Κοινωνία Παρ 5 Ιαν 2024

Επανεξελέγη πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου η Διονυσία Τελλή – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής η Γεωργία Κασσιώτη

Με ευρεία πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Κω και απόντες τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, τους, Γιάννη Καλέργη και Χατζηθωμά – Κυπραίου Αικατερίνη από την παράταξη «Ισχυρή Κως» και τους, Ηλία Σιφάκη (δικαιολογημένα απόντα) και Μηνά Κιάρη από την παράταξη «Δύναμη Αλλαγής», πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιανουαρίου 2024 οι δημαιρεσίες του δήμου Κω για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του σώματος, καθώς και για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου. Προεδρεύων της διαδικασίας εκλογής του τριμελούς προεδρείου ήταν ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζαχαρός.

Εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίου (3 μέλη)

Η «Ισχυρής Κως» πρότεινε για τη θέση προέδρου την Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη, η «Δύναμη Αλλαγής» για τη θέση αντιπροέδρου την Ειρήνη Χατζηχριστοφή, ενώ αποποιήθηκε του δικαιώματος να αναλάβει τη θέση γραμματέα η «Λαϊκή Συσπείρωση». Για την εν λόγω θέση, η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε την Διονυσία Γιαννούλη.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, η Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη έλαβε τις ψήφους της παράταξής της, το αυτό και η Ειρήνη Χατζηχριστοφή. Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κική Μακρή ψήφισε λευκό.

Δημοτική Επιτροπή (7 μέλη)

Για τη Δημοτική Επιτροπή, η οποία θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι οποίες καταργήθηκαν, η «Ισχυρή Κως» πρότεινε τους, Σ. Βλάχου, Μ. Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη,  Δ. Γιαννούλη, Σ. Δουδού,  Σ. Καμπουράκη, Σ. Κανταρζή, Π. Χατζηχριστοφή και Κ. Χατζηθωμά, ενώ η «Δύναμη αλλαγής» πρότεινε τους:  Ε. Παπαχρήστου, Γ. Καματερό, Γ. Κοκκαλάκη και Β. Πη.

Να σημειώσουμε ότι, η παράταξη της πλειοψηφίας εκλέγει 4 μέλη τακτικά και 4 αναπληρωματικά, ενώ της μείζονος μειοψηφίας 2 μέλη τακτικά και 2 αναπληρωματικά. Πρόεδρος της Επιτροπής, όπως έχει οριστεί από τον δήμαρχο, είναι η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεωργία Κασσιώτη.  

Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Από την παράταξης της πλειοψηφίας ψηφίστηκαν οι:

Σ. Βλάχου (8 ψήφοι), Σ. Δουδούς (8 ψήφοι), Π. Χατζηχριστοφής (8 ψήφοι),  Κ, Χατζηθωμά (8 ψήφοι), Δ. Γιαννούλη (7 ψήφοι), Σ. Κανταρζή (7 ψήφοι), Μ. Βουκελάτου (7 ψήφοι) και Σ. Καμπουράκης (7 ψήφοι).

Λόγω ισοψηφίας, με τη μέθοδο της κλήρωσης τακτικά μέλη είναι οι: Κ. Χατζηθωμά, Π. Χατζηχριστοφής, Σ. Δουδούς και Σ. Βλάχου. Αναπληρωματικά μέλη, Δ. Γιαννούλη, Σ. Κανταρζή, Μ. Βουκελάτου και Σ. Καμπουράκης.

Από την παράταξη της μειοψηφίας ψηφίστηκαν οι:

Γ. Καματερός (3 ψήφοι), Γ. Κοκκαλάκης (5 ψήφοι), Ε. Παπαχρήστου (5 ψήφοι) και Β. Πη (3 ψήφοι).

Μετά από κλήρωση, τα δυο τακτικά μέλη είναι οι, Γ. Κοκκαλάκης και Ε. Παπαχρήστου και τα δύο αναπληρωματικά οι, Β. Πη και Γ. Καματερός.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κική Μακρή, ψήφισε λευκό.

Zogas_dimitris