ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Υγεία Πεμ 2 Απρ 2015

Πέρυσι στην κορυφή της δημοτικότητας των τροφών βρέθηκαν το λάχανο, οι σπόροι Chia και kimchi, αλλά για το 2015 υπάρχει μια ολόκληρη νέα σειρά από συναρπαστικές τάσεις τροφίμων.

Το κουνουπίδι είναι το νέο λάχανο, ο κουρκουμάς και η ξύλινη επιφάνεια κοπής, ως το πιο cool εργαλείο μαγειρικής, κερδίζουν όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να ξέρετε για την τελευταία τάση στις συνήθειες των καλοφαγάδων

1. Ξύλινη επιφάνεια κοπής

MailOnline cook Anne Shooter demonstrates the art of planking - cooking fish on a piece of wood 

Οι ειδικοί λένε ότι το μαγείρεμα του κρέατος, των πουλερικών, των ψαριών ή των θηραμάτων σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής θα επιτρέψει τα φυσικά αρώματα του ξύλου να διαπεράσουν το φαγητό σας, είτε στη σχάρα είτε στο φούρνο.

2. Το κουνουπίδι είναι το νέο λάχανο

The humble white vegetable is now being used to make cauli rice, cauli cous cous and roasted dishes

Οι πωλήσεις του λάχανου αυξήθηκαν κατά 400% το προηγούμενο έτος και κατέστη το αγαπημένο λαχανικό στη χώρα, αλλά το στέμμα τώρα πηγαίνει στο ταπεινό... κουνουπίδι. Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.

3. Μοντέρνοι καφέδες

Θυμάστε να έχετε νιώσει ελαφρώς αμήχανα την πρώτη φορά που παραγγείλατε ένα ζεστό ντεκαφεϊνέ latte με γάλα σόγιας; Απλά περιμένετε να διαβάστε παρακάτω την φετινή μόδα.

Φέτος είναι όλα σχετικά με τα ανθρακούχα εσπρέσο (30ml εσπρέσο και 30 ml ανθρακούχο νερό) και τα αφεψήματα που αποτελούνται από ένα μείγμα καφέ, βούτυρο και λάδι και σερβίρονται με λεμόνι στην κορυφή.

4. Κουρκουμάς

http://turmericworld.com/images/slide1.jpg

Πρόκειται για ένα ριζωματοειδές πολυετές φυτό, προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία και το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη. Είναι γνωστό και ως «κρόκος της Ινδίας», από το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα του, που μοιάζει πολύ με αυτό του κρόκου; λόγω του χαμηλότερου κόστους του, πολλές φορές χρησιμοποιείται αντί για αυτόν, ενώ το χρησιμοποιούν επίσης και για να νοθεύουν τη σκόνη του κρόκου. Πολυάριθμα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν οτι η κουρκουμινη μπορεί να έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιισχαιμική, αντιφλεγμονώδη, κατά της αρθρίτιδας ακόμη και αντικαρκινική, επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

5. Εντομοφαγία

Entomophagy – the practice of eating insects - remains common in some parts of the world

Η υψηλή γαστρονομία των πιο γκουρμέ εστιατορίων της Γηραιάς Ηπείρου εμπλουτίζεται τα τελευταία χρόνια από μία κυρίως ασιατική συνήθεια: την εντομοφαγία. Ολο και περισσότεροι Ευρωπαίοι δοκιμάζουν να φάνε ακρίδες, μυρμήγκια και τριζόνια. Πολλά «εντομοφαγικά» εστιατόρια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στη πρωτεύουσα της διεθνούς γαστρονομίας, στο Παρίσι, ενώ παρόμοια εστιατόρια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο Άμστερνταμ, στο Λονδίνο, το Βερολίνο και την Κοπεγχάγη. Ο ίδιος ο ΟΗΕ, μέσω του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, είχε με έκθεση του το Μάιο ενθαρρύνει τη βρώση εντόμων, δίνοντας μάλιστα κατάλογο με 1.900 βρώσιμα είδη, ώστε να καταπολεμηθεί η πείνα στην υφήλιο.

6. Brinner

It is becoming socially acceptable to eat breakfast foods after midday 

Σε όλους αρέσει να τρώνε γενναιόδωρα το βράδυ. Πόσο μάλλον όταν μπορεί να γίνει και με πολύ λίγα χρήματα. Περίπου εκατό χρόνια μετά την εισαγωγή του «brunch» από τους Άγγλους φοιτητές, που πλέον θεωρείται παρωχημένο, έρχεται το "brinner" (breakfast + dinner). Όπως λέει και το όνομά του, το brinner είναι το πρωινό φαγητό που τρώμε το βράδυ. Φανταστείτε πόσα περισσότερα είδη πρωινού μπορείτε να δοκιμάζετε το βράδυ. Γιατί – κακά τα ψέματα – το πρωί πόση όρεξη έχουμε να φτιάξουμε κάτι πέρα από δημητριακά, τοστ και φρυγανιές, αφού, καλά καλά, δεν έχουμε ξυπνήσει;
Έτσι, όλο και περισσότεροι υιοθετούν τη νέα μόδα του brinner. Και γιατί όχι; Είναι γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό.

Μερικές ιδέες για brinner

Ομελέτα με γαλοπούλα και τυρί
Ομελέτα με κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και σπανάκι
Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, μέλι και φρούτα
Μικρή βάφλα με μέλι και φρούτα
Αραβική πίτα με γαλοπούλα, τυρί και μαρούλι
Σαλάτα με βραστό κοτόπουλο, γλυκοπατάτα, μπρόκολο, καρότο και ταχίνι

7. Άγρια φύση

https://pickyglutton.files.wordpress.com/2011/06/steaktriangle.jpg

Ποιος χρειάζεται τα βαρετά φιλέτα κοτόπουλου όταν μπορείτε να έχετε μπριζόλες κροκόδειλου; Η τάση ξεκίνησε πέρυσι με το σουπερμάρκετ και πλέον όλα μεγάλα ονόματα προσφέρουν εξωτικά κρέατα στα ράφια τους.

Στρουθοκαμήλος, καγκουρό, κροκόδειλος, αγριογούρουνο και ελάφι βρίσκονται δίπλα στα παραδοσιακά κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά. Είναι ακόμα δυνατόν να αγοράσει κιμά από λάμα, που εισάγεται από τη Χιλή, από το Amazon, καθώς και πολλά άλλα, που κυμαίνονται από μπριζόλες από ζέβρα, κροκόδειλο και καγκουρό που είναι διαθέσιμα από εξειδικευμένους προμηθευτές.

8. Κοκτέιλ superfood

https://welltodolondon.files.wordpress.com/2014/07/dsc03389.jpg

Οι φετινοί πρωταγωνιστές είναι επίσης, τα κοκτέιλ με superfoods που συνδυάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες με την ιδιαίτερη γεύση. Cranberry, açai, goji, maca και όχι μόνο δίνουν... ραντεβού σε δημιουργίες όπως το Fantastic Four, με 4 είδη από superfoods (μούρα goji, eldelberry, acai, raspberry, πουρέ passionfruit και τεκίλα, το Male Pornstar με brandy, bitters, χυμό λεμονιού και superfoodmaca, το Chaplin με μαστίχα, δύο λεπτές φέτες φρέσκο αγγούρι, χυμό lime, ροδόνερο και ιπποφαές.

9. Αρχαίοι σπόροι

Three tiny gluten free grains kaniwa, amaranth, and teff

Ενώ η κινόα είναι ακόμα ισχυρή στο τμήμα των σιτηρών, φέτος οι αρχαίοι σπόροι αυξάνονται σε δημοτικότητα στη Δύση. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν δίαιτα χωρίς γλουτένη και καταναλώνοντας πολλούς υδατάνθρακες.

Οι διατροφές αυτές περιλαμβάνουν freekeh - ένα καπνιστό πράσινο σιτάρι από τη Μέση Ανατολή, το οποίο μπορεί να προστεθεί σε σαλάτα και σούπες. Είναι γεμάτο ασβέστιο, πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνη C, το οποίο είναι το παραδοσιακό συστατικό στο injera, ένα βασικό είδος ψωμιού για τους Αιθίοπες.

10. Αντίο burgers, καλωσόρισες poutine!

French-Canadian poutine is a dish of chips topped with gravy and smothered in cheese curds

Καναδική συνταγή που περιλαμβάνει τηγανητές πατάτες με σάλτσα και τυρί τσένταρ φαίνεται να κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα σε διάφορες μορφές στα εστιατόρια ανά τον κόσμο. Κάθε μερίδα περιέχει 740 θερμίδες και 41 γραμμάρια λίπους.

Zogas_dimitris