Υγεία Πεμ 13 Ιουν 2024
Οι χυμοί φρούτων είναι η καλύτερη επιλογή για να κρατηθείτε δροσεροί το καλοκαίρι και τις ημέρες του καύσωνα.
 
Πέρα από το κρύο νερό, οι χυμοί φρούτων είναι ένας πιο απολαυστικός τρόπος να ξεδιψάσετε και να παραμείνετε ενυδατωμένοι τις ημέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει ψηλά και υποφέρετε από την αποπνικτική ζέστη.

Οι χυμοί φρούτων πέρα από τη δροσιά που προσφέρουν, έχουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία. Είναι μια εξαιρετική πηγή των φυσικών υγρών που χρειάζεται το σώμα μας για να παραμείνει ενυδατωμένο όταν έχει καύσωνα. Είναι, επίσης, μια σημαντική πηγή βιταμινών, μετάλλων, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την πέψη και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Δροσεροί χυμοί φρούτων

Χυμός καρπουζιού: Το πιο καλοκαιρινό φρούτο δεν θα μπορούσε να μην είναι πρώτο στην λίστα. Με φυσικούς ηλεκτρολύτες και φυτικές ίνες, είναι ένα αναζωογονητικό φρούτο που σας βοηθά να καταπολεμήσετε την ζέστη του καλοκαιριού. Βάλτε σε ένα μπλέντερ το καρπούζι και μπορείτε να προσθέτε διάφορα υλικά για να κάνετε πιο πλούσια την γεύση του, όπως τζίντζερ, κουρκουμά ή λεμόνι για να «σπάσει» την γλύκα του καρπουζιού.

Χυμός πορτοκαλιού: Ο κλασικός χυμός που χειμώνα και καλοκαίρι τονώνει το ανοσοποιητικό μας. Γεμάτος με βιταμίνη C, δίνει στον οργανισμό μας τη δύναμη που χρειάζεται για να αντέξει τον καύσωνα.

Χυμός ανανά: Το γλυκό και τροπικό φρούτο μπορεί να γίνει ένας καλοκαιρινός και δροσερός χυμός, που σε κάθε γουλιά θα νομίζετε ότι είστε σε κάποια εξωτική παραλία. Είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά και μπορεί, επίσης, να συνδυαστεί με τζίντζερ ή άλλα φρούτα.

Χυμός Μάνγκο: Το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, και θα σας ξεδιψάσει ενώ ταυτόχρονα θα δώσει στο δέρμα σας μια υγιή καλοκαιρινή λάμψη. Για μια πιο «spicy» γεύση και εδώ μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ στον χυμό σας.

Νερό καρύδας: Αν και δεν είναι ακριβώς χυμός, το νερό καρύδας είναι μια από τις πιο δροσιστικές επιλογές. Είναι πλούσιο σε κάλιο, βοηθά στην αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών, καθιστώντας το το ιδανικό ρόφημα για αντιμετωπίσετε τα 40άρια.

Zogas_dimitris