ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Ελλάδα Παρ 27 Μαρ 2015

Σε μερικές εκατοντάδες ανέρχονται οι παράνομοι μετανάστες που εισήλθαν στα νησιά μας, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ συνελήφθη και ένας ανήλικος διακινητής ηλικίας μόλις 14 ετών (!) ο οποίος μετέφερε στη Σύμη 12 αλλοδαπούς!



Ειδικότερα, ο νεαρός μεταφορέας και οι 12 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες προχθές, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά «ΟΡΜΟΥ ΠΕΔΙ» Σύμης.

Συγκεκριμένα,  κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην εν λόγω περιοχή, ταχύπλοο σκάφος το οποίο επιχείρησε να διαφύγει.

Κατόπιν καταδίωξης, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ο διακινητής καθώς και οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί. Επίσης προχθές μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Σύμη συνελήφθησαν από αστυνομικούς του νησιού συνολικά 35 υπήκοοι Συρίας (25 άντρες και 6 γυναίκες που συνόδευαν 4 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια, ενώ και στις 24 Μαρτίου το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Σύμης συνέλαβαν άλλα 32 άτομα (21 άνδρες, 7 γυναίκες που συνόδευαν 4 παιδιά) οι οποίοι επίσης δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αλλά και στην Κω προχθές το μεσημέρι συνελήφθησαν στην πόλη του νησιού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας 34 αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας (20 άνδρες και 5 γυναίκες που συνόδευαν 9 παιδιά) και 3 γυναίκες υπήκοοι Κονγκό (συνόδευαν 1 παιδί) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Επίσης το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου συνελήφθησαν στην πόλη της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας 4 άνδρες υπήκοοι Συρίας και 32 υπήκοοι Αφγανιστάν (20 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 10 παιδιά) οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας.

Εξάλλου και στην Κάλυμνο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 52 παράνομοι μετανάστες. Ειδικότερα, χθες το πρωί αστυνομικοί του νησιού συνέλαβαν 7 υπηκόους Ερυθραίας (6 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευαν 1 παιδί), 6 υπηκόους Συρίας (5 άνδρες και 1 γυναίκα), και 4 άνδρες από το Αφγανιστάν, ενώ στις 24 Μαρτίου του βράδυ συνελήφθησαν άλλοι 35 αλλοδαποί από την Συρία (32 άνδρες και 3 γυναίκες που συνόδευαν 4 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Αλλά και στο Αγαθονήσι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από λιμενικούς πρωινές ώρες χθες 30 παράνομοι μετανάστες στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού και συγκεκριμένα στην περιοχή «ΚΑΘΟΛΙΚΟ».

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου Σάμου.    
Επίσης στο Φαρμακονήσι χθες τα ξημερώματα συνελήφθησαν 29 αλλοδαποί στις βορειοανατολικές  ακτές του νησιού καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι αλλοδαποί ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια και η βάρκα με την οποία ταξίδεψαν βυθίστηκε.

Αλλά και πρωινές ώρες προχθές οι λιμενικοί εντόπισαν 31 παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου.

Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Φαρμακονησίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου προκειμένου να συλληφθούν διότι στερούνται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τέλος 39 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες στις 24 Μαρτίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, από το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, και αυτοί οι  αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου, και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου προκειμένου να συλληφθούν διότι στερούνται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση και για τις τρεις υποθέσεις διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.  


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris