ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Αστυνομικά Παρ 6 Νοε 2020

Χρησιμοποίησε το όνομα του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χρυσόπουλου Αλέξανδρου, για να αποσπάσει ποσά πάνω από 3000€

 

Θύματα τηλεφωνικής απάτης, έχουν πέσει δύο συμπολίτες μας επιχειρηματίες, από επιτήδειο που χρησιμοποιώντας το όνομα του Αντιδημάρχου Κω Αλέξανδρου Χρυσόπουλου, κατάφερε να τους εξαπατήσει και να τους αποσπάσει συνολικά ποσά άνω των 3000€.

Ο απατεώνας καλούσε από κινητό τηλέφωνο τα θύματά του επιχειρηματίες λέγοντας ότι είναι ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Κω, ζητώντας τους να του δώσουν προσφορά για μία φιλανθρωπική δράση που ήθελε να κάνει ο δήμος. Οι ανυποψίαστοι επιχειρηματίες έδωσαν την προσφορά και ο φερόμενος ως αντιδήμαρχος αφού έκλεινε τη συμφωνία τους ζήτησε να του δώσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό για να κάνει την κατάθεση του ποσού της παραγγελίας. Στη συνέχεια τους έστειλε μέσω μηνύματος στο κινητό ένα πλαστό έμβασμα κατάθεσης με το 10πλάσιο ποσό και σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, τους ενημέρωνε ότι έγινε ένα λάθος στο ποσό από κεκτημένη ταχύτητα και τους ζήτησε να επιστρέψουν σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό το υπόλοιπο των χρημάτων. Ο πρώτος ανυποψιάστος συμπολίτης μας προχώρησε σε κατάθεση ποσού περίπου 2500€ και ο δεύτερος 700€.

Στη συνέχεια αφού δεν υπήρξε νέα επικοινωνία, επικοινώνησαν με τον αντιδήμαρχο ο οποίος του είπε ότι δεν είχε κάνει καμία επικοινωνία μαζί τους και επίσης τους είπε ότι οι συναλλαγές με τους φορείς του δημοσίου γίνονται κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες διαγωνισμών και όχι τηλεφωνικά.

Όλοι τους κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστον για την εξαπάτηση αυτή.

Για το λόγο αυτό ο αντιδήμαρχος οικονομικών εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες την ακόλουθη δήλωση, ενημερώνοντας τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, για να μην πέσουν και άλλι θύματα του συγκεκριμένου απατεώνα ή κάποιων άλλων.

«Με λύπη μου διαπιστώνω, μετά από καταγγελία συμπολιτών μας, ότι συνεχίζεται στο νησί μας η δράση απατεώνα ή απατεώνων, που χρησιμοποιούν το όνομα και την ιδιότητά μου ως Αντιδημάρχου Δήμου Κω, για να αποκομίσουν παράνομα κέρδη, μέσα από εικονικές παραγγελίες τους σε επιχειρήσεις συμπατριωτών μας.

Για αυτή την εξέλιξη ενημέρωσα ήδη τις αρμόδιες αρχές.

Επειδή μπορεί να έχουν εμφανιστεί ανάλογα περιστατικά που δεν έχουν περιέλθει σε γνώση μου, παρακαλώ κάθε συμπατριώτη μας επιχειρηματία να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός σε φαινόμενα τηλεφωνικών οχλήσεων που επικαλούνται το όνομα, την ιδιότητα μου ή υπηρεσίες του Δήμου.

Να γνωρίζουν όλοι ότι συναλλαγές με τις δημοτικές υπηρεσίες έχουν μόνο όσοι ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες, όπως πχ συμμετοχή σε διαγωνισμούς κ.λ.π..

Ως εκ τούτου καλώ τους συμπατριώτες μας να μην ενδίδουν σε τηλεφωνικές οχλήσεις και να ενημερώνουν επίσημα τις υπηρεσίες του Δήμου, για κάθε τι που κινείται έξω από τη σφαίρα των νόμιμων διαδικασιών του δημοσίου, όπως και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας.»

Zogas_dimitris