Αθλητικά Σαβ 4 Φεβ 2017

«Πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της ρυθμικής στο νησί μας»

 

 

Ένα γεμάτο αθλητικό διήμερο διοργάνωσε ο Γ.Σ Ιπποκράτης ο Κώος, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, με καλεσμένες κορυφαίες προσωπικότητες του Κλασικού αθλητισμού. Οι αθλητές του Συλλόγου, μαζί με τους γονείς και τους φίλους του αθλητισμού, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να θαυμάσουν από κοντά την Νίκη Μπακογιάννη, την Πόπη Ουζούνη, την Κουμνάκη Γεωργία και την Μαγκούλια Μαρία με τον προπονητή της Ξενοφώντα Κουτελά.

Η Νίκη Μπακογιάννη ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (1,96 μ.) το 1996, δεύτερη στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1997, με αποκορύφωμα στην καριέρα της το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 με 2,03 μ., μια επίδοση που της έδωσε και μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες, αφού η διαφορά των 33 εκατοστών που την χωρίζουν από τα 2,03 μέτρα που πήδηξε, είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί.

Η Πόπη Ουζούνη, πολλές φορές Πανελληνιονίκης, κατέλαβε την 7η θέση στην ολυμπιάδα του Σύδνεϋ το 2000, με βολή στα 18,63 μ.

Η Γεωργία Κουμνάκη, πολλές φορές Πανελληνιονίκης στα 400μ, πολλά μετάλλια σε βαλκανικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες, κατέλαβε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 4X400μ στη Βουδαπέστη το 2004.

Η Μαρία Μαγκούλια, πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία Π/Κ και 6η στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας με την εκπληκτική επίδοση των 17 μέτρων και 38 εκατοστών, μαζί με τον προπονητή της κ. Ξενοφώντα Κουτελά.

Το διήμερο ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στο νέο στάδιο Ανταγόρας, με τους αθλητές στίβου του Συλλόγου να παίρνουν μέρος στα kids athletics που προετοίμασαν οι προπονητές Σμαράγδα Χατζηνικολάου, Γιάρεκ Βισνιόφσκι και Δήμητρα Αυγούλη, δείχνοντας σε όλους όσους παραβρέθηκαν, ότι, ο στίβος στο νησί μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Στη συνέχεια, συνομίλησαν με τις πρωταθλήτριές μας, ακούγοντας προσεκτικά όλα όσα είχαν να τους πουν για τις εμπειρίες τους από τους αγώνες αλλά και για όσα έπρεπε να κάνουν για να καταφέρουν να διακριθούν. Τα παιδιά είχαν την τιμή, στο τέλος της ημέρας, να τους προπονήσει η Ολυμπιονίκης μας στο ύψος.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την επίδειξη των κοριτσιών των τμημάτων της ρυθμικής γυμναστικής, σε ένα κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο. Τα κορίτσια του Συλλόγου, από 4 μέχρι 13 ετών, καταχειροκροτήθηκαν από όλον τον κόσμο, έδειξαν την πολύ καλή και με συνέπεια δουλειά που γίνεται στο Σύλλογο από τις προπονήτριες Μάγκυ Μιχαηλίδου, Σμαράγδα Χατζηνικολάου, Αλεξάνδρα Επιφάνη και Θέλμα Μυλωνά και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της ρυθμικής στο νησί μας.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος βράβευσε τις Πρωταθλήτριές μας, τον Νίκο Πουλιού, τον Γιώργο Μιχαλάκη, πρώην τεχνικό σύμβουλο σου Σ.Ε.Γ.Α.Σ., επιφυλάσσοντας και μια έκπληξη. Τα μέλη του Δ.Σ. και οι προπονητές βράβευσαν, χωρίς να το ξέρουν οι ίδιες, την Πρόεδρο του Συλλόγου Χριστίνα Κωνσταντίνου, για την πολυετή προσφορά της στον αθλητισμό του νησιού και την προπονήτρια Μάγκυ Μιχαηλίδου, πρωταθλήτρια και μέλος της Εθνικής ομάδας στη ρυθμική γυμναστική.

Το όμορφο αυτό διήμερο τελείωσε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ