Κοινωνία Παρ 18 Οκτ 2024

                                                                                                                                                                      Ένας Δημότης της Κω         

Αναρωτιέμαι αν κάποιοι και μάλιστα άρχοντες του νησιού μας ζουν σε άλλο νησί, σε άλλη χώρα ή και σε άλλο πλανήτη. 3η Οκτωβρίου 2024 και διαβάζω έκπληκτος ανακοίνωση του Δήμου Κω «Η αλήθεια για το νέο νοσοκομείο της Κω. Δεν χωρούν κινδυνολογίες και ανακρίβειες». Ακολουθεί δήλωση του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας κ. Ηλία Σιφάκη  και δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γεώργιου Νικητιάδη.

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα γράψει για περιοδεύοντες πρωθυπουργούς, υπουργούς, περιφερειάρχες και λοιπούς παρατρεχάμενους, δυστυχώς και συνδημότες μου που κατέχουν κομματικές θέσεις ή θέσεις αιρετών, που έρχονται κατά καιρούς και υπόσχονται ανέξοδα στους ιθαγενείς ό,τι τους κατέβει.

Τι τελικά πραγματοποιείται από όλες αυτές τις ανέξοδες υποσχέσεις δεν θα το σχολιάσω, οφείλω όμως να πω ότι, τα όποια έργα γίνονται δεν είναι ιδιοκτησία καμιάς κυβέρνησης, καμιάς περιφέρειας, κανενός Δήμου. Είναι έργα πληρωμένα από εμένα και από όλους τους συνδημότες μου.

Οι κυβερνήσεις, οι περιφέρειες, οι Δήμοι έχουν καθήκον να σχεδιάζουν, να ιεραρχούν και να υλοποιούν τα έργα που έχει ανάγκη ο κάθε τόπος και που τελικά τα πληρώνουμε όλα εμείς οι κάτοικοι του νησιού μας, οι κάτοικοι της περιφέρειας μας και τελικά οι κάτοικοι αυτού του κράτους.

Δεν είμαι λοιπόν διατεθειμένος να ακούσω ξανά κανένα να μιλάει σε ενικό πρόσωπο για τα έργα που κάνει.

Σκοπός αυτού του σημειώματός μου δεν είναι να ρίξω ευθύνες και πολύ περισσότερο να μηδενίσω τις προσπάθειες στην υπάρχουσα Δημοτική αρχή, ούτε και στις προηγούμενες. Σκοπός μου είναι να πω στους συμπατριώτες μου ότι είναι ώρα να λύσουμε την σιωπή μας, να μη δεχόμαστε να μας δουλεύουν ή να μας υπόσχονται ασήμαντες εκδουλεύσεις και εμείς να τους ψηφίζουμε και να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση την οποία ζούμε.

Όταν αναφερόμαστε στο νησί μας καμαρώνουμε γιατί καταφέραμε να είμαστε ο 4ος Τουριστικός προορισμός της Χώρας μας. Καιρός λοιπόν να απαιτήσουμε από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις μας να πληροφορηθούμε για την συνεισφορά του μικρού μας νησιού (σε μέγεθος και πληθυσμό) στα κρατικά έσοδα και για τα αντίστοιχα κονδύλια του κράτους μας προς το νησί μας.

Υποθέτω ότι για τα παραπάνω δεν θα ενημερωθούμε ποτέ, εμείς όμως γνωρίζουμε ότι η Δημόσια υγεία στο νησί μας έχει φτάσει σε απίστευτα αρνητικά επίπεδα όχι μόνο για εμάς τους ιθαγενείς αλλά και για τα εκατομμύρια των επισκεπτών μας.

Όταν λοιπόν βλέπω τις αναφορές, τις αντιπαραθέσεις και ένα σωρό άλλες ανοησίες περί των μεγάλων στόχων, πιθανών να κατατάξουμε την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της Κω στους Εθνικούς μας στόχους, μελαγχολώ για το πόσο εύκολα μας «δουλεύουν».

Η πραγματικότητα είναι σκληρή για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας είτε αυτό λέγετε «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Κω ή Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, το τονίζω από προσωπική μου πείρα από την πείρα συγγενικών και φιλικών μου προσώπων. Η αναφορά λοιπόν των αρχών του τόπου μας περί του νέου νοσοκομείου Κω, ενώ γνωρίζουν και γνωρίζουμε όλοι την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δημόσια υγεία στο νησί μας, πρέπει να σταματήσει άμεσα και ο Δήμος μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και συμπαραστάτες όλους τους Δημότες του νησιού μας να διεκδικήσουμε η Δημόσια υγεία του νησιού μας να περάσει στα χέρια μας.

Οι δικαιολογίες ότι οι Δήμοι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τέτοια θέματα είναι εκ του πονηρού και η απάντηση είναι πολύ απλή: κοιτάξετε σε πια κατάντια έχει οδηγήσει την Δημόσια Υγεία στο νησί μας η Κρατική διαχείριση. Αν υπάρχει κάτι πιο χαμηλά να μου τον πουν και εμένα να το γνωρίζω, να ελπίζω δηλαδή ότι υπάρχουν και χειρότερα.    

     

Zogas_dimitris