ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Ελλάδα Παρ 13 Μαϊ 2016

Η συμφωνία ήταν ότι θα τους απειλούμε με Grexit, όπως κι έκανα, δήλωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ - Αποκάλυψε μια κυβέρνηση χωρίς αρχή, μέση και τέλος - Δραγασάκης: Ψεύδεται, έκανα δύο ραντεβού με Ντράγκι παρουσία Τσακαλώτου

Νευρικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς αποκαλύπτουν ότι η αναποτελεσματική στρατηγική που ακολούθησε μέχρι το κλείσιμο των τραπεζών πέρυσι τον Ιούλιο δεν ήταν «αυταπάτη», αλλά συνειδητή και «τζογαδόρικη» απόπειρα εκβιασμού των εταίρων και εξαπάτηση του ελληνικού λαού.  

Το σε άλλες περιπτώσεις λαλίστατο -μέσω δηλώσεων ή non papers- Μέγαρο Μαξίμου τηρεί αιδήμονα σιωπή επιβεβαιώνοντας εμμέσως τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Από την στιγμή που η μπλόφα του Grexit δεν πέρασε -προφανώς γιατί ο Σόιμπλε που ήταν ο βασικός αντίπαλος εκτίμησε ότι δεν θα αποτολμούσαν να υλοποιήσουν την απειλή-, η κυβέρνηση κατέρρευσε και οδηγήθηκε σε μία πιο σκληρή και ατιμωτική συμφωνία, οι συνέπειες της οποίας αναδεικνύονται σταδιακά με αποκορύφωμα την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. 

Οι αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη κλονίζουν την όποια αξιοπιστία του πρωθυπουργού στο εσωτερικό της χώρας, ενώ παρότι βέβαια η τακτική του δεν τους ήταν άγνωστη, κλονίζουν και τη σχέση εμπιστοσύνης που προσπαθεί με καθυστέρηση να οικοδομήσει με τους εταίρους. Το θέμα αξιοποίησε η αξιωματική αντιπολίτευση που θεωρεί ότι δικαιώνονται οι δικές της καταγγελίες: «Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιώπα άλλο. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε 'αυταπάτη', αλλά εξαπάτηση του ελληνικού λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Από την αφήγηση του κ. Βαρουφάκη προκύπτει ότι το ενδεχόμενο Grexit ήταν μόνο διαχείριση της απειλής προς τους εταίρους, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν το εννοούσε. Έτσι αποκαλύπτεται ότι το δημοψήφισμα ήταν εξαρχής υπονομευμένο από τον πρωθυπουργό, δεν ήθελε το “όχι” και όταν προέκυψε δεν ήξερε πως να το διαχειριστεί. Επίσης φαίνεται πλέον γιατί από την στιγμή που οι εταίροι δεν «έφαγαν την μπλόφα» του Grexit κατέρρευσε η στρατηγική της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας οδηγήθηκε σε συνθηκολόγηση άνευ όρων, αφού δεν εννοούσε το Grexit ούτε διέθετε plan B. Δείχνει όμως η αφήγηση Βαρουφάκη μία κυβέρνηση που στις δύσκολες στιγμές δεν είχε αρχή μέση και τέλος. Εκείνος απειλούσε τον Ντράγκι με κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και την ίδια περίοδο ο Δραγασάκης τον “άδειαζε” διαβεβαιώνοντας τον Ντράγκι ότι θα του βάλλει βέτο. Προκύπτει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε δική του ατζέντα διαφορετική από του υπουργού Οικονομικών και μένει ένα ερώτημα για το τι ακριβώς έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και εάν διαβεβαιώνε και τους δύο ότι έχουν την στήριξή του. Το παζλ συμπληρώνεται αν ληφθεί υπόψην ότι την ίδια περίοδο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε σχεδιασμούς για την αξιοποίηση των αποθεματικών της ΤτΕ και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχειρούσε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες να ματαιώσει την συνθηκολόγηση του πρωθυπουργού.


 


Αποκαλύψεις Βαρουφάκη


Ο κ. Βαρουφάκης στην συνέντευξή του στην Athens live δηλώνει ότι «Έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απείλησα τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», αλλά και ο ίδιος λέει ότι το ενδεχόμενο Grexit «δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα».

Εξηγεί δε ότι η “στρατηγική” το κρίσιμο αυτό διάστημα, στις συνεδριάσεις του Eurogoup σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό ήταν να διαχειρίζεται την απειλή αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: «Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε (ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ), όπως κι έκανα, γι'αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους», αναφέρει. Εξηγεί περαιτέρω ο κ. Βαρουφάκης: «Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί, με το που το λες, βγαίνεις... Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός». Εν τέλει όμως προκύπτει ότι ο κ.  Βαρουφάκης ήταν ο μόνος από το επιτελείο που γνώριζε τις καταστάσεις και εννοούσε το Grexit:  «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα...Εγώ όμως δεν το φοβόμουνα...Όταν μου έλεγε ο Σόιμπλε "θα σε πετάξω έξω" του έλεγα: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Με βλέπεις να φοβάμαι;». 

Αναφέρει ακόμη ότι σε μία συνάντησή του με τον Μάριο Ντράγκι τον είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που θα έκλειναν οι τράπεζες θα προχωρούσε σε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κρατούσε η ΕΚΤ. “Εγώ ήθελα να είμαστε ενωμένοι μέχρι την τελευταία στιγμή, εάν μας απειλούσαν να μας κλείσουν τις τράπεζες, όπως και κάνανε, να τους κουρέψουμε τα ομόλογα που είχαν, θα κατέρρεε όλη η στρατηγική της ΕΚΤ o Draghi το ήξερε αυτό”. Υποστηρίζει ότι ο Draghi του είπε σε συνάντησή τους στην Φρανγκφούρτη: "Σε εκλιπαρώ, μην ξαναπείς τίποτα άλλο για αυτά τα ομόλογα του SNP".

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ “πρόδωσε”, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος σε συνάντηση με τον Draghi στην Φρανκφούρτη είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: "Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του βάλω εγώ βέτο...".

O Βαρουφάκης επιτίθεται και κατά του Σόιμπλε τον οποίο xαρακτηρίζει "ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών. Χρησιμοποιεί την οικονομική εξουσία που έχει για δικούς του πολιτικούς σκοπούς".

Για την Μέρκελ λέει ότι “λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική”.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε με δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο twitter: “Το μήνυμα μου προς την ΕΚΤ ήταν μετριοπαθές: Αν μας κλείσετε τις τράπεζες θα σας κουρέψουμε τα παλαιά ομόλογα. Καμία απειλή Grexit. Από εμάς” αναφέρει στο πρώτο και πρόσθεσε:

«Όσο πλησιάζει η ώρα του νέου Μνημονίου η τρόικα εσωτερικού παίζει τα ρέστα της εναντίον όσων ανθίστανται στην "λογική" του"». 

Δραγασάκης: Ψεύδεται, τα ραντεβού με τον Ντράγκι έγιναν παρουσία Τσακαλώτου

Το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που αντέδρασε στους ισχυρισμούς Βαρουφάκη διαψεύδοντάς τους ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μέσω Twitter διέψευσε ότι συνάντησε τον Μάριο Ντράγκι τον περασμένο Μάρτιο.

Στην απάντησή του μέσω Twitter ο Γιάνης Δραγασάκης χαρακτηρίζει «μυθοπλασίες» τα όσα υποστηρίζει για ραντεβού με τον Ντράγκι τον Μάρτιο υποστηρίζοντας από την πλευρά του ότι έκανε δύο ραντεβού με τον Μάριο Ντράγκι, τον Μάιο και τον Ιούνιο, παρουσία του σημερινού υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris