Υγεία Τετ 4 Νοε 2015

Το άγχος αποτυπώνεται στο πρόσωπό μας. Μας δείχνει λιγότερο υγιείς και με θαμπό δέρμα. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Φιόνα Μουρ, για όλα φταίει η κορτιζόλη

H σύγχρονη ζωή με τις πολλές υποχρεώσεις, τις οικονομικές δυσκολίες μας δημιουργεί στρες κι αυτό με τη σειρά του μας κάνει να φαινόμαστε λιγότερο ελκυστικοί απέναντι στο άλλο φύλο. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Dundee στην Σκωτία διαπίστωσαν πως, το άγχος αποτυπώνεται στο πρόσωπό μας. Μας δείχνει λιγότερο υγιείς και με θαμπό δέρμα. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Φιόνα Μουρ, για όλα φταίει η κορτιζόλη. 

Η κορτιζόλη , γνωστή και ως ορμόνη του άγχους, είναι μία ορμόνη που δεν επηρεάζει μόνο την καρδιά ανεβάζοντας την πίεση και τους σφυγμούς αλλά και γενικότερα την υγεία μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κορτιζόλη είναι μία ορμόνη που απελευθερώνεται από τα επινεφρίδια κατά τις φυσιολογικές σωματικές διεργασίες : από το πρωινό ξύπνημα και την άσκηση έως την αντιμετώπιση αγχωτικών καταστάσεων. Δρα όμως σε περιόδους στρες και αφορά τον εφοδιασμό του σώματος με ενέργεια.

 Η κορτιζόλη απελευθερώνει γλυκόζη στον οργανισμό κατά συνέπεια , όταν νιώθουμε στρες και η κορτιζόλη ειναι ανεβασμένη, φαινόμαστε λιγότερο υγιείς , κατά συνέπεια  πιο άσχημοι. Η έρευνα έδειξε επίσης πως,  οι άνδρες που μπορούν να χειριστούν μία αγχωτική κατάσταση με επιτυχία,  έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες καθώς δείχνουν πιο ελκυστικοί.  

To επίμαχο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail" που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της σκωτσέζικης έρευνας  δίνει απλές συμβουλές για να αποβάλλουμε το άγχος. Η σωματική άσκηση μας βοηθά να χαλαρώσουμε. Το ίδιο ισχύει για την κατανάλωση τροφών που μας δίνουν ενέργεια, την κατανάλωση τουλάχιστον ενός λίτρου νερού την ημέρα κι έναν βαθύ ύπνο. 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ