ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Τετ 8 Ιουν 2016

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με αφορμή την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Υγεία-Πρόνοια καλεί τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας-συνταξιούχους-αυτοαπασχολούμενους-αγρότες-γυναίκες και νέους της περιοχής να μην το βάλουν κάτω.

Να μην αποδεχτούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα . Να μην αποδεχτούν την εξαθλιωμένη ζωή που του επιφυλάσσουν όλα τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν στην Βουλή με πρωτεργάτη την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση στήριξης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάσταση στο τομέα της Υγείας-Πρόνοιας οξύνεται περισσότερο.

Είναι γνωστή σε όλους η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιοχής με την χρόνια ,παγιωμένη έλλειψη ιατρικού –νοσηλευτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού. Είναι γνωστή η εγκληματική έλλειψη υλικού εξοπλισμού.

Είναι γνωστή σε όλους η απογύμνωση ειδικοτήτων στον ΕΟΠΥΥ , στα πρώην ιατρεία ΙΚΑ.

Η σημερινή κυβέρνηση,όσο και οι χθεσινές μαζί με όλους όσους διαχειρίστηκαν την δημόσια διοίκηση έχουν τεράστια ευθύνη για τα σημερινά αποτελέσματα που είναι συνέπεια δικών τους πολιτικών εφαρμογών.

Ο χώρος της Υγείας-Πρόνοιας παραμένει χώρος κερδοφορίας για την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ειδικά όταν η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αφήσει τους ιδιώτες ανενόχλητους να δρουν σε αυτόν

Ετσι πρέπει να εξηγηθεί η εγκατάσταση στο νησί της Κω διάφορων ιατρικών εταιρειών και συμπράξεων.

Το φάρμακο ,ως εμπόρευμα με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, πουλιέται πανάκριβα με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία τους αφού το εισόδημα τους δεν τους επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες.

Να γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώνει το ωράριο των φαρμακείων,την διακίνηση του φαρμάκου κ.α.

Στις όλο και αυξημένες ανάγκες του λαού για την προστασία της Υγείας του δεν φτάνει η καλή διάθεση εθελοντών. Χώρια που αρκετοί από τους «ευγενικους χορηγούς» και «φίλους» καλοβλέπουν και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στον χώρο.

Στο βρώμικο παιχνίδι ανέξοδων υποσχέσεων αυτών των ζητημάτων θέση παίρνουν τόσο οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές όσο και ο Δήμος Κω.Από κοινού σε ένα άτυπο ανταγωνισμό,εμφανίζονται να φέρνουν νοικοκύρεμα και λύση χωρίς να αποκαλύπτουν ότι στοχεύουν να φορτώσουν τα βάρη των παροχών Υγείας-Πρόνοιας ξανά στις πλάτες των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Η δικαιολογημένη οργή πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση αυτών που οι πολιτικές που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους, μας στερούν

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Διεκδικούμε:

 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των ΠΕΔΥ

  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών.

 

Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή, για δωρεάν Πρόνοια – Υγεία

 

Zogas_dimitris