Κοινωνία Πεμ 4 Φεβ 2016

"Πανζουρλισμός" & μικρο-ένταση με την ομάδα Σώρα...

 

 

Δυναμικό "παρών" έδωσαν οι απεργοί διαδηλωτές και στην Κω θέλοντας να στείλουν πανελλαδικά το μήνυμα ότι η μεταρύθμιση για το ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση δεν θα περάσει.

Ειδικότερα στην πλ. Καζούλη στην Κω συγκεντρώθηκαν απεργοί: από το Εργατικό κέντρο και τα πρωτοβάθμια σωματεία του, ξενοδοχοϋπαλλήλοι, μέλη του Σωματείου επισκευαστών αυτοκινήτων και συναφών επαγγελμάτων,  συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, στο δήμο, εκπαιδευτικοί της Β' ΕΛΜΕ.

"Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι", τόνισε στην ομιλία της η Πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Κ. Μακρή (η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια) ενώ αγωνιστικούς χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων που πήραν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση.

Επίσης, η Κ. Μακρή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στο μεταναστευτικό καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης και των ισχυρών της Ευρώπης, τονίζοντας ότι και το μεταναστευτικό είναι βαθειά ταξικό ζήτημα. Καυτηρίασε επίσης τη στάση της δημ αρχής Κω η οποία συντάσσεται με ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Παράλληλα με κορναρίσματα και μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης τα τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης  στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, ενώ απέκλεισαν συμβολικά για αρκετή ώρα το λιμάνι της Κω (δεν μπορούσαν να περάσουν οι νταλίκες για κάποια ώρα ενώ υπήρχε άφιξη πλοίου).

Στην συνέχεια τρακτέρ και απεργοί ενώθηκαν στην πορεία κάτω από το δημαρχείο με συνθήματα και κορναρίσματα.

* Σημειωτέον ότι πανζουρλισμός δημιουργήθηκε τόσο κάτω από το δημαρχείο , όσο και στην αρχή της συγκέντρωσης στην πλ. Καζούλη όταν έφτασε ομάδα του ΕΣΥ - Κω (Ελλήνων Συνέλευσις του Αρ. Σώρα) με ντουντούκα και δικά τους συνθήματα με συνέπεια να δημιουργηθεί μικρό- ένταση (χωρίς να πάρει έκταση με παρέμβαση των ψυχραιμότερων).

Πάντως στην ομιλία της η Κ. Μακρή απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς τα "φασιστοειδή" να σταθούν μακρυά από το εργατικό κίνημα μιας και βρίσκονται σε "ανοιχτό πόλεμο"...

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κω Ν. Μυλωνάς.

 

πηγή: www.aegeanews.gr

 

 

Zogas_dimitris