ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Ελλάδα Δευ 18 Σεπ 2023

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η αξιολόγηση για τους Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα υπάρχοντα στελέχη αναμένεται να αξιολογηθούν με νέα κριτήρια τα οποία θα οριστούν από το υπουργείο Υγείας, ενώ ήδη ορίστηκε και νέα επιτροπή αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνθέτει αυτές τις ημέρες τα ακριβή κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν οι Διοικητές Νοσοκομείων που σήμερα στελεχώνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς ο νέος νόμος που θα προωθήσει το υπουργείο Εσωτερικών δεν αναμένεται να εφαρμοστεί σε αυτή την «γενιά» των Διοικητών.

Να υπενθυμιστεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται προς τα τέλη του μήνα να καταθέσει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα ορίζονται όλα τα κριτήρια διορισμού των Διοικητών στα νοσοκομεία αλλά και των Προέδρων των Οργανισμών.

Μία διαδικασία που θα θυμίζει αυτήν του ΑΣΕΠ και θα περιλαμβάνει ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι, ενώ εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θα ορίζονται δε θα μπορούν να πάνε στο επόμενο βήμα και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι θα οριστούν αυστηρά κριτήρια τόσο ως προς τις γνώσεις και την εμπειρία, όσο και ως προς τα πτυχία που θα πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος. Και αυτό επειδή είχε δεσμευτεί σχετικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νέα επιτροπή αξιολόγησης και η περίπτωση «Μεταξά»

Στο μεταξύ όμως ο υφυπουργός υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υπέγραψε τη νέα επιτροπή αξιολόγησης η οποία θα αναλάβει να κρίνει τους νυν Διοικητές Νοσοκομείων.

Οι ίδιες πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η αξιολόγηση θα ξεκινήσει προς το τέλος του μήνα οπότε και η πενταμελής επιτροπή θα εξετάσει έναν προς έναν όλους τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων.

Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, η εντολή που έχει δοθεί άνωθεν είναι να απομακρυνθούν μετά την αξιολόγηση όσοι δεν αποδίδουν ή όσοι έχουν «σκιές» γύρω από τη διαχείριση των οικονομικών των νοσοκομείων.

Να υπενθυμιστεί ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απομάκρυνε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Χαράλαμπο Τουμπέκη, ο οποίος είχε καταγγελθεί για κακοδιαχείριση πολλάκις τόσο από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου όσο και από στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας.

Μάλιστα το ethnos.gr είχε αποκαλύψει πορίσματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας η οποία «σαρώνει» με ελέγχους το Μεταξά για οικονομικές ατασθαλίες, απ’ ευθείας αναθέσεις και προμήθειες. Γι’ αυτό άλλωστε όπως είχε γράψει το ethnos.gr, και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε επιχειρήσει να τον απομακρύνει αλλά η διαδικασία σκόνταφτε σε …υψηλές πλάτες που διέθετε ο Διοικητής. Κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της κυβέρνησης.

Κατά τα άλλα η νέα Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων διαμορφώνεται ως εξής:

  1. ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ ΛΙΛΙΑΝ - ΒΕΝΕΤΙΑ, Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
  2. ΓΙΑΝΝΙΟΥΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης.
  3. ΚΑΪΤΕΛΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
  4. ΛΑΜΠΡΗ ΜΑΡΙΑ, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
  5. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος «Bright Ειδικός Φωτισμός Α.Ε.».

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται η ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ ΛΙΛΙΑΝ - ΒΕΝΕΤΙΑ.

Πηγή: ethnos.gr

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Zogas_dimitris