Κοινωνία Τετ 8 Μαϊ 2024

Εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στα πλαίσια των δράσεων μας για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου  και σε συνεργασία με την Αστική Εταιρεία Ιπποκράτης και το Ωδείο Αρμονία, σας περιμένουμε όλους στις 18 Μαΐου (19:30) ημέρα Σάββατο,  στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω να παρακολουθήσετε μαζί μας την εκδήλωση του Συλλόγου μας, «Πατρίδα στην Καρδιά».

  • Γιώργος Συμεωνίδης, Ιωάννα Αμπατζίδου, οι μουσικοί μας και 75 μαθητές ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν πίσω στην Πατρίδα, στην Πατρίδα που καίει στην καρδιά μας σαν φλόγα ασβέστη, στον Εύξεινο Πόντο από τον οποίο οι παππούδες μας εκδιώχθηκαν έπειτα από 2800 χρόνια Ελληνικής παρουσίας με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο.
  • Παράλληλα στην εκδήλωση μας, ξεκινάμε μια σπουδαία συνεργασία, καθώς με μεγάλη τιμή αποδεχθήκαμε την πρόταση της Προέδρου κας Διονυσίας Τελλή και του Επιστημονικού Συνεργάτη της Αστικής Εταιρείας Ιπποκράτης, να δημιουργήσουμε την ετήσια δράση με τίτλο "η συνέχεια των γενεών ", μέσα από την οποία θα παρουσιάσουμε στην Κοινωνία μας τους τρόπους με τους οποίους η Ποντιακή Παράδοση διατηρείται αλλά και διαδίδεται.

Για την παραχώρηση του χώρου ο Σύλλογος μας ευχαριστεί την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Θα είμαστε όλοι εκεί.

Zogas_dimitris