ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

EVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Υγεία Παρ 20 Φεβ 2015

Χάρη στον μικρό Τζάνι, ένα άρρωστο βρέφος μόλις 4 μηνών, που μεταφέρθηκε επειγόντως από την Αλβανία για να νοσηλευτεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» δημιουργήθηκε γέφυρα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς ανάμεσα στον ελληνικό και τον αλβανικό λαό.

 

Η σύζυγος του Προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, κυρία Odeta Nishani, συγκινήθηκε και κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τον μικρό Τζάνι και συνεργάστηκε με την Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για την άμεση μεταφορά του και νοσηλεία του στην Αθήνα. Χθες μάλιστα ήρθε και η ίδια εδώ για να δει από κοντά το άρρωστο παιδάκι.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη την υποδέχτηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και μαζί επισκέφτηκαν το άρρωστο βρέφος και τους γονείς του για να τους ενθαρρύνουν να τους δώσουν δύναμη.

Η κυρία Nishani ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή της στη νοσηλεία του μικρού Τζάνι χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς του, και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο που επιτελείται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. «Ήρθα, είπε η κυρία Nishani, με σκοπό να σας ευχαριστήσω η ίδια στο όνομα της οικογένειας του Τζάνι, στο όνομα μιας μητέρας, γυναίκας και αδελφής. Όμως εδώ βρήκα και άλλα παιδιά από την Αλβανία οπότε το "ευχαριστώ" πάει για όλα τα παιδιά που είναι εδώ. Με ευχαριστήσατε που ήρθα εδώ αλλά αυτό θα ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω σε σχέση με όλα αυτά που κάνετε εσείς για τα άρρωστα παιδιά».

Η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας την κυρία Nishani της είπε: «Με συγκινεί βαθιά το γεγονός πως ταξιδέψατε στην Ελλάδα για να επισκεφθείτε το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο και για να δείτε έναν μικρό μας ασθενή από την Αλβανία. Η μοίρα και η μεγάλη θέληση της οικογένειάς του έφεραν τον μικρό Τζιάνι, μόλις 4 μηνών, να παλέψει για τη ζωή του εδώ, στο Νοσοκομείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Από την πρώτη στιγμή που μου μιλήσατε για την περίπτωσή του, τα λόγια σας και το ειλικρινές σας ενδιαφέρον με άγγιξαν βαθιά στην καρδιά μου. Σήμερα βρίσκεστε κοντά μας για να συμπαρασταθείτε σε αυτό το παιδάκι και στους δικούς του και να τους καθησυχάσετε πως μέσα στον αγώνα τους έχουν δίπλα τους τον Εξοχότατο κύριο Πρόεδρο κι εσάς, γεγονός που φανερώνει την ευγένεια και το μεγαλείο της ψυχής σας. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως δίπλα στον Τζάνι, στους γονείς του και σε εσάς βρισκόμαστε όλοι, τα μέλη της «ΕΛΠΙΔΑΣ», το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, ολόκληρος ο Ελληνικός λαός ο οποίος στηρίζει το νοσοκομείο μας, γιατί μέσα σε αυτό έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε εκατοντάδες παιδιά από την Ελλάδα, την Αλβανία και άλλες γειτονικές χώρες. Στον χώρο αυτόν δεν υπάρχουν διαχωρισμοί στο χρώμα, την εθνικότητα, την καταγωγή. Όλα είναι δικά μας παιδιά και τα φροντίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που μας δίνετε τη δυνατότητα σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας το έργο μας και να σας το δείξουμε από κοντά».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη παρουσίασε στην κυρία Nishani το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», την ξενάγησε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και την τίμησε προσφέροντας της την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου καθώς κι ένα αστέρι με τ' όνομα της που τοποθετήθηκε στον «Τοίχο των Αστεριών», εκεί όπου είναι ήδη τοποθετημένα τα αστέρια με τα ονόματα των προσωπικοτήτων που έχουν μέχρι σήμερα επισκεφτεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και έχουν ταχθεί στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Tην κυρία Nishani συνόδευαν ο Πρέσβυς της Αλβανίας στην Ελλάδα, κύριος Dashnor Dervishi και η Αλβανίδα δημοσιογράφος, κυρία Rudina Nagjistari.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Odeta Nishani, είναι μητέρα δυο παιδιών, πολιτικός μηχανικός με επαγγελματική και ακαδημαϊκή καριέρα, και επιπλέον διαθέτει master στο τουριστικό management. Tα τελευταία μάλιστα 7 χρόνια εργαζόταν στο Υπουργείο Τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού της Αλβανίας, στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας της.

Αποχαιρετώντας την κυρία Nishani η κυρία Βαρδινογιάννη ευχήθηκε για τον μικρό Τζάνι να νικήσει στη μάχη του για τη ζωή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι να τον καμαρώσουμε μαζί σας να μεγαλώνει και να προκόβει μέσα από αυτή την ανθρωπιστική γέφυρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Αλβανία και την Ελλάδα»!

Ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς με γνώμονα την υγεία και την προστασία των παιδιών στάλθηκε για άλλη μια φορά από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

PAN 0518

PAN 0358

 

Zogas_dimitris