Κοινωνία Παρ 19 Ιουλ 2024

«Λυπάμαι που εξαναγκάζομαι να απαντήσω στις αθλιότητες του "κυρίου" αυτού»

«Οι απειλές του τύπου "αποπομπή από το εσύ" και "θα αναλάβω εγώ προσωπικά την αποπομπή του" δείχνουν το υπέρμετρο θράσος  του "κυρίου"». 

«Προτίμησαν να αφήσουν χωρίς καρδιολογική κλινική το νοσοκομείο, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη»

Απάντηση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ηλίας Χρυσόπουλος, μέσω συνέντευξής του στον «Σ», δίνει ο Καρδιολόγος του νοσοκομείου μας Δημήτρης Βλάχος.

Η απάντηση έχει ως ακολούθως: 

«Λυπάμαι που εξαναγκάζομαι να απαντήσω στις αθλιότητες του “κυρίου” αυτού. Προσπαθώ να μη με αγγίζουν αυτά τα πράγματα αλλά φανταστείτε να διάβαζαν τα παιδιά μου τις δηλώσεις του, ότι ο πατέρας τους για παράδειγμα δεν είναι καλός άνθρωπος. Λες και η ιδιότητα του ιατρού δεν είναι συνυφασμένη με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του. Λες και η ανθρωπιά μου περιμένει να κριθεί από τον "κύριο" αυτό. Εν πάσει περιπτώσει, εάν έχει πληροφορίες ο "κύριος" Χρυσόπουλος για παράδειγμα  ότι έκλεψα  τους ασθενείς μου ας βγει να τα πει. Στο ίδιο πλαίσιο λασπολογίας αναφέρει για ένα υποτίθεται έμφραγμα που αρνήθηκα να δω και τελικά βέβαια ένιωσε καλύτερα και πήγε σπίτι του. Δεν πάνε βόλτα τα εμφράγματα "κύριε" Χρυσόπουλε! Δεν υπήρξε κανένα έμφραγμα βεβαίως. Αλλά γιατί θα πρέπει εγώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας;

Μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί το μίσος και το πολεμικό τοξικό κλίμα που επικρατεί. Είμαι καθόλα νόμιμος και θεωρώ ότι έχω δώσει και την ψυχή μου, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, για να κρατήσω μόνος μου τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, χωρίς ρεπό και άδειες 30 ημέρες το μήνα, 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεσή του νοσοκομείου, χωρίς να πληρώνομαι για όλο αυτό, με μεγάλο σωματικό και ψυχολογικό κόστος, για λόγους ηθικής υποχρέωσης και ανθρωπιάς. Χωρίς η διοίκηση να έχει καταφέρει 1 χρόνο τώρα να προκηρύξει θέση καρδιολόγου αλλά ούτε καν να εξασφαλίσει μια μετακίνηση καρδιολόγου έστω για λίγες ημέρες για να ξεκουραστώ. Δεν επιτρέπω στον "κύριο " αυτό να προσπαθεί να με διαβάλλει δημοσίως. Σπίτι του ας λέει ότι θέλει.  Και τις απειλές του εκεί που τον παίρνει. Αυτή η συμπεριφορά του, είναι εντελώς παράνομη.

Ζήτησα, λοιπόν, μια άδεια εγγράφως πριν 2 μήνες. Έδωσα ευελιξία ως προς τις ημερομηνίες μήπως και κάνουν κάτι. Και βέβαια δεν έκαναν. Προσπάθησαν μόνο αφού έφυγα να αναζητήσουν λύση. Και η λύση δεν βρίσκεται με απλά τυπικά email. Σηκώνεις το  τηλέφωνο και ψάχνεις αν θέλεις. Μη έχοντας καμία ενημέρωση, σχεδόν 10 ημέρες πριν, καταθέτω και το επίσημο έντυπο με συγκεκριμένες ημερομηνίες το οποίο εγκρίθηκε από το Νο 2 στην ιεραρχία του νοσοκομείου διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, κ. Κοτσίδα. Μισή ώρα πριν φύγω, λοιπόν, για την άδειά μου, με ενημέρωσαν ότι δεν εγκρίθηκε από τον διοικητή. Ουδέποτε μου έγινε αντιπρόταση για 10 ημέρες όπως ισχυρίζεται στις συνεντεύξεις του. Απαξίωσαν ακόμα και να μου δώσουν γραπτώς την απάντηση τους όπως ζήτησα. Την επόμενη ημέρα επανήλθα με νέο έγγραφο εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που κάνουν επιτακτική την άδεια αυτή σε μια περίοδο μάλιστα, που είναι η σχετικά πιο ήσυχη για την καρδιολογική κλινική. Και επιτρέψτε μου αυτό να το γνωρίζω πολύ καλύτερα από τον "κύριο" Χρυσόπουλο. Και βέβαια την απέρριψαν παρόλο που γνώριζαν ότι θα αναγκαστώ να πάρω γονική άδεια και να απουσιάσω πλέον αναγκαστικά 2.5 μήνες αφού δεν έχω πλέον το δικαίωμα να την διακόψω. Προτίμησαν λοιπόν να αφήσουν χωρίς καρδιολογική κλινική το νοσοκομείο , τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη  αντί να μου δώσουν τον 1 μήνα αδείας. 

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο "κύριος " Χρυσόπουλος δεν είναι υποδιοικητής του νοσοκομείου. Μόνος του χρησιμοποιεί τον τίτλο αυτό εντός και εκτός νοσοκομείου  για προφανείς λόγους. Η μοναδική ιδιότητά του ως προς το νοσοκομείο  είναι  απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου. 

Τα θέματα λοιπόν που προκύπτουν σε ένα νοσοκομείο διεκπεραιώνονται "εντός των τειχών". Εάν υπάρχουν θέματα νομιμότητας παραπέμπονται και πιο πάνω ή έστω και στο υπουργείο. Είναι αδιανόητο να βγαίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου δημόσια, να απειλεί και να χλευάζει έναν ιατρό του, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν ο ίδιος και για το ιατρικό προσωπικό γενικότερα. Κι επειδή το κλίμα του φόβου δεν επιτρέπει απαντήσεις, δημιουργούνται εντυπώσεις που απαξιώνουν το νοσοκομείο στη συνείδηση του κόσμου. Το νοσοκομείο παρόλη την κατάσταση που έχει περιέλθει προσπαθεί να ανταπεξέλθει με προσωπικό αγώνα του προσωπικού του και σώζει ανθρώπινες ζωές .

Οι απειλές του τύπου "αποπομπή από το εσύ" και "θα αναλάβω εγώ προσωπικά την αποπομπή του, δείχνουν το υπέρμετρο θράσος  του" κυρίου".  Λόγια του αέρα. Για να κάνει ανέξοδη επίδειξη πυγμής. Τζάμπα μάγκας δηλαδή. Και επειδή κόπτεται τόσο πολύ για το καλό του νοσοκομείου και  για την εύρυθμη λειτουργία του,  προτίμησε να σας αφήσει χωρίς καρδιολόγο. Γιατί ξέρετε, τέτοιες τοξικές συμπεριφορές δεν αποτελούν και τον καλύτερο τρόπο να προσελκύσεις ή να κρατήσεις τους ιατρούς του νοσοκομείου. Τουλάχιστον τώρα θα ξέρετε τι φταίει.


Με εκτίμηση 

και πολλή απογοήτευση

Δημήτριος Βλάχος

Καρδιολόγος».

Zogas_dimitris