Στήλη Άλατος Δευ 12 Οκτ 2015

Αν σας ρωτούσαν ποιου είδους διωγμό θα προτιμούσατε να υποστείτε ως πολίτες στον τόπο σας, θα ξαφνιαζόσασταν,.. θα απορούσατε για τη λογική της ερώτησης, θα αντιμετωπίζατε με εύλογη καχυποψία την πρόθεση και την προέλευσή της.

 

ΑΥΤΟΙ

Με πόσους τρόπους αλήθεια μπορεί  κανείς να μας εξωθήσει σε διακοπή δράσεων και δραστηριοτήτων μας; Με ποιους και πόσους τρόπους θα μπορούσε κανείς να μας επιβάλει διαφορετικούς ρυθμούς διαβίωσης στον τόπο και τον τρόπο που μεγαλώσαμε; Να μας επιβάλει άλλους ρυθμούς ζωής, ενταγμένους σε πλαίσια ξένα προς τις δικές μας συνήθειες, μια μορφή ζωής που συνδιαμορφώθηκε με το δικό μας μεγάλωμα; Κυρίως όμως, ποιοι είναι πίσω από αυτό το σχεδιασμένο delivery μέλλον που περίτεχνα μας πλέκουν;

 

ΕΜΕΙΣ

Πού στεκόμαστε εμείς μπροστά σ’ αυτό το πείραμα που εξελίσσεται; Ποιος ο δικός μας ρόλος; Ποιες οι δικές μας αντιστάσεις; Ποιες οι δικές μας άμυνες; Μέχρι πού προτιθέμεθα να υποχωρήσουμε παραχωρώντας έδαφος προς δράση σ’ ΑΥΤΟΥΣ;

 

ΑΛΛΑΖΩ,… ΑΛΛΑΖΕΙΣ ,.. ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ !!!

Από τις αρχές κιόλας του 21ου αιώνα, η βιομηχανική λαίλαπα κατασπατάλησης φυσικών και ανθρώπινων πόρων, βρίσκεται αντιμέτωπη με τα καταλυτικά αποτελέσματα της αδηφαγίας της, την υπερκατανάλωση και τον κορεσμό. Η Γη βρυχάται, οι λαοί επαναστατούν, η ανταλλακτική αξία εργασίας – παραγωγής συρρικνώνεται, ενώ η ανθρώπινη ζωή χάνει την υπεραξία της για να μετατραπεί βίαια σε χρηματιστηριακά εργαλεία ενός ανελέητου ανομολόγητου οικονομικού παγκόσμιου πολέμου. Ενός πολέμου που στόχο έχει να κλέψουν τη ζωή μου και τη ζωή σου, την εθνική κυριαρχία του τόπου μου και του τόπου σου, να πνίξει τη φωνή μου και τη φωνή σου.

Οι πόλεμοι είναι δικά τους αποπαίδια! Είναι τα βιοπροϊόντα της δικής τους σποράς, προγραμματισμένα να ερημώνουν τη ζωή, να απομυζούν το πλούτο της, να την αποστειρώνουν! Τα κέντρα ελέγχου - διακίνησης και διαμόρφωσης τιμών των τροφίμων είναι μέρος του ίδιου πολέμου για τον περιορισμό της ικανότητάς μου και της ικανότητάς σου να ορίζουμε το καθημερινό μας τραπέζι, η υπερεκμετάλλευση της Γης, η χωρίς ανάσα απομύζηση των πόρων της την γεμίζει ‘’ρυτίδες’’ σημεία μιας βίαια πρόωρης γήρανσης από αφυδάτωση.

 

Η ΖΩΗ ΦΥΣΗ ΓΥΡΙΖΕΙ

Η φύση δεν ‘’μαντρώνεται’’ κι αυτό –ως φαινόμενο- έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα δειλά σημάδια του. Θα πάρει ίσως άλλα τόσα χρόνια να επέλθει ισορροπία αλλά θα επανέλθει! Το πιο κοντινό στον απλό εμένα κι εσένα (ίσως) άνθρωπο, είναι τα λουκέτα που μπαίνουν σε αλυσίδες πολυκαταστημάτων που με την εμφάνισή τους ως δείγμα ευμάρειας και πολιτισμού ενός τόπου, κατέλαβαν στην κυριολεξία τη χώρα και κατέλυσαν τις τοπικές οικονομίες. Εκείνες που για τη δική μας χώρα, αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της εγχώρια ανάπτυξης, που διαμόρφωσε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, το οικογενειακό βαλάντιο, το άγιο τραπέζι της ημέρας για την Ελληνική οικογένεια!

 

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Η αδηφάγος πανσπερμία τους, η άπληστη ‘’συγχώνευση’’ με τοπικές υπεραγορές, επέβαλαν ένα κλίμα οικονομικής κατοχής κι επέφεραν έναν ιδιόμορφο ΔΙΩΓΜΟ σε εκατοντάδες μικροεπιχειρήσεις, τα μεγέθη των οποίων ήταν φτιαγμένα για τα μεγέθη της οικονομίας του κάθε τόπου της χώρας. Αλυσίδες τροφίμων, αλυσίδες καταναλωτικών ειδών, εγκλωβισμένες μέσα στο δικό τους ιστό, αναγκάζονται να κλείνουν υποκαταστήματά τους και να απολύουν εργαζόμενους. Είναι τα πρώτα δείγματα της αντίστροφης μέτρησης. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι κλάδοι που γιγαντώθηκαν σε αγορές πλασματικής ευμάρειας όπως η Ελληνική, που φυτοζωούν εδώ και χρόνια χάρη στα θαλασσοδάνεια που μετασχηματίζονται σε ‘’πτωχευτικά’’ και που σήμερα καλείται και αυτά να τα ξεπληρώσει ο λαός! Το έγκλημα που κληθήκαμε να στηρίξουμε στο όνομα της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού με την καταιγίδα των εισαγωγών, των απορροφήσεων κλπ, δηλ. την καταδίκη κάθε ντόπιας παραγωγικής δραστηριότητας, ήρθε η ώρα και αυτό να ΔΙΩΧΘΕΙ από την πατρίδα μας. Δε βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι αλλά σε… μονόδρομο, ή ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ή επιλέγουμε τον τρόπο που προτιμάμε να ΔΙΩΧΤΟΥΜΕ από τη χώρα μας. Υπάρχουν έτοιμες delivery συνταγές,.. απλά ο καθένας επιλέγει αυτή που του ταιριάζει!!! (έρχεται συστημένη στο σπίτι).

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ