Στήλη Άλατος Δευ 17 Οκτ 2016

Το παράλογο έχει κέφια. Δε ξέρω πώς θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τα όσα διαδραματίζονται εδώ και ένα περίπου μήνα στη χώρα με αφορμή τις άδειες των καναλιών που έχει μετουσιωθεί σε ατζέντα καταστροφολογίας, την οποία ακολουθούν και κατηχούν με θρησκευτική ευλάβεια ο πρόεδρος και τα στελέχη της Ν.Δ. προκειμένου να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή, έδωσε για μια ακόμα φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να διαψεύσει όσους στηρίζονται πάνω του.

Έδωσε ό,τι μπόρεσε το παλικάρι αλλά ήταν κουραστικό, ψεύτικο, στημένο και Αμερικάνικο! Πολύ ύφος, άλλο τόσο μπρίο και το αξεπέραστο χιούμορ του, συνεπήραν το πλήθος των γαλάζιων εδράνων. Για την ταμπακιέρα, τίποτα. Όλα ήσαν μια χαρά σ’ αυτή τη χώρα μέχρι που ήρθε η πρώτη φορά Αριστερά. Μια μικρή Ελβετία παρέδωσαν Σαμαράς και Μητσοτάκης το 2014 στον Τσίπρα. Κι αυτός, τα κατάστρεψε όλα. Όλεθρος, Λίβας! Είχε υπογράψει μνημόνια η Ελλάδα πριν το 2014; Είχε ανεργία η Ελλάδα πριν το 2014; Είχε ροές μεταναστών πτυχιούχων Πανεπιστημίων η Ελλάδα μέχρι το 2014; Είδατε εσείς καμιά επιχείρηση να κλείνει ή να μετακομίζει στο εξωτερικό πριν το 2014; Ή μήπως είδατε απολύσεις;… Όλα έγιναν από το 2015 και μετά!!! Η Παιδεία, η Υγεία, η περίθαλψη, τα (καταληστευμένα) ασφαλιστικά ταμεία, οι εξασφαλισμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ήταν παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και το ΔΝΤ είχε να το λέει για το πώς ήταν αυτή χώρα επί Σαμαρά – Μητσοτάκη και πώς την κατάντησε η πρώτη φορά Αριστερά. Ζητούσε και ζητά επίμονα εκλογές ο Κυρ. Μητσοτάκης καθ’ υπόδειξη και επιβολή των αφεντικών του, των «χορηγών» που θα καλύψουν και τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του, γι αυτό τρέχει, γιατί έχει υποθηκεύσει το κόμμα (μηδέ υπαλλήλων του εξαιρουμένων) και τα κτήρια, γι’ αυτό τρέχει και δε φτάνει.

Όσο αργούν οι εκλογές, οι «χορηγοί» θα δοκιμάζονται στις αντοχές τους και αυτοί όσο δεν έχουν το μέλι στο δάχτυλο, τόσο πιο ελαστικοί και … ξεχασιάρηδες γίνονται.

Εν όψει του Συνεδρίου (αύριο – μεθαύριο), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια και μόνη επιλογή. Να εξαντλήσει την τετραετία που του εμπιστεύτηκε ο λαός, γιατί ας μην έχει ψευδαισθήσεις, με την απλή αναλογική (όσο ωραιοποιημένη κι αν είναι αυτή), η εξουσία μοιάζει μακρινό όνειρο. Το οφείλει στον Ελληνικό λαό.

Να αφήσει πίσω του μια ισχυρή οικονομία και κοινωνία, με ενισχυμένη Παιδεία και Υγεία. Με ένα υγιές και αδιάβλητο ασφαλιστικό σύστημα κι όλα αυτά Συνταγματικά κατοχυρωμένα. Η Ν.Δ και ο Κυρ. Μητσοτάκης έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους να κυνηγούν φαντάσματα ή εκλογές.

 

Τα… κατάφερε ο Σεπτέμβρης

Η πολυαναμενόμενη αντιστροφή του κλίματος στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ σε πτήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο από το εξωτερικό, δεν ήρθε τελικά. Βέβαια, το χαμηλό ποσοστό μείωσης (3%) δεν είναι και μικρό κατόρθωμα για ένα προορισμό που αδικήθηκε κατά γενική ομολογία λόγω κακών συγκυριών. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι χάθηκε κανένα παιχνίδι. Η Κως ως προορισμός, έχει τη δυνατότητα αναστροφής του κλίματος και να ελπίζει βάσιμα σε μια εκτόξευση αριθμών για το 2017. Οι βασικές αγορές, Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία, έδειξαν ότι η Κως δεν είναι εκτός των πλάνων τους.

Οι αεροπορικές εταιρείας χαμηλού κόστους με τη σειρά τους, σύμφωνα και με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα μας στο προηγούμενο φύλο της, ενισχύουν τους ισχυρισμούς μας. Η απώλεια (;) της RYANAIR αν τελικά δεν αναιρέσει την έως τώρα ειλημμένη απόφασή της για μη προσεγγίσεις στην Κω, είναι σαφώς πλήγμα αλλά οι νόμοι της αγοράς απρόβλεπτοι. Εμείς οφείλουμε να κοιτάμε πάντα και να φροντίζουμε για το προσφερόμενο προϊόν. Η Κως είναι αφημένη σε πολλά σημεία της. Στην εμφάνιση των Αρχαιολογικών χώρων, της καθαριότητας μικρών πλην όμως γεμάτων ενδιαφέρον στενών σοκακιών για τους περιπατητές της πόλης, το κυκλοφοριακό κομφούζιο (απαράδεκτο για τα δεδομένα μιας μικρής πόλης σαν τη δική μας), όλα όσα αποτρέπουν τον επισκέπτη να αφιερώσει περισσότερη ώρα για την έξοδό του -με ό,τι αυτή οικονομικά συνεπάγεται. Και πρέπει να αρχίσουμε ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο όπως κάνουμε πάντα για να αποδειχθούμε ξανά κατώτεροι των περιστάσεων.

 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ