Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Δευ 23 Ιαν 2023

Κοντεύει να τελειώσει και ο πρώτος μήνας του «σωτηρίου» έτους των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς…) δεν υπάρχει τρόπος ούτε το χρόνο να γυρίσουμε πίσω ούτε να του βάλουμε φρένο. Προχωράει δίχως να λαμβάνει υπόψη του τις επιθυμίες μας και τα άλυτα κοινωνικά μας προβλήματα.

Και έχουμε πολλά από δαύτα…

Δεν θα αναφερθούμε στις βουλευτικές εκλογές. Όχι γιατί δεν τις υπολογίζουμε. Το αντίθετο. Θεωρούμε ότι, οι βουλευτές, όσο κοντόφθαλμοι ή γαντζωμένοι από την καρέκλα της εξουσίας κι αν είναι, εάν πιεστούν βοηθούν. Δεν είναι και τόσο διακοσμητικός ο ρόλος τους…

Όχι ότι περιμένουμε πολλά από αυτούς, αλλά ό,τι κι εάν γίνεται, συνήθως μικρό, σε αυτούς το οφείλουμε και όχι στη μικρή «κάστα» που μας διοικεί, είτε αυτή βρίσκεται εντός της χώρας, είτε εκτός.

Άλλωστε, έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι, ανέκαθεν η κεντρική εξουσία αποφασίζει και λειτουργεί ανεξάρτητα από τις ανάγκες των πολλών. Αποφασίζει για τους ολίγους, διότι από αυτούς εξαρτάται η διατήρησή της. Κι εάν ένας «δικός» της εκπρόσωπος αντιδράσει, τον πετάει εκτός…

Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για τον δικό μας μικρόκοσμο, αυτόν τον μικρόκοσμο τον μέγα!!!

Πού βρισκόμαστε μετά από 3,5 χρόνια διοίκησης της παράταξης του Θεοδόση Νικηταρά;

Δεν θα μηδενίσουμε καμία προσπάθεια, ούτε θα αμφισβητήσουμε τις προθέσεις.

Έγιναν κάποια πράγματα και με θετική διάθεση θα πούμε ότι, και οι προθέσεις ήταν καλές.

Αποτέλεσμα όμως, όλα αυτά είχαν; Κατά την άποψή μας, ελάχιστο.

Ούτε έργα έγιναν, εννοούμε αυτά τα «μεγάλα» που μας είχε υποσχεθεί, ούτε η Αναπτυξιακή προχώρησε, παρά τη στήριξη που της παρείχαν φορείς και άλλοι, ούτε «συνοχή» εκατό τοις εκατό υπάρχει, μιας και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είτε δεν εμφανίζονται είτε δυσανασχετούν (γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ…) και βέβαια, πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι έχουν φύγει με ελαφρά πηδηματάκια για άλλες υπηρεσίες εκτός δήμου. Και οι λόγοι είναι γνωστοί… Μικρή κοινωνία είμαστε…

Επίσης – και αυτό κατά την άποψή μας είναι το σημαντικότερο – η δημοτική μας αρχή δεν αντιστάθηκε, δεν αντέδρασε, δεν αγωνίστηκε για να κερδίσει το νησί αυτό που του αρμόζει. Ουδέποτε ακούσαμε μέλος της να καταφέρεται κατά κεντρικών αποφάσεων οι οποίες βλάπτουν το δήμο μας και κατ’ επέκταση όλους εμάς.

Το αντίθετο. «Σέρνονται» επί σειρά ετών ζητήματα, για τα οποία η νυν δημοτική αρχή κατηγορούσε την προηγούμενη, μεγαλώνοντας την πόλωση και το «αντί» (εννοούμε το αντιΚυριστικό μπλοκ…), υποσχόμενη ότι θα δώσει λύσεις, τις οποίες ακόμα περιμένουμε.

Να θυμίσουμε ότι, στην προεκλογική της φαρέτρα πρώτο θέμα ήταν η επαναλειτουργία – επανασύσταση του πολύπαθου Ενιαίου Φορέα Τουρισμού!!!

Υπάρχουν ζητήματα τα οποία, όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει, παραμένουν στάσιμα. Ακόμα δε κι εάν κάποια από αυτά παρουσιάζουν μια κάποια εξέλιξη, δυστυχώς, δεν το μαθαίνουμε, με απόλυτη ευθύνη στελεχών της.

Ένα από αυτά τα τεράστια ζητήματα, είναι οι δράσεις και τα έργα για το νερό. Την ορθολογική του διαχείριση από τη μια πλευρά και τα έργα που θα προσφέρουν στους πολίτες (εννοούμε στου «τριγώνου») επαρκές και ποιοτικό νερό.

Τέλος, να αναφέρουμε τη βαριά μας «βιομηχανία», τον τουρισμό.

Αναρωτιόμαστε, ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που σχεδιάζουν τα βήματά μας; Υπάρχουν  εξειδικευμένα στελέχη; 

Ερώτημα που οφείλει η δημοτική αρχή να απαντήσει, όπως οφείλει να απαντήσει και σε έτερο ερώτημα, γιατί στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης πήγαν πολιτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι; Ποιος ο ρόλος τους;

Πιστεύει η δημοτική αρχή ότι, αυτός είναι ο τρόπος να προσελκύσουμε τουρισμό και δει, τον λεγόμενο ποιοτικό; Και μάλιστα την ώρα που δεν ανοίγει μύτη για τις νέες τουριστικές μονάδες οι οποίες λειτουργούν σε βάρος των υποδομών μας; Αυτών των υποδομών που τέλος πάντων έχουμε;

Για δε την παραίτηση της Κ. Σβύνου από την ΚΩΑΝ σιγή ιχθύος!!!

Αστεία πράγματα.

Εν κατακλείδι: Δεν πάμε καλά. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι πως, οι της δημοτικής μας αρχής είτε περί άλλων τυρβάζουν, άρα δεν είναι ικανοί, είτε η αλαζονεία τους έχει πιάσει ταβάνι, που σημαίνει πως, θεωρούν εαυτούς άριστους.

Zogas_dimitris