ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Αθλητικά Τετ 13 Μαϊ 2015

Στο πρόσφατο θέμα που προέκυψε με το φάιναλ φορ των παμπαίδων αναφέρθηκε περισσότερο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου, Ανδριάνα Μπαφίτη, η οποία φρόντισε να σταθεί στο χρονικό ορισμού των αγώνων καθώς και στο σκεπτικό της διοργανώτριας αρχής, με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του Διαγόρα αλλά και τις συγχαρητήριες από τα σωματεία που συμμετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

 Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου έγινε στην Κω το φάιναλ φορ των παμπαίδων, με τη συμμετοχή του μετέπειτα πρωταθλητή Ιπποκράτη, του Κολοσσού, του Πανιωνίου Λέρου και της ΕΑΚΑ η οποία αντικατέστησε τον Διαγόρα την τελευταία στιγμή λόγω αιφνιδιαστικής παραίτησής του από τους αγώνες, επικαλούμενος έλλειψη αθλητών λόγω σχολικών υποχρεώσεων (εκδρομή, εξετάσεις ξένων γλωσσών).

 Ο Διαγόρας συνέταξε επιστολή διαμαρτυρίας για απόρριψη αιτήματος αναβολής του φάιναλ φορ, κατηγορώντας ευθέως τη διοργανώτρια για «προχειρότητα» ως προς τον ορισμό ημερομηνίας τέλεσης των αγώνων και για «τιμωρία» των αθλητών επειδή είναι μαθητές. Πάνω σε αυτό, η πρόεδρος της Τ.Ε. έδωσε τις δικές της απαντήσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Θεωρώ αδιανόητο να δημιουργούνται προβλήματα που να εμποδίζουν τα μικρά παιδιά να παίζουν μπάσκετ. Πρέπει ν’ αποφεύγονται ενέργειες που βλάπτουν την ανάπτυξη του αθλήματος και το λέω αυτό ορμώμενη από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο φάιναλ φορ των παμπαίδων.

Όσα διαδραματίστηκαν, έπρεπε να είχαν λυθεί με άλλους τρόπους. Υπάρχουν κάποια όρια τα οποία πρέπει να είναι διακριτά και αν δεν είναι διακριτά σε κάποιους, θα πρέπει να τα κάνουμε εμείς. 

Είναι επίσης αδιανόητο μία ομάδα πρωταγωνίστρια στην κατηγορία των παμπαίδων να μη δίνει το δικαίωμα και την επιλογή σε αυτά τα παιδιά να χαρούν τη νίκη. Για να γίνω πιο σαφής, σ’ αυτόν εδώ το χώρο, παρουσία τεσσάρων μελών της Τ.Ε., εμού, του κ. Βασιλαράκη, του κ. Καράβα και του κ. Ποδιώτη, συζητήθηκε το θέμα διεξαγωγής του φάιναλ φορ των παμπαίδων και με βάση το καλεντάρι, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δύο πιθανές ημερομηνίες για τους αγώνες: ή το διήμερο 9-10 Μαΐου ή το αμέσως επόμενο (σ.σ. 16-17/5). Λόγω των σχολικών εξετάσεων, υπήρχε ένα απαγορευτικό όριο για τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ. 
Στη συζήτηση, ο κ. Βασιλαράκης εκπροσώπησε τον Κολοσσό και ο κ. Καράβας το Διαγόρα.Ωστόσο, κλήθηκε και ο κ. Τσακίρης για να έχουμε καλύτερη εικόνα για το αγωνιστικό κομμάτι. Ο κ. Τσακίρης μας ενημέρωσε ότι από το Διαγόρα θα απουσίαζε στις 9-10 Μαΐου μόνο ένας αθλητής, ο γιος του συγκεκριμένα, ο οποίος θα πήγαινε εκδρομή. Τα υπόλοιπα σωματεία είχαν δώσει το «ΟΚ» για την ημερομηνία και θεωρήσαμε ότι για έναν αθλητή μόνο, δεν μπορούσαμε παρά να ορίσουμε το φάιναλ φορ στις 9-10/5. «Κλείσαμε», λοιπόν, αυτή την ημερομηνία. Ο έφορος του Διαγόρα μας κατηγορεί για προχειρότητα τη στιγμή που η απόφαση για το φάιναλ φορ ήταν συλλογική. Ο Ιπποκράτης ανέλαβε από την τσέπη του όλες τις δαπάνες της διοργάνωσης και ξαφνικά, τρεις μέρες πριν τους αγώνες (σ.σ. Πέμπτη), έπρεπε να τους αναβάλλουμε γιατί οι αθλητές του Διαγόρα που θ’ απουσίαζαν τελικά δεν ήταν ένας αλλά εφτά!Πιστεύω ότι αν η ομάδα του Διαγόρα είχε την πρόθεση και τη διάθεση, θα μπορούσε να τιμήσει το θεσμό.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δεν έχει να κάνει με το θεσμικό πλαίσιο. Ήταν μία σωματειακή απόφαση. Προφανώς οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας συσκέφθηκαν με τους εαυτούς τους και αποφάσισαν να πράξουν έτσι».

Το θέμα Ζωΐδη
Ερωτώμενη για την παραίτηση, μετά παραπόνων, του Βησσαρίονα Ζωΐδη από τη θέση του αντιπροέδρου της Τοπικής Επιτροπής, η κ. Μπαφίτη εξήγησε: «Ο κ. Ζωΐδης ήταν ο εκπρόσωπος των σωματείων του βορείου συγκροτήματος. Όποιο πρόβλημα υπήρχε γι’ αυτά τα σωματεία, έπρεπε να λύνεται από εκείνον. Αυτός θεωρούσε, ωστόσο, ότι εκπροσωπούσε μόνο το σωματείο στο οποίο ανήκει (σ.σ. ΑΕ Δικαίου). 

Αναφέρω χαρακτηριστικά πως ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος ανδρών ήταν πρόταση του κ. Ζωΐδη. Αν υπήρχε θέμα απαξίωσής του, αυτή η πρόταση δεν θα γινόταν δεκτή. Ο κ. Ζωΐδης τουλάχιστον κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο ήταν στη Ρόδο. Ουδέποτε, όμως, επιχείρησε να έρθει σε επαφή μαζί μου παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις που ήθελε λύση σε κάποιο πρόβλημα της ομάδας του.Ποτέ δεν εξέφρασε πρόβλημα που ν’ αφορά στον Ιπποκράτη ή σε κάποιο άλλο σωματείο του βορείου συγκροτήματος.

Τα άλλα σωματεία επικοινωνούσαν απευθείας μαζί μας για ό,τι προέκυπτε και όχι μέσω του κ. Ζωΐδη. Ο ίδιος παραιτήθηκε από την Τοπική Επιτροπή μετά το θέμα με το φάιναλ φορ των ανδρών στην Κω. Ο Ιπποκράτης είχε καταθέσει αίτημα ν’ αναλάβει τη διοργάνωση. Η Τ.Ε. ζήτησε από τα σωματεία να συναινέσουν εγγράφως στο αίτημα του Ιπποκράτη, κάτι που έγινε, ακόμη και από την ΑΕ Δικαίου. Εκ των υστέρων, ο κ. Ζωΐδης είπε ότι δεν συναινεί κι επειδή η απόφαση δεν μπορούσε ν’ αλλάξει, παραιτήθηκε».

Αναφορά σε «Αγίους»  και διαιτητές
Μεταξύ άλλων, η κ. Μπαφίτη αναφέρθηκε στους Αγίους Θεοδώρους που παρέμειναν στη Γ’ εθνική ενώ ευχήθηκε και στον Ιπποκράτη την άνοδο: «Θεού θέλοντος θα έχουμε άλλο ένα σωματείο της Δωδεκανήσου να κοσμεί με την παρουσία του και το ήθος του τη Γ’ εθνική». 
Δεν παρέλειψε, επίσης, ν’ αναφερθεί στην αξιολόγηση των Αντωνίου και Αλεξίου στους πίνακες διαιτησίας καθώς και στην εξασφάλιση ενός μικρού κονδυλίου για τη συνέχιση του αναπτυξιακού προγράμματος.

Zogas_dimitris