Κοινωνία Πεμ 19 Σεπ 2024

Ο κ. Χατζημάρκος αποφάσισε να γράψει εκεί που όλοι ξέρουμε τον λαό της Κω και όλο το δημοτικό του συμβούλιο που του είπαν όχι στην μεταφορά των σκουπιδιών της Καλύμνου στην Κω. Και ανερυθρίαστα προχωρεί στην δημοπράτηση με εκατομμύρια ευρώ την μεταφορά των σκουπιδιών της Καλύμνου στην Κω ξευτελίζοντας την γνώμη ενός ολόκληρου λαού.

Ο κ. Χατζημάρκος μας έφτυσε κυριολεκτικά και ας ελπίσουμε ότι οι πέντε επαρχιακοί μας σύμβουλοι να του είπαν όχι στο περιφερειακό συμβούλιο! Διαφορετικά και αυτοί θα πρέπει να μπουν στην λίστα της ντροπής απέναντι ενός λαού που τους τίμησε με την ψήφο του.

Και δεν φτάνουν μόνο αυτά που αφορούν την ηθική, και την εντιμότητα  στην πολιτική και τον σεβασμό στην γνώμη ενός λαού και των εκπροσώπων του δημοτικών συμβούλων που τους αφορά άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των σκουπιδιών της Καλύμνου.

Αφού μας πήρε τον ΧΥΤΑ, την περιουσία του Δήμου της Κω που κτίστηκε με ιδρώτα και χρήμα των πολιτών κατά παράβαση της Συνταγματικής επιταγής που επιβάλλει ότι οι δημόσιες τοπικές υποθέσεις ανήκουν στην πλησιέστερη αρχή δηλαδή τον Δήμο. Τώρα μας βάζει να πληρώνουμε, από πάνω  και την μεταφορά των σκουπιδιών της Καλύμνου. Την μεταφορά μας λέει ότι θα την πληρώσει ο ΦΟΣΔΑ φυσικά με χρήματα που θα παίρνει από τους πολίτες της Κω.

Και όχι μόνο αυτό. Θα κουβαλήσει στην Κω χιλιάδες τόνους σύμμεικτων σκουπιδιών με αποτέλεσμα η δική μας γη να μολυνθεί για εκατοντάδες χρόνια με σκουπίδια άλλων περιοχών.  

Και όχι μόνο αυτά. Κατά παράβαση των Ευρωπαϊκών και των Ελληνικών νόμων τα σκουπίδια υποχρεωτικά θα έπρεπε να διαχωρίζονται, να ανακυκλώνονται και να αξιοποιούνται και τα υπολείμματα μόνο να θάβονται, Και αντί να ψάξει ο κ. Χατζημάρκος να βρει τις επιστημονικές και νόμιμες λύσεις που υπάρχουν για την Κάλυμνο και για κάθε νησί ξεχωριστά, ώστε τα σκουπίδια της Καλύμνου εν έτη 2024 να μην θάβονται, επέλεξε την ευκολία του να διώξει τα σκουπίδια της Καλύμνου στην Κω.

Ο κ. Χατζημάρκος δεν αγνόησε μόνο την συνταγματική επιταγή που αναφέρεται στην εγγύτητα της αρμοδιότητας στους Δήμους και στην μεταβίβαση της αρμοδιότητας σε ανώτερη αρχή μόνο όταν ο Δήμος το ζητήσει, αλλά καταπάτησε και τους νόμους που αναφέρονται στον Δημοκρατικό Προγραμματισμό ως το μοναδικό εργαλείο προγραμματισμού έργων και δράσεων αγνοώντας την άποψη  μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Κουράστηκα να γράφω και να ξαναγράφω για την κατάντια των Δήμων και για τους υποτελείς Δημάρχους. Έχω γράψει και έχω ξαναγράψει για την αδιαφορία και των ωχαδελφισμό των πολιτών στα κοινά μας προβλήματα. Ελπίζω ότι αυτή την φορά δεν θα δούμε τους συμπατριώτες μας στο Μαστιχάρι να βλέπουν τα ζουμιά που θα τρέχουν από τα αυτοκίνητα που θα κουβαλούν καθημερινά τα σκουπίδια και να αναπνέουν εκτός από τους ρυπογόνους καπνούς της ΔΕΗ και τις οσμές των σκουπιδιών που θα αποσυντίθενται.

Δυστυχώς εκεί μας κατάντησαν…..

Πολύ λυπάμαι. 

 

Zogas_dimitris