Μετά τη νέα "καμπάνα" για την κυβέρνηση με το 23% (κι αυτό με το ζόρι...) ταβάνι της Alco: «Μαύρο» στην κυβέρνηση - Νικητής ο «κανένας», παίζοντας μόνη, ολομόναχη, χωρίς αντιπολίτευση, πέρα από τον κακό της εαυτό και παρά τις τόσες (νέες) εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

(Απορρίπτει η κοινή γνώμη την κυβερνητική πολιτική και στην καθημερινότητα, χωρίς ωστόσο η αντιπολίτευση να εισπράττει σε νούμερα αυτή τη δυσαρέσκεια και τη φθορά, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος δημοσκόπησης της Alco, για τον τηλεοπτικό σταθμό  Alpha. Τα μηνύματα που στέλνουν οι ψηφοφόροι στα κόμματα είναι ότι κανένα δεν τους ικανοποιεί τόσο ώστε να αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο που θα φέρει αισιοδοξία για καλύτερες μέρες).

Ήταν φυσικό κι επόμενο να φτάσουν στα πολύ κεντρικά και τα όσα κωμικοτραγικά (με το "μίνι εμφύλιο) ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα με τα "νταηλίκια" Χατζημάρκου-ΦοΔΣΑ κατά δήμου Κω και την "πληρωμένη" απάντηση εναντίον του από τα νεοδημοκρατικά στελέχη πρώτης γραμμής του δήμου και της ΝΔ Κω.

Έτσι, φαίνεται ότι έγιναν οι απαιτούμενες "συστάσεις" και μπήκε προς το παρόν ένα φρένο (...μέχρι νεοτέρας βέβαια, καθότι πως να το κάνουμε, είμαστε και "ασυγκράτητοι" λόγω, οξείας αλαζονείας).

Την "σολομώντεια" (εννοείται πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά και όχι μόνο) πάντως λύση την είχε δώσει εξαρχής, από τον Αύγουστο, με την ανταλλαγή των πρώτων "πολεμικών ανακοινώσεων" η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Καλυμνίων (του κ. Γαλουζή) προτείνοντας τη δημιουργία ενός κυττάρου για την απόθεση των απορριμμάτων τα επόμενα 4χρόνια τουλάχιστον σε χώρο ιδιοκτησίας του δήμου Καλυμνίων, όπως έγινε με επιτυχία από το ΦοΔΣΑ στο ΧΥΤΑ Βορ. Ρόδου στο Παραδείσι. Αλλά, όπως είπε και ο κ. Αβρίθης το θέμα είναι αλλού... (και όχι στην ανέξοδη λύση).

 

Ο δεύτερος -που πάει να γίνει μεγαλύτερος από τα σκουπίδια- "πονοκέφαλος"...

στην εύθραυστη ισορροπία "βόρειων και νότιων" στα Δωδεκάνησα είναι η ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών και κυρίως στη Ρόδο (το κέντρο της οποία μοιάζει με αυτό της Κω το '15-'16). Και που να πάνε όλοι αυτοί; Στη Λέρο είναι γεμάτο, στη Μαλακάσα αντιδρούν οι αστυνομικοί της Ν. Δωδεκανήσου, καθώς δεν έχουν επαρκή δύναμη να τους συνοδεύει κάθε τόσο. Τι μένει;... Ξανά μανά η Κως. Η οποία μπορεί να μην έχει στην παρούσα φάση έναν Κυρίτση να τους καταχεριάσει (που έλεγε και ο αείμνηστος Γιαννόπουλος) και να τους κηρύξει όλους ανεπιθύμητους και  "εχθρούς της Κω", όμως η τελευταία "εμφύλια διαμάχη" για τα σκουπίδια έδειξε ότι ούτε η δημοτική αρχή Νικηταρά και τα νεοδημοκρατικά στελέχη που αντέδρασαν στον Περιφερειάρχη-ΦοΔΣΑ θα μείνουν με "σταυρωμένα χέρια" και στις δύο "ροδοκεντρικές" απόπειρες "όλα στην Κω...".

Κι έτσι "βγήκε στην επιφάνεια" εκ των άνω... ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής μεταναστών στην Ρόδο ("προσωρινής" όπως την προσδιόρισε για να χρυσώσει ίσως το χάπι η γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Δήμητρα Λυγούρα).

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ Αθηναϊκών ΜΜΕ ο χώρος της δομής αυτή έχει βρεθεί, αλλά επειδή θέλουν να μην υπάρχουν αντιδράσεις το πάνε… σιγά σιγά και με δόλιο (τουτέστιν μεθερμηνευόμενον "επικοινωνιακό") τρόπο. Γράφτηκε μάλιστα ότι ο χώρος αυτός που είναι μακριά από το τουριστικό τρίγωνο και σε σημείο που μπορεί να αστυνομευθεί και να ελεγχθεί, είχε βρεθεί από την εποχή που ήταν Υπουργός ο αλήστου μνήμης... Καιρίδης.

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, πέρα από τους επικοινωνιακούς "λαγούς" που βοηθάνε στο "λάου λάου" του όλου εγχειρήματος έχουν βρεθεί και τα επιχειρηματικά σχήματα που θα αναλάβουν το σχετικό πρότζεκτ (θυμηθείτε και εδώ τοπικά πως είχε μεταλλαχθεί το κλίμα μόλις έπεσε το χρήμα και άνοιξαν οι θέσεις εργασίας στο "πεντάστερο" Πυλίου).

Και βέβαια το τελικό αντάλλαγμα, που θα γείρει αναγκαστικά την πλάστιγγα υπέρ, θα είναι (όπως έγινε και με μας παλαιότερα...) οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και στη Ρόδο.

Την ίδια στιγμή που οι "αποθήκες ψυχών" είναι παραπάνω από αναγκαίες για τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα με την δρομολογούμενη -λόγω ανόδου της ακροδεξιάς- κατάργηση της Σένγκεν από τη Γερμανία.

Όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά: "Μέχρι τώρα η Ελβετία πλήρωνε την ελληνική κυβέρνηση για να κρατάει εδώ τους παράνομους μετανάστες. Το ίδιο θα κάνουν τώρα οι Γερμανοί και όσοι άλλοι τους ακολουθήσουν από ό,τι φαίνεται..."

 

Είπαμε πια... Αλλά αυτοί το παράκαναν με το (υπερ)άρμεγμα στην "παχιά αγελάδα" (τουρισμό)

Η επικείμενη αύξηση στο τέλος ανθεκτικότητας (για την "κλιματική αλλαγή" λέει...καθώς, πάει με όλα και συμφέρει) η οποία μπορεί να φτάσει ανά είδος καταλύματος +400% μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Συν του ότι βρίσκεται σε διαβούλευση από το ΥΠΕΣ σχέδιο νόμου που προβλέπει δυνητική αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων σε ποσοστό από 0,50 σε 0,75, υπέρ των δήμων (ο Περιφερειάρχης τονίζει σε όλους τους τόνους ότι το Τέλος Ανθεκτικότητας πρέπει να επιστρέψει εδώ στα νησιά που εισπράττεται. Ν’ απολαύσουν οι νησιώτες τον κόπο της φορολόγησης που γίνεται εις βάρος τους... Πλην όμως το ίδιο θέλουν διακαώς και οι δήμοι συνολικά και όχι μόνο ο "άσπονδος" φίλος του Νικηταράς).

Και το ερώτημα είναι: Οι τοπικές κοινωνίες τελικά τι οφέλη απολαμβάνουν στην πράξη απ΄ όλα τα παραπάνω; (Αν κρίνουμε από τα υπόλοιπα ανταποδοτικά τέλη μάλλον θα καταλήξουμε στο "μια συγγνώμη ποιος θα ζητήσει;" που έγραψε το "λαλίστατο" (ου μην και μαρτυριάρικο) γρ. τύπου του ΦοδΣΑ για τον ΧΥΤΑ... Κάτι θα ξέρει παραπάνω μάλλον και για όλα τα υπόλοιπα).

Αν δε στις βαρβάτες αυξήσεις των δύο Τελών, προστεθεί και το γεγονός ότι οι συντελεστές Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες φιλοξενίας είναι οι υψηλότεροι στην Ελλάδα σε σχέση με άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς, τότε γίνεται κατανοητό ότι το υπερβολικό  "άρμεγμα" της αγελάδας αργά ή γρήγορα θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες...

Zogas_dimitris