Αστυνομικά Τρι 10 Μαϊ 2016

Το ανώνυμο τηλεφώνημα το 1993 & το ζεύγος Σουηδών που είχε ενδιαφερθεί τότε να υιοθετήσει το παιδί...

 

Στο σημείο όπου εξαφανίσθηκε ο Μπεν Νίνταμ στις 24 Ιουλίου 1991 σε ηλικία 21 μηνών, βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι Άγγλοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Κω για ένα νέο κύκλο ερευνών αναζήτησης του.

Οι Άγγλοι αστυνομικοί λαμβάνουν επιχορήγηση από την Βρετανική κυβέρνηση για να υποστηρίξουν τις έρευνες αυτές και απηύθηναν εκ νέου έκκληση στους ντόπιους κατοίκους που έχουν κάποια πληροφορία ή γνωρίζουν κάτι να έρθουν σε επαφή μαζί τους με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

Γι' αυτό το σκοπό μάλιστα η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιοδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του Μπεν.

Ο επικεφαλής των Άγγλων αστυνομικών Jon Cousins (πλαισιωνόταν από τον Ματ Φένγουικ και τον Άγγλο αστυνομικό ελληνικής καταγωγής, Θανάση Φούρλη) δήλωσε μεταξύ άλλων: "έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας.  Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να έισαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο".

Στην συνέχεια οι Άγγλοι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν το 1993 (δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν) όπου κάποιος άγνωστος τους ανέφερε "ότι ο Μπεν ζει, με το  όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος..."

Ακολούθησαν διάφορα διευκρινιστικά ερωτήματα δημοσιογράφων. Σε ερώτημα που θέσαμε για την πληροφορία που υπήρχε από τις πρώτες έρευνες αναφορικά με ένα ζεύγος τουριστών από Σουηδία που έμενε σε ξενοδοχεο παιδί... - ίο της περιοχής και είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον τότε να υιοθετήσει το παιδί... Η απάντηση ήταν πως γνωρίζουν αυτή την πληροφορία και παρακαλούν όποιον έχει να καταθέσει κάτι παραπάνω να έρθει σε επαφή μαζί τους με άκρα εμπιστευτικότητα (όπως μας είπαν θα έρθουν σε επαφή με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο σε αναζήτηση του συγκεκριμένου ζεύγους μέσω του πελατολογίου του).

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση ειδικά για το Ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με Άγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά  με διακριτικότητα.  Οι αριθμοί είναι:

 

  • 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά)
  • 6951040217 ( Ελληνικά/Αγγλικά)
  • 6951040226 (Αγγλικά)

 

Εναλλακτικά,   μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Αγγλική ομάδα έρευνας στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

πηγή: http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=421017

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ