ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Υγεία Τρι 10 Νοε 2015

Μάθετε τι τους προκαλεί και πώς μπορείτε να τους εξαφανίσετε μια και καλή!

Τι τους προκαλεί;

* Η κληρονομικότητα και ο τύπος του δέρματος σας είναι οι δύο από τους κυριότερους λόγους που έχετε διεσταλμένους πόρους. Τα άτομα με ξηρό δέρμα τείνουν να έχουν μικρότερους, ενώ τα άτομα με λιπαρό δέρμα συχνά έχουν μεγαλύτερους. Υπάρχει βέβαια και η θετική πλευρά: όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορεί να εμφανίσουν λιγότερες ρυτίδες αργότερα.

* Η ηλικία παίζει. Το δέρμα με την πάροδο του χρόνου χάνει την ελαστικότητά του καθώς μειώνεται το κολλαγόνο. Το κολλαγόνο βοηθά στο να κρατήσει τους πόρους μικρούς και στενούς. Πολλά προιόντα αντιγήρανσης περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλη για να ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου, διατηρώντας το δέρμα φρέσκο και νεανικό. Παρομοίως και τα καθαριστικά προσώπου που είναι σχεδιασμένα για την εξαφάνιση των πόρων χρησιμοποιούν τα ίδια συστατικά.

* Οι ορμονικές μεταβολές. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην British Journal of Dermatology οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν μεγαλύτερους πόρους από ό, τι οι γυναίκες, αλλά το μέγεθος των πόρων των γυναικών αυξάνεται σημαντικά όταν έχουν ωορρηξία.

* Οι κακές συνήθειες. Δεν φταίνε αποκλειστικά τα γονίδια και η διαδικασία γήρανσης. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν σε μεγάλους πόρους. Για παράδειγμα, οι φραγμένοι πόροι: όταν η σκόνη και τα βακτήρια εισέρχονται σε έναν πόρο, μπλοκάρουν τους αδένες. Οι αδένες δεν μπορούν να σταματήσουν την έκκριση σμήγματος επομένως ο πόρος διαστέλλεται για να κάνει χώρο για όσα δεν εκκρίνονται. Και πολλές φορές κάνει την εμφάνισή του ένα σπυράκι. Αν το σπάσετε αυτό μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή που θα οδηγήσει σε μόνιμη ουλή.

* Η υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει το μέγεθος των πόρων, δεδομένου ότι οι ακτίνες UV μειώνουν το κολλαγόνο και κάνουν τους πόρους στο δέρμα να φαίνονται μεγαλύτεροι από ότι πραγματικά είναι.

5 tips για να εξαφανίσετε τους πόρους

1 Καθαρίζετε το πρόσωπό σας: Επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου με βάση το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ. Φροντίστε να είναι αρκετά ήπιο για καθημερινή χρήση και πλένετε το πρόσωπό σας με αυτό πρωί και βράδυ

2 Κάντε τακτικά απολέπιση: Η συχνή απολέπιση με προϊόντα για λιπαρά δέρματα, είναι η βασική κίνηση για λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα.

3 Επιλέξτε προϊόντα με ρετινόλη: Αποδεδειγμένα τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενδυναμώνοντας έτσι τα τοιχώματα των πόρων. Επιπλέον, η ρετινόλη βοηθά και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ώστε να φαίνεται το δέρμα πιο λείο.

4 Μην ξεχνάτε το αντηλιακό: Μια καλή φροντίδα του δέρματος θα πρέπει να περιλαμβάνει την καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού, ή τουλάχιστον μια ενυδατική κρέμα προσώπου με SPF 15 ή υψηλότερο.

5 Βάλτε πάγο: Αν θέλετε να συρρικνώσετε του πόρους για λίγο βάλτε στο πρόσωπό σας παγάκια και κρατήστε τα πάνω στους πόρους για 15 με 30 δευτερόλεπτα.

Zogas_dimitris