Κοινωνία Πεμ 3 Μαρ 2022

Από χθες Τετάρτη, 2/3/2022, βρίσκεται στην Κω η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και η αναπληρωτής υπουργός Μίνα Γκάγκα με στελέχη του υπουργείου, καθώς και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κα Γκάγκα επισκέφθηκε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, κατόπιν είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, στη συνέχεια επισκέφθηκε τον έπαρχο, μετά μετέβη στο Λινοπότι και η ημέρα έκλεισε με παράθεση δείπνου. Σήμερα Πέμπτη, 3/3/2022, θα γίνει επίσκεψη του κλιμακίου στο Κέντρο Υγείας και στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στο Πλατάνι και στις 12 το μεσημέρι θα παραστούν στα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου, παρουσία και του  Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέδρου της  ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ο οποίος δώρισε στο νοσοκομείο το εν λόγω μηχάνημα. Αμέσως μετά, οι δύο υπουργοί θα ξεναγηθούν στους χώρους του νοσοκομείου και στη συνέχεια να κάνουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Ακολούθως, θα συναντηθούν με στελέχη του νοσοκομείου προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παραστούν οι αρχές του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο θα αναχωρήσει για την Αθήνα. 

Αυτό που απομένει να δούμε στην πράξη, είναι εάν όσα υποσχεθούν, λ.χ. στελέχωση του νοσοκομείου και γενικότερα των δομών υγείας του νησιού μας, θα γίνουν πράξη.

Ηλίας Χρυσόπουλος, μέλος διοίκησης νοσοκομείου Κω:

«Η ευκαιρία είναι μεγάλη για να θέσουμε ζητήματα όπως, στελέχωση, εξοπλισμό, λειτουργία, οργάνωση, οργανισμό λειτουργίας κ.ά.»

«Δύναμη Αλλαγής – Κως 2023»: «Ευχόμαστε να μη δούμε πάλι μια φθηνή παράσταση για το υποτιθέμενο νέο νοσοκομείο»

Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου από τα 2.435.000 ευρώ στα 3.100.000

Νέα καταγγελία για τον διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής. Θα κινηθούν διαδικασίες για την απόταξή του από το σύστημα Υγείας  

Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδ/σου: «Το  Υπ.  Ανάπτυξης ευθύνεται για τη καθυστέρηση πληρωμής των Συμβασιούχων εργαζόμενων»

Εγκρίθηκαν 71 θέσεις εργασίας στο δήμο Κω

Τα Επιμελητήρια των νησιών στηρίζουν την πρόταση του Μ. Κόνσολα για πλαφόν στα καύσιμα  

πηγη: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Zogas_dimitris