Κοινωνία Πεμ 2 Μαϊ 2024

Γιάννης Κουλάκης στον «Σ»: «Οι επιθέσεις που δέχτηκα ήταν προβοκατόρικες. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ…»

Μέσω της Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λ.Τ. Γιάννης Κουλάκης, δημοσιοποιεί την εις βάρος του «προκλητική και βάναυση συμπεριφορά από μέλη του προσωπικού των αστυνομικών και λιμενικών αρχών του νησιού και μάλιστα μπροστά στα μάτια μαθητών και γονέων – κηδεμόνων», όπως αναφέρεται. Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε στην Β’ ΕΛΜΕ ο κ. Κουλάκης, αποδίδει αυτή την επίθεση στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε το προηγούμενο διάστημα για την αποκάλυψη των γνωστών φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και την προσπάθεια που κατέβαλε για να στηρίξει γονείς και μαθητές στις δύσκολες στιγμές που περνούσαν.

«Ευτυχώς που θα παιδιά ήταν πολύ μακριά και δεν αντιλήφθηκαν το τι έγινε στο λιμάνι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα» δήλωσε στον «Σ» ο κ. Κουλάκης, επιβεβαιώνοντας τα όσα αναφέρει η Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου. «Εκτιμώ ότι, οι επιθέσεις που δέχτηκα ήταν προβοκατόρικες, είχαν και έναν απώτερο σκοπό. Από το μένος τους εναντίον μου ήθελαν να  με προκαλέσουν, επειδή ήταν και εν ώρα υπηρεσίας, για να αντιδράσω με απρεπή τρόπο για να με πάνε αυτόφωρο. Η συμπεριφορά μου όμως ήταν κόσμια οπότε δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Να σας πω ότι, όλα αυτά συνέβησαν παρουσία του διοικητή κ. Καλαμάτα, δηλαδή, όλου του κλιμακίου από Κω, των οποίων επικαλούμαι τη μαρτυρία, όπως είπα και στους ίδιους» μας δήλωσε, προσθέτοντας με νόημα το στίχο του Αγγελάκα: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».

Να σημειώσουμε ότι, ο «Σ» δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον αναπληρωτή διευθυντή της Β’ Διεύθυνσης Δωδ/σου κ. Καλαμάτα διότι βρισκόταν εκτός Κω.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αναλυτικά, η Β’ ΕΛΜΕ αναφέρει τα εξής:

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Συμπαράσταση σε συνάδελφο

«Επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελίας από τον διευθυντή του Γυμνασίου-ΛΤ Νισύρου έλαβε το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου όπου αναφέρει προκλητική και βάναυση συμπεριφορά σε βάρος του από μέλη του προσωπικού των αστυνομικών και λιμενικών αρχών της Νισύρου. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το περιστατικό έγινε την ώρα που αναχωρούσαν για εκδρομή από την Νίσυρο οι μαθητές του σχολείου στο οποίο είναι διευθυντής ο συνάδελφος και μάλιστα συνόδευε ως αρχηγός της εκδρομής τους μαθητές. Μπροστά στα μάτια μαθητών και γονέων - κηδεμόνων , δέχτηκε προπηλακισμούς και ύβρεις από  αστυνομικό με πολιτικά  που υπηρετεί στην Νίσυρο  αλλά και λιμενικό εν ώρα υπηρεσίας. Για τα γεγονότα αυτά ,όπως μας αναφέρει ο συνάδελφος ,ενημερώθηκαν από τον ίδιο οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών .

 Ο ίδιος  αποδίδει αυτή την επίθεση στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε το προηγούμενο διάστημα για την αποκάλυψη των γνωστών φαινομένων σεξουαλικής  κακοποίησης ανηλίκων και την προσπάθεια που κατέβαλε για να στηρίξει γονείς και μαθητές στις δύσκολες στιγμές που περνούσαν.

 Καταρχάς, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συνάδελφο που υπέστη αυτή την βάναυση συμπεριφορά και μάλιστα από ένστολους. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες.  Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, έρχεται σε μια περίοδο που η κοινωνία της Νισύρου  βρίσκεται βαθιά συγκλονισμένη από τα πολλαπλά περιστατικά ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων παιδιών - μαθητών του νησιού. Σε μια περίοδο που γονείς και εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων  και ο διευθυντής του Γυμνασίου ΛΤ Νισύρου, έγιναν ασπίδα προστασίας των παιδιών και προσπαθούν να τα  στηρίξουν  με κάθε τρόπο καλύπτοντας μάλιστα την ολιγωρία και τα κενά του κράτους (έλλειψη ψυχολόγων στα σχολεία κλπ). Σε αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο αποτελεί πρόκληση αντί να στηρίζονται στην προσπάθεια που κάνουν γονείς και εκπαιδευτικοί, να στοχοποιούνται και να γίνονται θύματα απαράδεκτων συμπεριφορών  όπως αυτές που καταγγέλλει ο συνάδελφος διευθυντής.

Ως ΔΣ της Β΄  ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση:  Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας αλλά και των συναδέλφων μας. Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα τρομοκράτησης. Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές τους. Τους αξίζει κάθε στήριξη και βοήθεια στο έργο τους.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Κριαράς Στέλιος Τσάμη Αντιγόνη».

 
  
Zogas_dimitris