ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Κι όμως έγινε παγκόσμιο θέμα και συζητιέται παντού... η Ελλάδα πήγε μέρα και έδειξε την τεράστια μεγαλοψυχία της κατά την διάρκεια των φοβερών σεισμών σε Τουρκία-Συρία χωρίς να λάβει καθόλου υπόψη της αυτούς που την απειλούσαν ανοιχτά "θα 'ρθουμε μια νύχτα ξαφνικά..." λίγο πριν πάθουν αυτή την αναπάντεχη μεγάλη καταστροφή.

"Ό τι έχει ο καθένας δίνει", σύμφωνα με τη γνωστή ρήση ("Μια μέρα ένας πλούσιος άνθρωπος παρέδωσε ένα καλάθι με σκουπίδια σ’ ένα φτωχό άνθρωπο. Ο φτωχός άνθρωπος χαμογέλασε και έφυγε με το καλάθι. Το άδειασε, το έπλυνε και το γέμισε με όμορφα λουλούδια. Το επέστρεψε στο πλούσιο άνθρωπο και του το έδωσε."Γιατί μου δίνεις όμορφα λουλούδια, ενώ σου έδωσα σκουπίδια;" τον ρώτησε έκπληκτος, και ο φτωχός απάντησε: – Ο καθένας δίνει ότι έχει στην καρδιά του...")

Πανελλαδική κινητοποίηση μέχρι το πιο μικρο χωριό και το τελευταίο σχολείο... Στείλαμε διασώστες, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, ρούχα, υλικοτεχνική βοήθεια, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο είχε ανάγκη η γείτονα χώρα. Και όχι από θέμα "διπλωματίας" των σεισμών αλλά υψηλού αισθήματος ανθρωπιάς και καθήκοντος που δόξα τω Θεώ είναι έμφυτο  στον Έλληνα.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στην Τουρκία για να συνδράμουν το καίριο και πολύ επικίνδυνο έργο της διάσωσης κάτω από τα συντρίμμια και μετά ακολούθησαν οι διασώστες από πολλές άλλες χώρες.

Δήμοι, περιφέρειες και μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα συλλέγουν καθημερινά τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και οι Έλληνες ανταποκρίνονται σε απίστευτο βαθμό, χωρίς καν να σκεφτούν τις ξεδιάντροπες συνεχείς απειλές του Ερντογάν και των ομοίων του.

Παρόλα αυτά, όπως έχουμε ξαναγράψει και πάλιν και πολλάκις "κάθε θαύμα τριήμερο".

Σύντομα όλα αυτά θα ξεχαστούν.

Ο στόχος του "βαθέως" τουρκικού κράτους -ανεξαρτήτως κυβερνώντων- είναι σύνορα στην μέση του Αιγαίου και στην Θεσσαλονίκη και μια Ελλάδα υποτελή σε αυτούς και δεν τον αλλάζει κανένα παρόμοιο γεγονός.

Δεν έχουν αφήσει όμορο λαό απείραχτο (Αρμένιους, Κούρδους, Σύριους, Ιρακινούς κλπ).

Ωστόσο τα νέα δεδομένα τους ανέτρεψαν άρδην τους πρόσφατους εκλογικούς ή μετεκλογικούς σχεδιασμούς καθώς: Το 15% των Τούρκων πιθανώς να παραμείνουν άστεγοι και άνεργοι για μήνες ή χρόνια, (χιλιάδες οι νεκροί και τραυματίες, 13 εκατομμύρια πολίτες στις 10 πόλεις που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση υπό συνθήκες δριμύτατου ψύχους και οι περισσότεροι χωρίς μια πρόχειρη στέγη. Τα πολυώροφα κτήρια που γκρεμίστηκαν σαν τραπουλόχαρτα έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών για τη μη τήρηση των αντισεισμικών κανόνων στην κατασκευή τους με την «ευλογία» της κυβέρνησης, που αποκαλύφθηκε πως κατά καιρούς χορηγούσε «κατασκευαστικές αμνηστίες». Ο άλλοτε αγέρωχος Ερντογάν με "πεσμένα τα αυτιά" επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους και υποσχέθηκε πολιτικάντικα πως τα κτήρια θα «σηκωθούν» ξανά σε ένα χρόνο.

Ενώ είναι άγνωστο πόσο όλο αυτό το κακό θα επηρεάσει τη συνολική παραγωγή της χώρας, τον τουρισμό, τις εξαγωγές της αλλά και τις μεταναστευτικές ροές, τη στρόφιγγα και τη μάνικα των οποίων ρυθμίζει ο "σουλτάνος" και ρίχνει κατά δω, κατά το δοκούν.

Ήδη συζητείται το σενάριο για αναβολή των εκλογών της 14ης Μαΐου για Νοέμβριο και βάλε.

Αλλά και όταν θα γίνουν, τι θα συμβεί; Ξεμπερδέψαμε με την τρέλα, τη μανία και την επιθετικότητα τους,  ή μήπως απλώς γίνουν χειρότεροι μέσα στα τόσα προβλήματά τους, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές. "Η Ελλάδα έφτασε να χάσει το 25% του ΑΕΠ της μέσα στην δεκαετία των μνημονίων, οι γείτονες απώλεσαν το 10% του δικού τους μέσα σε μία στιγμή, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, όταν «χτύπησε» ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ"

Άλλωστε ποτέ δεν είχε κανένα "ηθικό πλεονέκτημα" το οποίο να κινδυνεύει να χάσει με το να συνεχίσει και πάλι λίγο αργότερα να απειλεί πως θα επιτεθεί νύχτα σε μια χώρα που του έτεινε χείρα βοηθείας...

Τουλάχιστον καταγράφηκε ανεξίτηλα (και όχι μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ότι ο τουρκικός λαός είναι ευγνώμων δείχνοντας το πανηγυρικά. «Βλέπουν οι Τούρκοι την ελληνική σημαία και αρχίζουν να χειροκροτούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι "άλλες" φωνές της ...«Κάποιοι "γείτονες" με τη δικαιολογία της βοήθειας έστειλαν ομάδες που κατασκόπευαν» δήλωσε χωρίς ντροπή ο (όνομα και πράγμα) Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Αυτοί μόλις περάσει η καταιγίδα των σεισμών με τις φοβερές καταστροφές που έφεραν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δείξουν και πάλι το πραγματικό τους πρόσωπο. Με παραβιάσεις στο Αιγαίο, καραβάνια τηλεκατευθυνόμενων ακραίων Ισλαμιστών παράνομων μεταναστών να εισβάλλουν στην Ελλάδα, ακραίες και ανιστόρητες διεκδικήσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στην Ανατολική Θράκη. Το βαθύ κράτος της Τουρκίας είναι και παραμένει το ίδιο, σταθερά πάντα εχθρικό και επιθετικό εναντίον της.

Τα πρώτα μαντάτα του φιάσκου των δημοσκοπήσεων

  • Σε ότι αφορά τις εκλογές στην Ελλάδα είτε Απρίλιο γίνουν, είτε πάνε λίγο πίσω για Μάιο (εφόσον πάρουν αναβολή οι εκλογές στην Τουρκία) το ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο είναι -όπως σημειώνουν μάλιστα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι "ο Καίσαρας αυτοκτονεί και ο Βρούτος καραδοκεί" (το πιάσατε το υπονοούμενο; που έλεγε κάποτε και ο ατακαδόρος Καρατζαφέρης).
  • Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα (χρυσοπληρωμένα με απευθείας αναθέσεις και όχι μόνο) γκάλοπ διαψεύστηκαν παταγωδώς και με τη βούλα τόσο στην Κύπρο όσο και στις ΗΠΑ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα γίνουν δημοσκοπήσεις με κάλπη, και όχι τηλεφωνικές, για να περιοριστεί το ρίσκο, ενώ στελέχη εταιρειών στην Αθήνα επικοινωνούν με συναδέλφους τους στη Λευκωσία προσπαθώντας να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη.

Ωιμέ που έγινε Α-πα-πα)

Zogas_dimitris