Στήλη Άλατος Δευ 29 Ιουν 2015

Ανατριχιάζει κανείς στην κυριολεξία και έχει απηυδήσει από την τρομοκρατία που προσπαθούν να διοχετεύσουν σε καθημερινή πλέον βάση οι κάθε λογής χρήστες (καταχραστές) των sites - εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, κατά της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης, σε μια πρόδηλη προσπάθεια σπίλωσης του έργου της και αμφισβήτησης της προάσπισης του εθνικού και μόνο συμφέροντος από αυτήν.

Στην πιο δύσκολη περίοδο και περίσταση για τη χώρα, η πρώτη ‘’πατριωτική’’ κυβέρνηση βάλλεται περισσότερο από εγχώρια πυρά, ακόμα κι από εκείνα των δανειστών της που έχουν σαφή στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ΥΠΑΚΟΥΕΙ!!! Διαπραγματευόμαστε το χρέος; ΝΑΙ! Σκίζουμε το μνημόνιο; ΝΑΙ! Αμφισβητούμε την αποτελεσματικότητα των θεσμών; ΝΑΙ! Έχουμε τη συνδρομή του ελληνικού κοινοβουλίου;….  Κατάντια! Για τους λαλίστατους και πολυγραφικότατους αρθρογράφους λασπολόγους, η στάση Τσίπρα, σηματοδοτεί συνέχεια του μνημονίου. Άρα τι Σαμαροβενιζέλοι, τι Τσίπρας. Τι  Πλαστήρας, τι Παπάγος!

Δεν εξαφανίστηκε το χρέος με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ αγαπητέ συμπολίτη, όσο κι αν μέθυσες από χαρά, από αισιοδοξία, από ελπίδα. Δεν υπάρχει σκίσιμο μνημονίου ανέξοδο. Δεν καταργούνται οι φόροι.  Όμως, με τη νέα κυβέρνηση, το βάρος των φόρων, μετακυκύεται από τα συνήθη υποζύγια, εσένα κι εμένα, στα εύπορα και φουσκωμένα βαλάντια που τόσα χρόνια δεν πλήρωναν. Το χρέος υπάρχει και όσοι μυρικάζουν επ’ αυτού, πρέπει να αποφασίσουν αν είναι υπέρ της ρήξης η οποία σαφώς ενέχει το ρίσκο της εξόδου ή υπέρ του διακανονισμού του, που διασφαλίζει την παραμονή στο ευρώ και την ‘’μητέρα’’ Ευρώπη. Όχι όμως και με το Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ, πολιτική που μας τάιζαν χρόνια τώρα,.. αυτές οι πολιτικές, τελειώσανε. Διαπραγμάτευση ίσον διακανονισμός, ίσον μέτρα, ίσον το χέρι στη τσέπη. Καμία σύγκριση όμως με τα μέτρα Σαμαρά – Βενιζέλου και το e-mail Χαρδούβελη. Τεράστια η διαφορά σε αριθμούς και αποδέκτες, 7,8 δισ. η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, 20 δισ. τα μέτρα Σαμαρά, με εντελώς διαφορετική κατεύθυνση επιμερισμού -σαφώς υπέρ του αδυνάτου. Δεν αρέσει προφανώς αυτή η πρόταση, πρέπει να προσβληθεί (από το εσωτερικό) πρώτα και να χαρακτηριστεί μνημονιακή (δηλ. ένοχη) διότι ενοχλεί σφόδρα το κατεστημένο και στο πνεύμα αυτό οι συστημικές πένες πήραν φωτιά! Κάθε Δευτέρα η χώρα πτωχεύει, οι τράπεζες κλείνουν, τα ΑΤΜ στεγνώνουν, το ευρώ φεύγει, η δραχμή έρχεται, ο πανικός ενσπείρεται σε ένα κόσμο κατατρομαγμένο από την εκστρατεία κατασυκοφάντησης. Η όλη κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο και στην Τουριστική οικονομία της οποίας μέρος αποτελούν τα νησιά μας. Δημοσιεύματα του ξένου τύπου παρουσιάζουν σενάρια που δείχνουν τη χώρα υπό κατάρρευση, τα χρήματα των επισκεπτών ευάλωτα σε ‘’διαφαινόμενο’’ Grexit, με αποτέλεσμα ακυρώσεις κρατήσεων. Η Δημοτική αρχή αδρανεί επικίνδυνα έως και συμμετέχει στην καλλιέργεια κλίματος για πολιτικούς καθαρά λόγους ως μνημονιακής θεωρίας τοποθέτησης έργο και λόγο. Θα μπορούσε κάλλιστα να εκδώσει και να αναρτήσει στα ξενοδοχεία, ένα δελτίο με το οποίο να ευχαριστεί όλους τους επισκέπτες που παρά τα όσα διαβάζουν, εμπιστεύτηκαν τη χώρα και το νησί μας για τις διακοπές τους αψηφώντας τις σειρήνες των σκοπιμοτήτων. Ούτε κάτι τόσο απλό δεν έκανε. Ένα ευχαριστώ σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

 

έχει ισχυρή και σαφή ψήφο εμπιστοσύνης

 Η σημερινή κυβέρνηση γράφει ιστορία, ..τη δική της ίσως αφού είναι η πρώτη που αμφισβητεί ευθέως και επίμονα το χρηματοπιστωτικό σύστημα (ΔΝΤ – ΕΚΤ) και τη Γερμανική επικυριαρχία στην Ευρώπη, στην Ευρώπη χωρίς Σύνταγμα, στην Ευρώπη του ισχυρού βορρά. Κοντράστ συναισθημάτων (και αισθητικής βέβαια), όταν βλέπεις το Κολωνάκι να κατεβαίνει στις πλατείες με ποτήρια κρασιού στο χέρι, το Μητσοτάκη ( πατέρα) να ανησυχεί κι εκείνος και να παίρνει τους δρόμους, τον Άδωνι να προσπαθεί να σώσει από τον εκπορνισμό την Ευγενία, ενώ Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, την διαιώνιση των εθνικών  προστατών!!! Δεν συνθέτει λαό η χώρα,.. ο λαός κάνει μια χώρα. Κι αυτό το λαό, αυτή η κυβέρνηση προστατεύει, όχι το νόμισμα!!!!

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ