Λεζάντα: Η αρχή της συνεργασίας "δημοκρατικών"-"νεοδημοκρατικών" δυνάμεων με γκεστ σταρ Νικηταρά που είχε παραιτηθεί από το '14

Μετά... το Ουκρανικό και τη Γάζα ένα νέο μέτωπο, όπως αναμενόταν (μετά τη μικρή ανάπαυλα, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι, του Δεκαπενταύγουστου) βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο "πολεμικών ανακοινώσεων" μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κω.

Είναι αρκούντως αποκαλυπτικοί δε -όπως έχουμε ξαναγράψει- καθώς ο καθένας λέει μεν τις "αποκλειστικές α-λήθειες" από την πλευρά του, οι οποίες είναι φυσικά μονομερείς.

Όμως αν επιχειρήσει να τις ενώσει κάποιος, τότε γίνεται σαφέστατα κατανοητό ότι η κάθε πλευρά βγάζει, ευτυχώς, στη φόρα τα τραγικά λάθη και τις αδυναμίες της άλλης (με το αζημίωτο τις περισσότερες φορές για αυτούς και πάντα εις βάρος του δύσμοιρου τόπου).

"Είδε" ξαφνικά για παράδειγμα τις φωτογραφίες από τον ΧΥΤΑ της Κω ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος όντας "συνηθισμένος στο να δουλεύει" όπως έγραψε ο ίδιος, αποκαλώντας όλους τους άλλους τεμπέληδες, χωρίς ίχνος καθήκοντος, ευθύνης και σεβασμού στα τέλη που πληρώνουν οι δημότες... του δήμου Κω προς το παρόν (κι αν τολμήσει να του κάνει τον "μάγκα" στην πορεία και κανένας άλλος δήμαρχος, σίγουρα θα 'χει ράμματα για την γούνα του...).

Τώρα, πως δεν υπέπεσαν στην αντίληψή του τόσα χρόνια οι φωτογραφίες που είχαν δημοσιεύσει η εφ. "Σταθμός", ο Νίκος Μυλωνάς με τη τακτική αρθρογραφία του ή γιατί δεν πήγε ο ίδιος ως όφειλε να τις δει από κοντά, ενώ ήρθε στην Κω για αυτοψία λίγες μόλις μέρες μετά την πυρκαγιά και μίλησε μάλιστα με θερμά λόγια στο δημοτικό συμβούλιο για τη "συνεργασία τους", τον "συντονισμό" και την "επιτυχία" της κατάσβεσης...

Ίσως μόνο ο Κ. Χόνδρος, ο Π. Αβρίθης και οι λοιποί σύμβουλοι  των "δημοκρατικών δυνάμεων" (ή και "νεοδημοκρατικών" που ίσως του αρέσει καλύτερα) μπορούν να το εξηγήσουν και το έχουν κάνει σε ένα βαθμό με τη στάση και τις τελευταίες αναρτήσεις τους.

Όπως επίσης πως και δεν βλέπει την ίδια "ανευθυνότητα, ασέβεια και αναισθησία" για το μέχρι προχτές "καπνίζον ηφαίστειο" της Καλύμνου, το ανεξέλεγκτο της Σύμης το οποίο όπως γράφει κάποιος από κει κάτω από την ανάρτησή του στο fb "μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει φωτιά χάρη στην προστασία του Πανορμίτη" (αλλά και των άλλων νησιών Καρπάθου, Αστυπάλαιας που πρόσφατα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά κλπ).

Για δε την αποτελεσματικότητα και "σκληρή δουλειά" που γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα -προφανώς δεν το γράφει ο κ. Χατζημάρκος για να μη θίξει ίσως την "υπέροχη" κυβέρνηση που στηρίζει και τον στηρίζει συγκινητικά (σνιφ σνιφ)- είναι όμως αναρτημένο εδώ και 10 μήνες στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ:

Διαχείριση απορριμμάτων: «Είμαστε σε μια από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη»

"Οι επιδόσεις της χώρας αναφορικά με τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων δεν είναι και οι καλύτερες. Για μια παραγωγή το 2020 5,5 εκ. τόνων αποβλήτων, το 80,3% διατέθηκε σε χώρους υγειονομικής ταφής, η ανακύκλωση για χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί ήταν 16,5%, η ανακύκλωση αποβλήτων μέσω κομποστοποίησης 1,6% και η ανάκτηση ενέργειας, επίσης 1,6%. Αυτό συνέβη τη στιγμή που ο στόχος προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση το 2020 ήταν 50%. Είμαστε σε μια από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη. Δυστυχώς δεν έχουμε μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια".

Για δε την αποτελεσματικότητα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς: ποιον να πιάσουμε και ποιον να αφήσουμε;

Την αποτελεσματικότητα στον τομέα της "υγείας"; Την μαρτυρεί περίτρανα η κατάσταση στο Νοσοκομείου όπως την είπε "τσεκουράτα" η Γαριφαλιά στον φίλο του Περιφερειάρχη (πολύ) κ. Άδωνι και έγινε viral (ήδη οι φορείς της Κω συζητούν για νέες κινητοποιήσεις, όχι ότι θα αλλάξει τίποτα... αλλά τουλάχιστον να δημοσιοποιείται διαρκώς το πρόβλημα).

Της πολύχρονης πλήρους αδιαφορίας του πολύπαθου οδικού δικτύου της Κω με τόσα δυστυχήματα και ατυχήματα;

Για τον... υπό εξαφάνιση στην Κω "πρωτογενή τομέα" έγραψε εκ μέρους των "δημοκρατικών δυνάμεων" ο Κ. Καΐσερλης ακροθίγοντας κι αυτός την... ευθύνη για την μέχρι προ διμήνου (που προέκυψε το θέμα του "όχι στα σκουπίδια της Καλύμνου") αγαστή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Κω.

Μέχρι να βρεθεί κανένας "μπουρλοτιέρης" ελεύθερος σκοπευτής να τους πει:

Έι, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια!

Πως και πότε ξεκίνησε αυτή η συνεργασία με το φαγοπότι στο "Σταβλίσιο" όταν το μενού είχε Κυρίτση, την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ Κω με Κυρίτση ένα χειμωνιάτικο βράδυ του '17.

Αν δεν έχουν ευθύνη οι θερμοί αλληλοϋποστηριχτές των δύο παρατάξεων στο δήμο και στην περιφέρεια (ήταν ξεκάθαρο πως έκαναν "τράμπα" μέχρι και ποιους θα έβαζαν στα ψηφοδέλτια από δω κι από κει, μοίραζαν κοινά ψηφοδέλτια, συνεργασίες για τη σταυροδοσία και δεν συμμαζεύεται... Τα 'γραψαν ξεκάθαρα άλλωστε στα σχόλια και κάτω από τις απαντήσεις του Μπάμπη) τότε ποιοι πραγματικά ευθύνονται για τα χάλια σε ΟΛΟΥΣ (και όταν λέμε όλους εννοούμε ΟΛΟΥΣ) τους παραπάνω τομείς ένθεν κακείθεν; (το "βάστα με να σε βαστώ" που λέγαμε).

Το 50-60% των πολιτών που τους έχει καταλάβει, τους γυρίζει την πλάτη και δεν πάει να ψηφίσει; Ή όσοι τους ψήφισαν από καθαρά και μόνο προσωπικό συμφέρον (αθάνατη Ελλάδα...) και πίσω τους ίσως τους φτύνουν κιόλας "για να μην αβασκαθούν"; Σίγουρα όχι.

Άρα (προς το παρόν) μάλλον κάτι θα ξέρει περισσότερο ο δήμαρχος Κω που στην προκειμένη περίπτωση (των "πολεμικών" ανακοινώσεων), ο ίδιος κρατάει προσεκτικά τη στάση   "κρείττον το σιγάν του λαλείν".

- Αλήθεια: Νέο νοσοκομείο και λοιπά "μεγάλα έργα" που ΘΑ κάνατε μαζί, τι έγινε; Πάπαλα...;;;

  
Zogas_dimitris