Κόσμος Πεμ 19 Φεβ 2015

Πολλοί από εμάς, σε περιόδους άγχους και πανικού συνηθίζουμε να καταναλώνουμε μηχανικά μεγάλες ποσότητες φαγητού, το οποίο πέρα από τα περιττά κιλά που μας δίνει, είναι ανθυγιεινό για τον οργανισμό μας.

Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορούν να σταθούν σύμμαχοί μας στην καταπολέμηση του άγχους και στη μείωση του στρες. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα αγχολυτικά τρόφιμα.

Μαύρη σοκολάτα
Βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβωσης, ενώ συμβάλλει και στην καλή ψυχολογία, λόγω της ουσίας ρεσβερατρόλης που περιέχει, η οποία αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών και της σεροτονίνης.

Φρούτα και λαχανικά
Αποτελούν τη βάση της υγιεινής διατροφής, ενώ συνδέονται άμεσα με την υγεία της καρδιάς και την καλή διάθεση, μιας και αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης.

Αυγά
Είναι πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμινών, τα οποία έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι μειώνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Ψάρια
Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά, ενώ μπορούν παράλληλα να μειώσουν τα συμπτώματα ορισμένων ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια, και επιπλέον μειώνουν και την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονής στον εγκέφαλο.

Κρόκος
Μια από τις υπερτροφές, η οποία, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αποδείχτηκε ότι αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris