ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Ελλάδα Πεμ 25 Φεβ 2016

Ανταποκρίθηκε στο αίτημα των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση για το προσφυγικό - «Δεν ανεχόμαστε ότι μια σειρά χωρών χτίζουν φράχτες και δεν αποδέχονται να φιλοξενήσουν ούτε έναν πρόσφυγα» διεμήνυσε

Το δρόμο της όξυνσης για όλα τα ανοικτά μέτωπα επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας ευθείες απειλές από τη Βουλή προς EE, αντιπολίτευση και αγρότες.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού και την παραβίαση της πρόσφατης συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής από ορισμένες χώρες, επισημαίνοντας ότι «από δω και πέρα δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα γίνονται αποδεκτά. Ή θα τηρούνται από όλους ή ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του αδιαφορώντας για συνέπειες». 

Το δρόμο της σύγκρουσης επέλεξε και για το αγροτικό, μετά το φιάσκο της προχθεσινής συνάντησης. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αποτελεί δυσάρεστη πραγματικότητα η δήλωση εκ μέρους των αγροτών μικρότερων εισοδημάτων από τα πραγματικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις των μπλόκων για το αφορολόγητο.

Τέλος, σε μια απόπειρα όξυνσης του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και κατ' επέκταση ντοπαρίσματος του ηθικού των δικών του βουλευτών, υπαινίχθηκε διενέργεια Εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Μπόργιανς.

Αναφορικά με τις πρόσφατες συλλήψεις κυκλώματος εκβιαστών είπε: «Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών που ζητούσαν κρατική διαφήμιση. Το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής θα ξηλωθεί κλωστή-κλωστή από τις προσπάθειες της κυβέρνησης».

Παράλληλα, επέλεξε να απαντήσει στην κόντρα που έχει ανοίξει με γνωστό εκδότη, λέγοντας «Αλίμονο! Δημοκρατία έχουμε και όλοι είμαστε προσωρινοί. Όλοι κρινόμαστε. Εμείς το ξέρουμε. Καιρός να το μάθετε και εσείς ότι τελείωσε αυτό που νομίζατε ότι θα είναι μόνιμο: Η ασυλία σας τελείωσε άπαξ και δια παντός».

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε ότι «παρατηρείται αδυναμία διαχείρισης της κρίσης από το σύνολο της ΕΕ. Μέχρι στιγμής η διαχείριση της κρίσης από την ΕΕ είναι απογοητευτική. Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινοί κανόνες, είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν κανόνες. Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινές συμφωνίες, είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο απόσπασμα στο όνομα κοινών κανόνων και αρχών. Ότι μας επαναλάμβαναν διαρκώς pacta sunt servanda και ξαφνικά σήμερα μας λενε ότι η εφαρμογή των κανόνων αφορά ορισμένους και όχι όλους».

Και πρόσθεσε: «Κατά την άποψή μου έχει συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο και είναι ντροπή για την λειτουργία της Ευρώπης να αποφασίζουν οι ηγέτες στις Συνόδους Κορυφής και μετά να ακυρώνονται από αποφάσεις παρασυνάξεων ή παρασυνεννοήσεων των επικεφαλής της αστυνομίας κάποιων κρατών όχι μόνο της ΕΕ, αλλά και κρατών μη μελών της ΕΕ, που βρίσκονται στη βαλκανική διαδρομή».

«Είναι απαράδεκτο από την πλευρά μιας χώρας με μεγάλη ιστορία στην ΕΕ, της Αυστρίας, να συγκαλεί παρασυσκέψεις χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών, για ένα θέμα που κατά κοινή ομολογία δεν λύνεται χωρίς τη μέγιστη συνεργασία, συνεννόηση και συναίνεση των χωρών» είπε.

Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει από εταίρους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα όπως κάνουμε εμείς σε μια κρίση που έχει φορτώσει σε μια μικρή χώρα την Ελλάδα μεγαλύτερο βάρος απ' ότι της αναλογεί. Να εφαρμοστούν το σύνολο όσων συμφωνήθηκαν».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «από δω και πέρα δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα γίνονται από δεκτά. ‘Η θα τηρούνται από όλους ή ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Εμείς δεν δεχόμαστε το δεύτερο ενδεχόμενο. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνίες, αν δεν κατοχυρωθεί ο υποχρεωτικός επιμερισμός των βαρών αναλογικά στα κράτη-μέλη. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη μετατροπή της χώρας σε μια μόνιμη αποθήκη ψυχών και την ίδια στιγμή να συνεχίζουμε στην Ευρώπη και στις Συνόδους Κορυφής να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα».


Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Προανήγγειλε ότι πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου θα ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, «προκειμένου να υπάρξει μέγιστη δυνατή συναίνεση για τη θέση της χώρας στην Σύνοδο Κορυφής». 

«Στη συνάντηση θα ζητήσω να συμφωνήσουμε από κοινού να απαιτήσουμε απόφαση για υποχρεωτική αναλογική συμμετοχή στο relocation από όλες της χώρες της ΕΕ» είπε, για να προσθέσει: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να σηκώνουν φράχτες και να μας ρίχνουν το βάρος, να γνωρίζουν ότι δεν είναι ανεκτό. Η Ελλάδα θα αντιδράσει. Είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις για Ελλάδα και Ευρώπη». 

Προειδοποίησε, δε, ότι «ο σκοταδισμός έρχεται εισαγόμενος από τον ευρωπαϊκό Βορρά και στο Νότο και στη χώρα μας», ενώ αναφέρθηκε και στο «ανατριχιαστικό γεγονός από αρρωστημένους εγκέφαλους, που έκαναν την αθλιότερη πράξη στο κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό. Στο όνομα χριστιανικών μάλιστα ιδεωδών, έβαλαν δίπλα στο φρικιαστικό σύμβολο του κομμένου κεφαλιού γουρουνιού το Σταυρό. Ανόητοι και θλιβεροί υπάνθρωποι επικαλούνται την Θρησκεία και τη Πατρίδα. Να αντιδράσουμε γιατι δεν έχουν το δικαίωμα να επικαλούνται ούτε την Θρησκεία ούτε την Πατρίδα».

Νωρίς το μεσημέρι τοποθετήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας για κάποιους που νέμονται τη διαφήμιση των φορέων του δημοσίου μέσω λαθρόβιων διαδικτυακών σχημάτων, επισημαίνοντας πως οι εκβιαστές που τολμούν να εκβιάζουν τώρα και μητέρες μόνες με παιδιά είχαν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν στο παρελθόν.
 
Υπάρχουν εκβιαστές που νομίζουν ότι κυκλοφορούν στα σαλόνια, αλλά είναι ο βούρκος τους, τελείωσαν αυτά, άλλαξαν τα πράγματα, είπε χαρακτηριστικά. Γιατί η Ελληνική Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, προσέθεσε και ξεκαθάρισε ότι όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στη διαφήμιση του διαδικτύου θα μπει στο Μητρώο (σ.σ. Εκδοτών Διαδικτύου) με διαφάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris