτικό έτοιμο τυπωμένο χρήμα και συμπρωταγωνιστές, παρέλασαν στις οθόνες μας, μεταφέροντας το κλίμα σε ένα πιο οικείο για μας τους Έλληνες πολιτικό πεδίο. Ας μην τους πικράνουμε λοιπόν για τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν να διατηρήσουν το έθιμο και βέβαια με κάποιο χρήμα που σίγουρα δεν περισσεύει σε κανέναν. Κάποια στιγμή όμως και οι Δήμοι (κοινότητες) πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να μην επαφίενται στην καλή θέληση των φορέων και των απλών πολιτών. Και τα έθιμα ανήκουν στον Πολιτισμό και απαιτούν τη στήριξή τους! 

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ