Κοινωνία Παρ 4 Μαρ 2022

«Πέραν των εγκαινίων του μηχανήματος παροχής οξυγόνου, η ευκαιρία είναι μεγάλη για να θέσουμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του νοσοκομείου μας όπως, στελέχωση, εξοπλισμό, λειτουργία, οργάνωση, οργανισμό λειτουργίας κ.ά.»

«Κατόπιν πιέσεων που ασκήσαμε στο υπουργείο Υγείας, ο προϋπολογισμός μας έφτασε και πάλι στην προ κρίσης περίοδο και μάλιστα αυξήθηκε και κατά 100.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός ήταν 2.435.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή είναι 3.100.000»

«Έχουμε κάνει ήδη ενέργειες και έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ την αγορά πολύ σύγχρονων μηχανημάτων για να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό του νοσοκομείου μας»

«Περιμένουμε μέσα στον Απρίλιο κάποια σύγχρονα μηχανήματα που έχουν να κάνουν με την υποβοήθηση της αναπνοής των ασθενών και επίσης δύο σύγχρονους υπέρηχους που και αυτά είναι δωρεές»

«Οι δωρεές μαζί με τις κινήσεις που κάνουμε για την προμήθεια εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ και τη δυνατότητα που μας δίνεται με την αύξηση του προϋπολογισμού, πιστεύω ότι μπορούν να μας δώσουν το δικαίωμα να λέμε, είμαστε σε καλό δρόμο»

Ο Ουρολόγος σίγουρα έρχεται μέσα στο μήνα - Αναμένεται η κάλυψη μιας θέσης Παθολόγου - Ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία να έρθει στην Κω Μικροβιοπαθολόγος

«Πρόσφατα υπήρξε και νέα καταγγελία για τον διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής. Θα κινήσουμε τις διαδικασίες με σκοπό την απόταξη πλέον του ανθρώπου αυτού από το σύστημα Υγείας» 

Από χθες Τετάρτη, 2/3/2022, βρίσκεται στην Κω η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και η αναπληρωτής υπουργός Μίνα Γκάγκα με στελέχη του υπουργείου, καθώς και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου Ηλία Χρυσόπουλου στον «Σ», η κα Γκάγκα ήρθε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην Κω και ο κος Πλεύρης με την επόμενη πτήση.

Το πρόγραμμα προβλέπει, εκτός απροόπτου, ότι η κα Γκάγκα επισκέφθηκε κατ’ αρχάς το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, κατόπιν είχε συνάντηση με τον δήμαρχο για ενημέρωση, στη συνέχεια επισκέφθηκε τον έπαρχο, μετά μετέβη στο Λινοπότι και η ημέρα έκλεισε με παράθεση δείπνου στο οποίο παρακάθισε και ο άρτι αφιχθείς κ. Πλεύρης.

Σήμερα Πέμπτη, 3/3/2022, θα γίνει επίσκεψη του κλιμακίου στο Κέντρο Υγείας και στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στο Πλατάνι και στις 12 το μεσημέρι θα παραστούν στα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου και του συμπιεστή αναγόμωσης φιαλών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ο οποίος έχει ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα με τέντες και μπουφέ, προσφορά της ΒΙΑΝΕΞ. Να σημειώσουμε ότι, στα εγκαίνια θα παραστεί και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ο οποίος δώρισε στο νοσοκομείο το εν λόγω μηχάνημα, κόστους πάνω από 80.000 ευρώ.

Αμέσως μετά, οι δύο υπουργοί θα ξεναγηθούν στους χώρους του νοσοκομείου και στη συνέχεια να κάνουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Ακολούθως, θα συναντηθούν με στελέχη του νοσοκομείου και τους προέδρους των συλλόγων του προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παραστούν οι αρχές του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται όχι άμεσα με το νοσοκομείο, «αλλά λαμβάνουν τις επιπτώσεις της κακής παροχής της υγείας» όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσόπουλος, όπως λ.χ. άνθρωποι που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο θα αναχωρήσει για την Αθήνα.  

Όπως μας διευκρίνισε ο κ. Χρυσόπουλος, αρχικά προβλεπόταν να επισκεφθεί η υπουργός το χώρο του Λινοποτίου, αλλά το σχέδιο άλλαξε διότι, εκτιμήθηκε πως ήταν προτιμότερο να έχει πρώτα μια πλήρη ενημέρωση από τον δήμαρχο έτσι ώστε να εκτιμήσει καλύτερα τα δεδομένα.

«Αντιλαμβάνεστε πως για εμάς είναι μεγάλη ευκαιρία να έχουμε στην Κω την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να δούμε θέματα του νοσοκομείου όπως και το θέμα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου. Αυτό είναι το πλαίσιο που καθορίζει την επίσκεψη των δύο υπουργών. Δηλαδή, πέραν των εγκαινίων του μηχανήματος παροχής οξυγόνου, η ευκαιρία είναι μεγάλη για να θέσουμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του νοσοκομείου μας όπως, στελέχωση, εξοπλισμό, λειτουργία, οργάνωση, οργανισμό λειτουργίας κ.ά.» μας δήλωσε ο κ. Χρυσόπουλος. Στην παρατήρησή μας πως, τόσο οι υπουργοί όσο και ο δυπεάρχης γνωρίζουν τα προβλήματα, μάλιστα ο κ. Ροϊλός επισκέφθηκε πέρσι το νησί μας, σημείωσε πως ναι μεν γνωρίζουν τα προβλήματα «αλλά είναι διαφορετικό το να δουν από κοντά τις άθλιες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου μας και όχι μόνο».

Στο ερώτημά μας, εάν είχαν υποσχεθεί πως θα επισκεφθούν το νησί μας  και το συνδύασαν με τα εγκαίνια, ο κ. Χρυσόπουλος ευθαρσώς μας δήλωσε ότι, «προσωπικά πίστευα πως ήταν απλά κάποιες υποσχέσεις όπως κάθε φορά. Ευτυχώς όμως διαψεύδομαι, οπότε, επαναλαμβάνω, είναι πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για μας». Σημείωσε δε πως, ενώ στο πρόγραμμα δεν προβλέπεται επίσκεψη των υπουργών στο Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια, θα τους ζητήσει να το επισκεφθούν κατά την αναχώρησή τους.  «Θέλω να δουν τη δουλειά που έχει γίνει εκεί και οπωσδήποτε πρέπει να το επισκεφθούν» τόνισε

Μας ανέφερε επίσης πως, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη αποστείλει στο υπουργείο Υγείας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση του οικοπέδου στην περιοχή Λινοποτίου, που σημαίνει πως, οι υπουργοί γνωρίζουν τη θέση του δήμου για την χωροθέτηση του νέου νοσοκομείου.

Περί δωρεών, προσλήψεων, καταγγελιών και δράσεων της διοίκησης

Ο κ. Χρυσόπουλος, απαντώντας στον έντονο προβληματισμό μας (και όχι μόνο δικό μας) εάν η δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ προς το νοσοκομείο είναι προπομπός ιδιωτικοποίησης της Υγείας και εν προκειμένω, της κατασκευής και λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, ανέφερε: «Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Η ΒΙΑΝΕΞ, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, είναι ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη την προβολή της μέσω του νέου νοσοκομείου της Κω. Είναι μια εταιρεία την οποία γνωρίζει ο κόσμος όλος και όχι μόνο η Ελλάδα», προσθέτοντας παράλληλα πως, «οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία η οποία μας κάνει μια δωρεά όχι  ευκαταφρόνητη».

Μας ενημέρωσε δε, πως, με αυτό το μηχάνημα παροχής οξυγόνου θα βοηθηθούν και τα γύρω νησιά. Όσο για την περιβόητη ΕΔΕ, ακόμα περιμένουμε την απόφαση…

Εάν δεν υπήρχαν οι δωρεές, πού θα βρισκόμασταν; το ερώτημα.

«Μη ξεχνάμε όχι η χώρα μας έχει περάσει μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις και τρικυμίες. Η οικονομική κρίση αποτέλεσε ένα κομμάτι το οποίο μας έβαλε στη διαδικασία των περικοπών και αυτό δεν συνέβη μόνο στον τομέα της υγείας, αλλά σε όλους τους τομείς και στην τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, αλλά και σε όλες τις υποδομές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην προμήθεια και την εγκατάσταση εξοπλισμού σε πολλούς οργανισμούς» απάντησε, προσθέτοντας και τα εξής:  «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι, κατόπιν πιέσεων που ασκήσαμε στο υπουργείο Υγείας, ο προϋπολογισμός μας έφτασε και πάλι στην προ κρίσης περίοδο και μάλιστα αυξήθηκε και κατά 100.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός ήταν 2.435.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή είναι 3.100.000. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι έχουμε επιπλέον ένα μεγάλο ποσό διαθέσιμο για να το χρησιμοποιήσουμε κατά βούληση. Εκτός όμως αυτού, έχουμε κάνει ήδη ενέργειες και έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ την αγορά πολύ σύγχρονων μηχανημάτων για να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό του νοσοκομείου μας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Στο μεταξύ, οι όποιες δωρεές, έρχονται σαν καταλύτης να βοηθήσουν τις φτωχές υποδομές που έχει το νοσοκομείο μας. Βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι πολλές φορές δίνουν από το υστέρημά τους ή δίνουν από τα κέρδη τους. Δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει η κίνηση η οποία γίνεται κι αυτό πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας. Να σας πω και κάτι ακόμα. Περιμένουμε μέσα στον Απρίλιο κάποια σύγχρονα μηχανήματα που έχουν να κάνουν με την υποβοήθηση της αναπνοής των ασθενών και επίσης δύο σύγχρονους υπέρηχους που και αυτά είναι δωρεές. Άρα, λοιπόν, οι δωρεές μαζί με τις κινήσεις που κάνουμε για την προμήθεια εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ και τη δυνατότητα που μας δίνεται με την αύξηση του προϋπολογισμού, πιστεύω ότι μπορούν να μας δώσουν το δικαίωμα να λέμε, είμαστε σε καλό δρόμο».

Σχετικά με τη στελέχωση με γιατρούς και ποια η εξέλιξη με τις υποθέσεις της Παιδιάτρου και του Καρδιολόγου, μας ενημέρωσε πως, λύθηκαν όλα τα ζητήματα με τον Ουρολόγο και σίγουρα έρχεται μέσα στο μήνα. Επίσης, έχουν προκηρυχθεί όλες οι θέσεις γιατρών οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου και μάλιστα πολλές φορές. Όσες κατέστησαν άγονες, επαναπροκηρύσσονται άμεσα, μόλις το επιτρέψει το υπουργείο. «Αυτά τα θέματα, όπως αντιλαμβάνεστε, θα τεθούν και στους δύο υπουργούς» σημείωσε.

Επίσης, αναμένεται η κάλυψη έστω της μιας θέσης από τις δυο που έχουν ζητήσει του Παθολόγου, ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία να έρθει στην Κω Μικροβιοπαθολόγος ο οποίος υπηρετεί σε νοσοκομείο της δικής μας ΔΥΠΕ. «Θα δείξουμε στους υπουργούς και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για να δουν τα προβλήματα και αναμένουμε την κάλυψη της θέσης του Νεφρολόγου που ήδη έχουμε προκηρύξει, όπως επίσης έχουμε προκηρύξει και τη θέση Παιδιάτρου» σημείωσε.

Σχετικά με την υπόθεση του Καρδιολόγου, αφού σημείωσε πως, αυτή την περίοδο υπάρχουν τρεις γιατροί, μας δήλωσε τα εξής: «Παρόλα αυτά, γνωρίζετε όλοι τα υπάρχοντα προβλήματα με τον Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής. Να σας πω πως, πρόσφατα υπήρξε και νέα καταγγελία. Εμείς θα κινήσουμε τις διαδικασίες με σκοπό την απόταξη πλέον του ανθρώπου αυτού από το σύστημα Υγείας»   

Τέλος, σημείωσε πως, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα παραπάνω τις επόμενες ημέρες, στην παρουσίαση του απολογισμού του έργου της διοίκησης του νοσοκομείου, όπως επίσης και για τα βήματα τα οποία προτίθενται να κάνουν. 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Zogas_dimitris