Στήλη Άλατος Δευ 9 Μαρ 2015

Έχουν δίκιο άραγε οι Έλληνες να αισθάνονται μπερδεμένοι με τα όσα γύρω τους συντελούνται; Έχουν όντως δίκιο να αμφιβάλλουν ακόμα και σήμερα για το αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος τους κορόιδεψαν; Έχουν όντως δίκιο να βρίσκουν δίκια στις απαιτήσεις των ‘’δανειστών’’ για τις υπογραμμένες δεσμεύσεις της χώρας απέναντί τους; Να δικαιολογούν ‘’μέχρι ενός’’ το ύφος Σόιμπλε πως τυχόν καθυστέρηση καταβολής της δόσης Μαρτίου θα σημαίνει χ ρ ε ο κ ο π ί α ; Σε όλα τα παραπάνω ερωτηματικά, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, ο συντονισμένος ρόλος των ΜΜΕ εντός και εκτός συνόρων στη γνωστή τακτική τους να τροφοδοτούν κλίμα ανησυχίας στον απλό πολίτη. Ναι τα μνημόνια τελείωσαν στις 25 Ιανουαρίου και σ’ αυτό το status βαδίζει σταθερά η νέα κυβέρνηση. Το πιστεύουν μάλιστα -πρωτίστως οι Γερμανοί γι αυτό καταφεύγουν σε δηλώσεις τρόμου με αποδέκτη προφανώς τον Έλληνα πολίτη. Δεν απευθύνεται στην Ελληνική κυβέρνηση ο Σόιμπλε όταν ‘’προειδοποιεί’’ ότι περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής της δόσης Μαρτίου, σημαίνει χρεοκοπία. Για να έρθουν τα ελληνικά(?) κανάλια να αρπαχτούν από τις δηλώσεις Σόιμπλε και να αρχίσουν να πλάθουν σενάρια τα οποία ενισχύουν με σχετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου που καταρρακώνουν το κύρος της χώρας. Αποδεικνύεται πως στην  υποδούλωση της χώρας Σαμαράς και Βενιζέλος δεν ήταν μόνοι τους! Ο μέσος Έλληνας σήμερα, πρέπει να κλείσει τα’ αυτιά του στις κατασκευασμένες κορώνες, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη στάση της σημερινής κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως την πραγματικότητα. Η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες χρεοκοπίας με υποθηκευμένους όλους τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους με τις υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια πρωτόγνωρη αλλά και αναμενόμενα σκληρή διαπραγμάτευση κατάργησης των μνημονιακών όρων. Όσοι πιστεύουν πως είναι εύκολα εφικτό θα απογοητευθούν γρήγορα. Όλα δείχνουν όμως ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί βάσει σχεδίου που στηρίζει τα Ελληνικά συμφέροντα, με διαπραγματευτή έναν πολύ καλά διαβασμένο στα οικονομικά τεχνοκράτη όπως ο Βαρουφάκης και αυτό από μόνο του καθιστά τις διαπραγματεύσεις επισφαλή οδό στην ηγεμονία της Γερμανίας.

 

η χαμένη αθωότης κι η …ταυτότης

Την πρώτη μου ταυτότητα την έβγαλα – κατ’ απαίτηση και του Νόμου- στα 17 ή στα 18 μου, ή κάπου εκεί. Χρόνια αργότερα την έχασα, το δήλωσα στο Α.Τ. και έβγαλα μια καινούρια. Δε θυμάμαι αν πήρε χρόνο και πόσο αλλά εφόσον υπάρχουν τα στοιχεία μου, κάθε που θα τη χάνω, ξέρω το δρόμο και τον τρόπο. Αυτό το ρημάδι το νησί όμως, γιατί όποτε βγαίνει η Δύναμη Αλλαγής θέτει πάντα θέμα αναζήτησης της ταυτότητάς του; Το 2007 ακούσαμε για πρώτη φορά ότι η Κως δεν έχει ταυτότητα και πρέπει να αποκτήσει. Αναρωτηθήκαμε τότε, γιατί δεν είχαμε καταλάβει ότι ήμασταν κάτοικοι νησιού ‘’χωρίς ταυτότητα’’.  Κι αλλάξαμε τότε το σήμα του ΔΟΤ, αλλάξαμε τη σύνθεση του οργάνου και έτσι βρήκαμε την ταυτότητά μας. Ησυχάσαμε βρε αδερφέ! Ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς ταυτότητα…! Και πέρασαν τα χρόνια αλλά η Δύναμη Αλλαγής έχασε τις επόμενες εκλογές και μαζί μ’ αυτές χάσαμε κι εμείς την ταυτότητα που είδαμε και πάθαμε να αποκτήσουμε. Οι επόμενοι την υποβάθμισαν, δεν τη φορούσαν στο πέτο, δεν την έδειχναν, με αποτέλεσμα να απαξιοθεί και να αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Αλλά αγαπά ο Θεός τον κλέφτη αγαπά όμως και τον νοικοκύρη. Ξανακερδίζει τις εκλογές η Δύναμη Αλλαγής και το θέμα της ταυτότητας επανέρχεται. Καταργείται με συνοπτικές διαδικασίες ο Ε.Φ.Τ. και επαναδιατυπώνεται το ερώτημα «πού πάμε χωρίς ταυτότητα»;;;  Θα μας κοστίσει κάτι παραπάνω βέβαια γιατί το ‘’χτίσιμό’’ της θα αναλάβει ιδιωτική εταιρία εργολάβων ταυτότητας τόπων αλλά θάχουμε ξανά ταυτότητα βρε αδερφέ!!! Κι άμα τη ξαναχάσουμε, σιγά τα ωά! Νάναι καλά οι εργοδότες και οι εργολάβοι. Οι κυβερνήτες ντε !!!

Παρεμπιπτόντως, οι υποψήφιοι τουρίστες μας, ζήτησαν την ‘’αυθεντικότητα’’ του τόπου. Οπότε πάμε μάλλον για …πολλές εργολαβίες!

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ