Στήλη Άλατος Σαβ 4 Απρ 2015

Κλείνω τα μάτια κι ακούω τον Α. Σαμαρά να δηλώνει πως η νέα κυβέρνηση οδηγεί το καράβι στα βράχια,.. κλείνω τα μάτια κι ακούω τον Α. Σαμαρά να λέει πως η νέα κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συνεχίζει το …έργο της!!!

Όλοι καταλάβαμε πως πολλές φορές διάβαζε λάθος ότο-κιου αλλά εδώ μιλάμε για εντελώς καμένο άι-κιου! Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε κι όταν κυβερνούσε (?). Πλήρης σύγχυση. Δεν υπέγραφε μνημόνια αλλά ανάπτυξη, δε μείωνε μισθούς αλλά δημιουργούσε πλεόνασμα, δεν έκοβε συντάξεις αλλά εξυγίαινε τα ασφαλιστικά ταμεία! Μέχρι που ήρθαν οι καταστροφείς και γκρέμισαν το ‘’υγειές’’ οικοδόμημα Σαμαρά- Βενιζέλου. Μια χώρα πρότυπο όπου οι δείκτες ανάπτυξης ως άλλοι ορειβάτες, διαρκώς ανέβαιναν…! Μέχρι που ήρθαν οι καταστροφείς και αποδόμησαν το κράτος Νότια Ελβετία – Βαλκάνια. Ακόμα και σήμερα, μετά το εκλογικό στραπάτσο γυρίζει με τον αέρα του επιτυχημένου πρωθυπουργού και μοιράζει ελπίδα στον ‘’αδικημένο’’ Έλληνα από τη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ που τον κορόιδεψε. Ακόμα προσπαθεί να πείσει ότι εμείς οι Έλληνες, κάναμε ένα λάθος που τον ‘’στείλαμε’’ χωρίς να ολοκληρώσει το αγαθοεργό έργο του ! Η προσωποποίηση της αλαζονείας, δε βρήκε το θάρρος ούτε να παραιτηθεί όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του στη ΝΔ δείχνοντας αν μη τι άλλο πολιτική ευθιξία. Αυτό, όντως, μόνο ο Α. Σαμαράς θα το έκανε (άντε κι ο Κυριάκος)!

 

ο… προορισμός!

Καλό μήνα νάχουμε και μια καλή σεζόν γιατί η κατάντια της Ελληνικής οικογένειας από την πολιτική καταστροφή Σαμαρο-Βενιζέλου, δεν επουλώνεται ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα. Για μια ακόμα χρονιά, οι ελλείψεις θα είναι πολλές. Στην καθαριότητα, στην εξυπηρέτηση, στις παροχές προς τους επισκέπτες μας. Ένας τουριστικός προορισμός χωρίς τουριστικές δομές (διάλυση Ε.Φ.Τ.), με ιστορικά κτίρια που θυμίζουν ερείπια στο κέντρο της πόλης, με δρόμους γεμάτους λακκούβες και μπαλώματα, ένας προορισμός όπου όλοι έχουν ταυτότητα (ονοματεπώνυμα) εκτός από τον ίδιο τον προορισμό!!! Ένα νησί ‘’χημείο’’ που χαραμίζεται στα χέρια ατέρμονων πειραματισμών.

 

Άννα πέτα το τόπι,…

Είχε τα χάλια της η Εθνική μας αλλά,.. δε μας ήθελε και η μπάλα! Γιατί όλα αυτά μας θυμίζουν την τοπική πολιτική σκηνή άραγε… Τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, είναι στο ναδίρ τους αλλά όταν ‘’πόναγε’’ ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. το δε βαριέσαι έδινε κι έπαιρνε. Τώρα τον ψάχνουμε ξαφνικά αλλά, το τόπι δε μας θέλει,.. και ζητάμε από την εξέδρα να το ξαναπετάξουν μέσα να ‘’γίνει και πάλι παιχνίδι’’ αλλά,… πουθενά το τόπι! Όταν τόχαμε το κλωτσάγαμε όμως, ΟΛΟΙ!!! Πέτα βρε Άννα το τόπι, πέτα Άννα το τόπι,… πάει το τόπι, σε λίγο να δείτε με τι θα αντικατασταθεί το ΤΟΠΙ προς γνώση και συμμόρφωση!

 

μια ευχάριστη ατμόσφαιρα κι απόψε είμαστε – είμαστε!

Ωραία η αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Κω..! Χαίρεσαι να τη θαυμάζεις. Μεγαλείο,.. λιτή, απέριττη, λειτουργική, ευκολόχρηστη,… δια πάσα νόσο και .. ευκολία. Φορέων, σχολείων, μια κυψέλη του πνεύματος ίσως θα ήταν ο πιο ορθός όρος να αποτυπώσει κανείς την ονομασία της. Ένα πάντρεμα της τεχνολογίας με την τέρψη πολιτικών απότιστου φρονήματος. Ολίγον και από house of Commons σε μινιατούρα αλλά τι τα θες τι σκαλίζεις κ. αρθρογράφε,.. το ‘’μέλλον ξεκίνησε’’ ! Ο τόπος παραγωγής πολιτισμού μετακόμισε από το Ακταίον στην Κουντουριώτη 7 . Το πρώτο ΠΩΛΕΙΤΑΙ το δεύτερο εκκολάπτεται ως Αναγεννησιακό Λουδοβίκειο αυγό. Αρχηγός κι υπαρχηγός, τα βρήκαν για τα καλά και σε όλα. Μια χαρά τα πάνε. Κι άμα δε βγαίνουν τα ψηφαλάκια, έ αλλάζουμε κι απόφαση μην πάει η κουβέντα στράφι. Πράγματι ‘’ωραία’’ αίθουσα!

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ