Κοινωνία Παρ 17 Νοε 2023

Το 1ο 15θημερο του Δεκέμβρη θα παρουσιαστεί η επιστημονική μελέτη  για την  τουριστική προβολή του νησιού

Αισιόδοξα και ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Βρετανία και συγκεκριμένα από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, World Travel Market 2023.

«Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου απέσπασε πολλά βραβεία, οι εναλλακτικές μορφές κερδίζουν έδαφος, ο σύγχρονος ταξιδιώτης δεν επιλέγει απλά ένα ασφαλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό αλλά ένα προορισμό  που παρουσιάζει οικολογικά διαπιστευτήρια και νομίζω ότι τα νησιά μας κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση»  τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η αντιδήμαρχος Τουρισμού Σέβη Βλάχου η οποία εκπροσώπησε τον δήμο Κω στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο. 

Η κ. Βλάχου επισήμανε την δυναμική που παρουσιάζουν Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος,  Κέρκυρα, τη νέα τάση των επισκεπτών να επιλέγουν τις διακοπές εκτός τουριστικής περιόδου (Low Season) και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν για την Κω η βράβευσή της ως ο καλύτερος ποδηλατικός προορισμός στα Greek Travel Awards 2023 του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας. Τα βραβεία αυτά προωθούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και λειτουργούν ως βαρόμετρο για τις προτιμήσεις των Βρετανών στην επιλογή των διακοπών τους.

Το 1ο 15θημερο του Δεκέμβρη η παρουσίαση της μελέτης για τη προβολή της Κω

 «Η Αγγλική αγορά “δουλεύει” πολύ με επαναλαμβανόμενους τουρίστες» ανέφερε  η αντιδήμαρχος Τουρισμού. Όσον αφορά στις τιμές των πακέτων διακοπών από πλευράς τουριστικών πρακτόρων, παρατήρησε πως διαφαίνεται μια αυξητική τάση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η επισήμανσή της ότι οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν επικοινωνία με τους ίδιους τους δήμους και επιλέγουν για τους επισκέπτες προγράμματα και εκτός ξενοδοχείων.

«Διαφοροποιείται πλέον το μοντέλο προβολής και διαφήμισης, προσελκύουν οι πλατφόρμες, πολλαπλασιάζονται οι πρωτοβουλίες με προσωπικές προτάσεις επιλογής προορισμών, πληθαίνουν οι  influencers (διαμορφωτές εξελίξεων) ενώ αυξάνεται και το ενδιαφέρον για τα ταξίδια εξοικείωσης και γνωριμίας που εμείς σαν δήμος και γραφείο τουρισμού τα υιοθετούμε» υπογράμμισε η κ. Βλάχου.

Παράλληλα, θεώρησε αναγκαία τη συμμετοχή φορέων της Κω στην χάραξη τουριστικής πολιτικής για να υπάρχει, όπως χαρακτηριστικά είπε, συνευθύνη και όχι μόνο κριτική. 

Το 1ο 15θημερο του Δεκέμβρη θα παρουσιαστεί η επιστημονική μελέτη που εκπονείται αυτό το διάστημα για τη τουριστική προβολή του νησιού «για να χρησιμοποιηθεί ως “μπούσουλας” για τα επόμενα χρόνια» όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Κω.

Ρεπορτάζ Πίτσα Βερβέρογλου

Για την ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

Zogas_dimitris