ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Δευ 27 Απρ 2015

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες ,επαγγελματίες

Μετανάστες, πρόσφυγες

Νέοι και νέες

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Χιλιάδες εργάτες σε όλο τον κόσμο πάλεψαν και αγωνίστηκαν για δικαιώματα και κατακτήσεις που καλυτέρεψαν τη ζωή μας. Χιλιάδες εργάτες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν το δύσκολο αυτό δρόμο του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Ο δρόμος από το Σικάγο ως την Καισαριανή και μέχρι τις μέρες μας, είναι στρωμένος με θυσίες και αγώνες. Αλλά είναι και ένας δρόμος που αποδεικνύει ότι όταν οι εργάτες το αποφασίσουν τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Η καλύτερη τιμή για την ιστορική ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι να συνεχίσουμε την πάλη μας, για όλα αυτά που μας ανήκουν, για όλα αυτά που μας πήραν πίσω, μας έκλεψαν. Μέχρι να δικαιώσουμε τους αγώνες του χθες, του σήμερα και του αύριο.

Να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, τις ελεημοσύνες και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κατάσταση που βιώνουμε. Έχουμε αρκετή πείρα σήμερα να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα, ότι όποτε οι εργαζόμενοι έβαλαν νερό στο κρασί τους το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Οι συνθήκες ζωής  μας χειροτέρεψαν. Και θα γίνουν ακόμα χειρότερες αν συρθούμε πίσω από τα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους.

Οι όποιες διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων, των μεγαλοξενοδόχων. Δεν γίνονται για να αυξηθούν οι μισθοί μας- οι συντάξεις, για να έχουμε δωρεάν υγεία- παιδεία- πρόνοια.

Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: Την άγρια εκμετάλλευση των εργατών που είναι η συνταγή για την απρόσκοπτη συνέχιση των κερδών τους.

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι ο Μανωλιός που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ.

 Οι μειώσεις μισθών- συντάξεων είναι εδώ.

 Τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία-σχολεία είναι εδώ.

 Τα χαράτσια και η φοροληστεία είναι εδώ.

Για το λαό όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα είναι εδώ.

Από την άλλη η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Ο πλούτος που παράγεται και στην περίοδο της κρίσης είναι αμύθητος… Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο κλάδος του τουρισμού: 14 δισ. ευρώ κέρδη για το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο το 2014, με αυξητικές τάσεις για το 2015..

Για τους εργαζόμενους οι συνθήκες δουλειάς γίνονται ακόμη χειρότερες με εντατικοποίηση και πολυαπασχόλησση, τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα επισιτιστικά καταστήματα. Οι μισθοί γίνονται επιδόματα και τα δικαιώματα όνειρο καλοκαιρινής νυκτός. Αυτή είναι η ανάπτυξη στον τουρισμό. Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή.

Αλλά και στο εμπόριο επικρατεί μεγάλο φαγοπότι, η πίτα συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια με τους μεγαλέμπορους να ξεζουμίζουν πιο πολύ τους εργάτες και οι μικροί μαγαζάτορες να εξαθλιώνονται, να μην μπορούν να βγάλουν ούτε τα προς το ζην και τα μικρομάγαζα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.

Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.

Χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες ξεριζωμένοι από τη χώρα τους αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Παίζουν κορόνα γράμματα τη  ζωή τους, για να ξεφύγουν από την κόλαση που ζούνε. Η Μεσόγειος μετατρέπεται για αυτούς σε ένα απέραντο νεκροταφείο , μανάδες, παιδιά, άντρες, ηλικιωμένοι. Όσοι  τα καταφέρουν έρχονται αντιμέτωποι με τα υψωμένα τείχη της «πολιτισμένης» Ευρώπης ως ανεπιθύμητοι, φορείς ασθενειών, μιζέριας και εικόνες ντροπής για τα τουριστικά νησιά μας που φέρνουν την «ανάπτυξη» στη χώρα..!!!!!!!!!!!

Σε όλα αυτά η απάντησή μας πρέπει να είναι αποφασιστική. Η φετινή Πρωτομαγιά να γίνει εφαλτήριο αγώνα για να περάσουμε στην αντεπίθεση, να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, για εμάς και τα παιδιά μας. Να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση.

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Γιατί οι εργάτες είμαστε ακόμα εδώ και θα παλέψουμε για αυτά  που μας ανήκουν.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

Zogas_dimitris